Épületek és fejlesztések

Itt találod a leggyakrabban feltett kérdések és az arra adott válaszok listáját. Kérjük, mielőtt közzétennél egy kérdést, mindig itt nézz szét először!
Lezárt
pearlbay
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2010.05.25. 08:54

Épületek és fejlesztések

Hozzászólás Szerző: pearlbay » 2010.04.07. 14:31


Milyen épületeket építhetek?


Az alábbi épületeket hozhatod létre (ill. szántót is berendezhetsz):
► Tyúkól - rögtön a játék elején elérhető, a játékismertető alatt létre is hozol egyet,
► Tehénistálló a 11-es szinttől,
► Birkakarám a 14-es szinttől,
► Kecskekarám a 15-ös szinttől,
► Majonézkonyha és Halastó a 16-os szinttől,
► Sajtüzem a 18-as szinttől,
► Méhészet a 19-es szinttől,
► Fonoda a 27-es szinttől,
► Bonbonkonyha a 30-as szinttől.

A fejlesztéshez szükséges szinteket az alábbi táblázat foglalja össze:
Kép


Hogyan hozhatok létre szántót/tehénistállót/birkakarámot/méhkaptárat, stb.?
Ha elegendő kT-t gyűjtöttél össze, felszabadíthatsz egy építési területet. Ha rákattintasz egy építési területre, láthatod, mennyi kT-ra van szükséged ahhoz, hogy a területet építkezés céljára előkészítsd. Minél több építési területet rendeztél már be, annál drágábbak lesznek az újabb területek.
Vásárlás után egy barna mezőt látsz magad előtt.
Ha újra rákattintasz a mezőre, egy ablak jelenik meg, ami különféle lehetőségeket kínál fel neked.
A 3-mas szinttől berendezhetsz szántót vagy tyúkólat. A 10-es szinttől kezdve van lehetőséged arra, hogy az egyik szabad területeden klubházat húzz fel a gazdaklubod számára. Minden épülettípus előfeltétele egy meghatározott szint elérése, amíg ez nem történt meg, addig egy kérdőjelet látsz ebben az ablakban az adott épülettípus helyén.
Természetesen látod az adott épületfajták árait is. Állattartó épület esetén az árban benne van egy állat is, tyúkól esetén rögtön kettő tyúk is.
A vásárlás után rögtön elindíthatod a termelést azáltal, hogy megeteted az állatokat, a termelőegységek esetén pedig azáltal, hogy beadod a termeléshez szükséges alapanyagokat.


Fejleszthetem-e az ingatlanjaimat?
Bizonyos szintek elérésekor épületfejlesztési lehetőséget is kapsz. Ha egy épület fejleszthető, onnan tudhatod, hogy egy az X-et mutató kerek gomb felett egy másik, +-jelet mutató gomb is megjelenik.

Kép
Kattints a gombra és megnyílik egy ablak, ahol láthatod, mennyibe fog kerülni a fejlesztés és megerősítheted azt vagy megszakíthatod a folyamatot.
A fejlesztés után több állat számára lesz hely az épületben, melyeket a faluban vehetsz meg az állatkereskedésben. Minél több állatot veszel, annál drágábbak lesznek az újak.
Ha az egeret egy adott ól felé viszed, megjelenik egy információs felület, pl. azt látod, hogy 2/5. Ez azt jelenti, hogy az ólban 5 állat számára van hely, de csak 2 állat van benne. Tehát vásárolhatsz még 3 állatot az adott épületbe.
Fejlesztéseket és állatvásárlásokat csak akkor végezhetsz, ha az adott épületben éppen nem zajlik termelés.

Vannak további fejlesztési lehetőségek is?
Igen, összesen 4 fejlesztési szint van, mellyel egyre több állatod lehet, ill. egyre rövidebb idő alatt történik meg egy adott termelés.

Bővíthetek egy szántót is?
Bővíthetsz, de nem abban az értelemben, hogy a területe nőne. Viszont 4 alkalommal javíthatsz az öntözés hatékonyságán. A fejlesztések itt is szintekhez vannak kötve, ha elérted a megfelelő szintet, a tanyanézetben egy +-jelet mutató gombot láthatsz az adott szántónál (lásd a fenti képet).
A fejlesztésekkel 5%-kal hatékonyabbá válik az öntözés. Összesen 20%-ra növelheted az öntözési bónuszt. Az utolsó szinten kijelölhetsz egy növényt is, ami további 10% öntözési bónuszt kap. A specializáció csak az adott növényre és adott szántóra értendő, tehát a növény egy másik szántót a rendes érési idő alatt fog megnőni. Viszont így akár minden szántót más és más növényre specializálhatsz.

Termelőegységet is fejleszthetek?
Igen, a fejlesztéssel a termelési időt csökkentheted.

Lebonthatok-e egy épületet/szántót?
Igen, lehetséges. Tanyanézetben kattints az adott építménytől balra található Kép-et ábrázoló kerek gombra. Fel fog tűnni Gordon malacka és megkérdez, hogy tényleg le szeretnéd-e azt bontani, hiszen akkor minden veszendőbe megy, ami azon a szántón vagy ólban volt. Eltűnik minden növény, állat és dísztárgy. A lebontás akkor is lehetséges, ha az adott területen éppen termelés zajlik. Az a kT-mennyiség, amit már kifizettél az adott területhez köthető állatokra, növényekre, dísztárgyakra, sajnos szintén kárbavész.
Végül újra kiválaszthatod, hogy mit szeretnél az adott területre építeni.

Figyelem! Ha véletlenül bontasz le valamit, akkor azt újra meg kell majd vásárolnod. Ez vonatkozik az érintett termékekre és fejlesztésekre is.


<<< vissza a Tartalomjegyzékhez >>>

Lezárt

Vissza: “GYIK - Segítség Kezdőknek”