[Lezárva] A leggyakrabban ismételt kérdések

Játékkal kapcsolatos segítségre van szükséged? Tapasztalt játékosaink és moderátoraink örömmel segítenek neked! Kérdésfelvetés előtt, kérjük, vess egy pillantást a GYIK-re!
Lezárt
Avatar
Levander
Hozzászólások: 7778
Csatlakozott: 2010.11.18. 16:35
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

[Lezárva] A leggyakrabban ismételt kérdések

Hozzászólás Szerző: Levander » 2011.03.25. 19:40

BETEGEKKEL KAPCSOLATOSAN KÉRDÉSEK

1. A betegnek két betegségét ugyan abban a szobában kell kezeltetni. Az egyiket kezeltem, hogyan kezeljem a másikat?

2. "Beragadtak" a betegeim. A Rendelőben lévő beteget a Röntgenbe kellene raknom, a Röntgenben lévőt a Rendelőbe. Hogyan csináljam?

3. Problémám van a betegekkel. Egyik a Rendelőben fekszik, a másik a Röntgenben, a harmadk az ágyon. Nem tudom semelyiket se tenni sehová. Még nem értem el a 3. szintet sem, így ágyat sem tudok venni, új Rendelőre/Röntgenre sincs pénzem. Mit csináljak?

4. A betegeim elégedettsége megáll 80%-on, holott mindenből kikezeltem őket. Miért?

5. A betegeim kezelésének a sorrendjét szeretném megváltoztatni. Van rá mód?

6. Muszáj sorrendben kezelnem a betegségeket?

7. Hogyan szerezzek több beteget?
BÖRZÉVEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

8. Börzére szeretném tenni a betegemet. Hogyan csináljam?

9. Kitettem a börzére a beteget, de vissza szeretném vonni. Lehetséges?

10. Börzeproblémám van! Beírom az árat, amennyiért el akarom adni a beteget, de utána a beírt ár töredékét adja vissza. Miért?
SZOBÁKKAL, BETEGÁGGYAL, DÍSZELEMEKKEL, GYÓGYSZEREKKEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

11. 2. szinten vagyok, de nincs elég pénzem a Röntgenre. Hogyan szerezzek ennyi pénzt?

12. Megvettem egy kezelőt, de hogyan építsem fel?

13. Betegágyat hol, mikortól és mennyiért vásárolhatok?

14. Karácsonyfa. Elértem a harmadik szintre, átutaztam Törjelábodra, bementem az Építészirodába és sehol sincsen! Miért?

15. Rossz helyre építkeztem. Áthelyezhetem a szobákat?

16. 6. szinten vagyok, de nem találom az Elefántfülesedés és az Irigynyavalya gyógyszerét. Hol tudom megvenni őket?
KOMFORTPONTOKKAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

17. Komfortpontok: 0? Ezt mit jelent? Mire jó és hogyan tudok komfortpontokat szerezni?
ORVOSI KAMARÁKKAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

18. Melyek az orvosi kamara létrehozásának feltételei?
PROFILKÉPPEL ÉS AVATÁRRAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

19. Hogyan állítsam be a Profilképet?

20. Hogyan állítsam be a Profilképet a Fórumon avatárnak?
E-MAIL MEGERŐSÍTÉSSEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

21. E-mail címemet nem tudom megerősíteni,mert a levélben csak egy csík látszik. Kértem újat,de ugyanaz. Így hogyan erősítsem meg a regisztrációmat?
KAPARÓS SORSJEGGYEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

22. Kaparós sorsjegyen nyertem... Mit kezdjek vele?
EGYÉB KÉRDÉSEK

23. Nem tetszik a doktornevem. Hogyan tudom megváltoztatni?

24. Mit hol találok?
- takarítónő
- takarítóbrigád

25. Mi az a hT?

26. Hány feladatot teljesítettem eddig? Meg tudom nézni valahol?

27. Hogy jutok át Törjelábodra?

28. Elvégeztem a napi 8 feladatot a Garázsban, de nem kaptam újabb 8 beteget. Miért?

29. Mikor kapok 2 hét ingyen Prémiumot?

30. Ki az a Retek Robi?

31. Prémiumtagságom van, mégsem kezelődnek a betegségek automatikusan. Mi a teendő?---------------------------------------------------------------------------1. Megemeled a beteget, majd visszaengeded a szobába. Ezzel elkezdődik a második betegség kezelése. (Ez alól kivétel a Prémiumtagság, amikor az egy szobában kezelendő betegségek automatikusan, egymás után kezelésre kerülnek.)

2. A Rendelőben lévő beteget tedd fel a bal felső sarokban lévő ágyba. A Röntgenszobában lévő beteget tedd át a Rendelőbe, az ágyban fekvő beteget tedd a Röntgenbe.

3. Három lehetőséged van. Az egyik betegedtől mindenképpen búcsúznod kell:
- kirúgod
- börzére küldöd
- beutalod egy másik játékostársnak (előtte feltétlen beszéld meg a játékossal az árat!)
Mindhárom lehetőséget a betegre kattintva éred el a kórlap alján a "Fizet:" terület alatt.

4. Nem végezted el a 4 minikezelést. Tedd a beteget az ágyba, kattints rá, majd lapozz a második oldalára a kórlapnak. (Jobb felső sarok kék-fehér nyíl.) Végezd el a négy mini kezelést, melyek egyenként 2-2 percet vesznek igénybe. Érmével lehetőséged van "előfizetni" a Szupernővérkére, aki automatikusan elvégzi ezt a 4 minikezelést, DE nem kötelező!

5. Prémiumtagsággal megszakíthatóak az egymás után következő kezelések, így a nem kívánt betegségek kezelése átugorható.

6. Nem. Ha jön egy páciensed, akinek lábtörése van és öklenditisze, te döntöd el, hogy először a Röntgenben kezeled-e ki a törést, vagy a Rendelőben az öklenditiszt.

7. http://forum.hu.kapihospital.com/viewtopic.php?f=4&t=2
8. Kattints az eladásra szánt betegre. A "fizet" rész alatt találod a börzére beutaló képet. Írd be az eladási árat, majd kattints a pecsétre. Ezután kapsz egy visszajelzést a 10%-os börzeadóról, ez automatikusan levonásra kerül. Ha elkelt a páciensed, megkapod a pénzt, az elvégzett kezelésekért a pontot és egy Rendszerüzenetet.

9. Utazz be Fertővásárhelyre. Kattints a Betegbörzére. Alul válaszd a "sajátot mutat" részre és a Kill szóval vedd vissza a pácienst. Vagy a Pihenőterembe, vagy a Váróterembe fog visszakerülni attól függően, honnan adtad el.

10. Az a börzeadó. Az eladási ár 10%-a. 120,00 hT esetén 12,00 hT. Fontos, hogy mindig legyen elég pénzed az adó kifizetésére, különben nem tudod a börzére kitenni a beteget!
11. A második szinten ingyen kaptál egy Röntgent. Felépítés előtt lomtalanítsd a Rendelőtől jobbra lévő 4*4-es területet. Most kattints Bolyhos Professzorra. Jobb oldalt látod a tervrajzot. Kattints rá és építsd fel a 4*4-es, lomtalanított területre. Most kattints újra Bolyhos Professzorra, hogy visszalépj a "Gyógyító módba". 10 perc és kész a Röntgen.

12. Először lomtalaníts egy megfelelő méretű területet. Kattints Bolyhos Professzorra, majd a tervrajzra és építsd fel a lomtalanított területen. Újra kattints Bolyhos Professzorra, hogy kilépj az "Építő módból".

13. 3. szinttől, Katétercserélőtől Törjelábodon, az Építészirodában. Maximum 12 ágy vásárolható, darabja 150,00 hT.

14. Csak Karácsony tájékán érhető el. Nézz vissza később... :)

15. Áthelyezésre nincs lehetőség. Le kell rombolni az épületet, ami pénzbe kerül, ráadásul a szoba is elveszik. Ezután újra meg kell venni a tervrajzot Törjelábodon, majd újra felépíteni.

16. A 6. szinttől kezdődően több gyógyszer is csak Törjelábodon vásárolható meg. Szerdán és szombaton utazz át ingyen és vásárolj be a következő ingyen utazásig.
17. http://forum.hu.kapihospital.com/viewtopic.php?f=4&t=57
18. Nincs szinthez kötve. 10 érme a kamaraalapítás egyszeri díja.
19. Kattints a bal felső sarokban lévő Profilképre. Válaszd ki a nemet, majd változtasd kedvedre a testrészeket.

20. A fórumon belépést követően kattints a Felhasználói vezérlőpultra. Ezután válaszd a Profil szót, majd az Avatár szerkesztését. Ide kell beilleszteni a kép linkjét. Hogy ez hogyan érhető el? Nézzük meg böngészőkként:

Internet Explorer: Másodlagos egérgombbal kattints a Profilképre. Háttérkép mentés más néven... Mentsd le a képet a gépedre. Ezután töltsd fel egy képfeltöltő oldalra, majd a kapott direktlinket másold ki és illeszd be a fórumon, az "Avatár szerkesztéséhez".

Mozilla Firefox: Másodlagos egérgombbal kattints a Profilképre. Oldal adatainak megjelenítése. Felül válts a Média szóra. Keresd ki a Profilképedet, majd a billentyűzeten nyomd le a Ctrl gombot és a C betűt. Ezzel másoltad az elérhetőséget, már csak be kell illeszteni a Fórumon.

Safari: -

Google Chrome: -
21. Nyisd meg a levelet, majd kattints a Továbbít szóra. A levélben már láthatóvá válik a link. Jelöld ki, másold és illeszd be a böngészősávba. Enter.
22. A kapaírós sorsjegyen 3 dolgot nyerhetsz:
- gyógyszert
- testrészt
- ajándékot
A gyógyszer hozzáíródik a már meglévő, ugyanolyan gyógyszerhez. A testrészt Fertővásárhelyen, az Orvosi kamara és Versenyirodában találod, az Adománygyűjtő kocsiban. A versenyeken tudod majd felhasználni. Az ajándékot az Irodádban találod, jobb oldalt a ládára kattintva láthatod. A Profilodat megtekintők is látni fogják a kaparós sorsjeggyel nyert ajándékodat.
23. Kattints a Profilra (a kérdőjel melletti fej). Itt írd át a doktornevet, majd kattints a Mentés gombra.

24. A takarítónő aktív Prémiumtagság alatt vásárolható meg Törjelábodon, a Kutatóközpontban 10.000,00 hT ellenében. A takarítóbrigád akkor aktív, amikor nincs lomtalanítva az emelet. A Pihenőteremben találod középen.

25. A KapiHospital hivatalos pénzneme: KapiTallér.

26. Kattints a járművedre, amivel át szoktál menni Fertővásárhelyre. A kórház mellett látsz egy sávot, ami pár feladat elvégzése után elkezd feltelni sárga színnel. Állj rá az egérrel. 2000 feladat teljesítése után kapsz egy emeletet ajándékba.

27. Fertővásárhelyen, a buszmegállón keresztül. A busz szerdán és pénteken közlekedik ingyen. Ez alól kivétel, ha aktív a Prémiumtagságod és vettél egy járművet az Autókereskedésben.

28. A 8 beteg már megérkezett a rendelődbe, ha volt számukra hely a Váróteremben. Újabb 8 beteget nem kapsz.

29. Az ötödik felépített szoba után.

30. Retek Robi egy ápolatlan külsejű beteg, aki a Váróteremben elüldözi a mellette ülőket, így veszteséget okozva a kórház tulajdonosának. Védelmet nyújt ellene az aktív Prémiumtagság, ahol az Ajtónálló nem engedi be a Váróterembe. Ismeretlen időn belül távozik a Retek Robi...

31. Kattints a Profilra (kérdőjel melletti fej), majd jobb oldalt az "Aut. kezelés" alatt pipáld ki a bekapcsol melletti rublikát. Kattints a Mentésre.

Lezárt

Vissza: “Kérdések, Segítség Kezdőknek”