Mire szolgál a közös GYIK-szerkesztő felület?

Itt szerkeszthetnek a játékosok súgó- és tájékoztató anyagokat a játékról mindenki hasznára és örömére.
Lezárt
Gabesz
Hozzászólások: 3954
Csatlakozott: 2011.05.31. 18:27

Mire szolgál a közös GYIK-szerkesztő felület?

Hozzászólás Szerző: Gabesz » 2012.07.04. 10:54

Miért jött létre a GYIK-szerkesztő felület?

Az Upjers és annak közössége napról-napra nő, fejlődik, változik. Egyre több játék jelenik meg magyar nyelven is, és már a magyar játékosközösségünk is milliós mértékben képzelendő el.
Minél több játékot hozunk ki magyar nyelven, annál inkább szükség lesz a közösség segítségére is a játékok üzemeltetésével járó apró-cseprő feladatok terén. Ilyen például az, hogy a fórumokon mindig megfelelően részletes tájékoztató anyagok legyenek fellelhetők, hogy mindenki megtalálja az őt érdeklő információt. Különösen igaz ez akkor, mikor új funkciók érkeznek egy-egy játékba, vagy valami változik egy korábban meglévő funkcióban.
Az adminisztratív csapatunknak vannak korlátai, ezért egyre nehezebb dolgunk van, mikor naprakész tájékoztató anyagokkal szeretnénk a közösséget ellátni.
Számítunk ezért a játékosaink segítségére, különösen azokéra, akik az adott játékban fejlett szinten állnak, szívesen jegyzetelnek ki adatokat a játékból, és kedvük van azt ízlésesen megszerkeszteni egy-egy témát körüljárva, hogy aztán ezzel a többi játékosnak nyújtsanak hasznos segítséget.
Fontos azt is tudni, hogy minél többet segít nekünk ebben a törekvésünkben a játékosközösség, annál gyorsabb ütemben tudjuk meglepni a játékosainkat újabb és újabb játékokkal.

Hogyan szerkessz GYIK-témát?

Nem találtál információt a Gyakran Ismételt Kérdések súgórovatában egy adott témáról? Vagy úgy érzed, az ott található egyes témák elavultak, frissítésre, kiegészítésre szorulnának? Frissítés érkezett a játékba és nem találsz még róla infót a GYIK-ben? Ezek a legjobb alkalmak arra, hogy kezedbe ragadd a kezdeményezést, és segíts nekünk az információs anyagok naprakészen tartásában. Nyiss hát itt egy új témát, amit majd szerkeszteni fogsz.
A cím legyen kifejező, az legyen a cím, amiről a téma szól.
A téma szerkesztése közben törekedj a jó helyesírásra, az átlátható tartalmi szerkesztésre (pl. szedd pontokba a tudnivalókat), a könnyen érthető fogalmazásra (világos, tömör mondatokat használj, ne írj felesleges litániát). A témát magát a szokásos fórumos szerkesztőeszközökkel tudod létrehozni, használhatsz esetleg színes betűket, idézést, beszúrhatsz linkeket (kivéve idegen linkeket), képanyagokat (képmegosztó oldalra feltöltve, majd az img-funkcióba ágyazva a képhez vezető elérési utat).
Elakadtál? Segítségre van szükséged, hogy hogy kell a játékból illusztrációs képet kivágni és azt a fórumtémádba helyezni? Fordulj a moderátorokhoz, szívesen segítenek!

Honnan szerezzem az infót a GYIK-témámhoz?

Általában az adminisztratív csapat igyekszik minden információt elérhetővé tenni. De előfordulhat, hogy egy adat még csak a Bejelentések-rovatban található meg egy akció leírásánál, a GYIK-rovatba viszont még nem került át. Ezért a Bejelentések-rovatot mindig érdemes ellenőrizni.
A legjobb mindig az, ha figyelemmel kíséred az adott játék német fórumán lévő GYIK-rovat változásait. Mindig a német fórumok információs anyagai frissülnek legelőször, ezért ott jó eséllyel megtalálsz mindent. Ha nagyon friss egy funkció, és még nincs új infó a német fórumon, várj picit, mert valószínűleg már szerkesztés alatt van és hamarosan megjelenik.
Néha a német fórumon sincs fent egy-egy információ. Hiszen a játékok tele vannak olyan apró adatokkal, ami talán csak annak tűnik fel, akinek az valamiért fontos. Ilyenkor érdemes ellenőrizni, hogy a német fórum fórumozói kitárgyalták-e már az adott témát, állítottak-e össze infóanyagot. Vagy a játékban kell ellenőrizni, utánajárni az adatnak, úgymond ki kell azt gyűjteni a játékból a játékod során.

Szerkesztési szabályok

Minden elkezdett témát a témát indító fórumozó vezet! Ha valaki olvassa egy másik játékos készítés alatt álló GYIK-témáját, és valamit hiányol belőle, vagy máshogy írna, NE szerkesszen bele a másik munkájába. Helyette írja alá új hozzászólásba a saját kommentárjait, amit a témavezető fórumozó, ha szeretne (nem kötelező), bevonhat a saját szerkesztésű GYIK-témájába.
Ha úgy érzed, kész a GYIK-témád, szerkessz be a címébe a "kész" szót és írj alá egy hozzászólást, hogy "kész". A "kész" alá senki semmit ne írjon, ez vonatkozik arra a fórumozóra is, aki esetleg nem találta meg a keresett információt a témában és további kérdése lenne. Ez esetben a többi információs anyagot érdemes átnézni, szükség esetén pedig a Kérdések-rovatban lehet kérdezni.

Kész az új GYIK-téma, most mi történik?

Nem biztos, hogy bármi történik. De a játékostársaid máris elérik az általad szerkesztett témát és hálásak lesznek neked, hogy volt időd és energiád létrehozni a tájékoztató anyagot.
A játékosok által szerkesztett GYIK-eket a moderátorok és adminisztrátorok időről-időre meg is tekintik. Ha egy játékos által szerkesztett GYIK-téma kiemelten jó és hasznos, átkerülhet a hivatalos GYIK-rovatba.
A több játékhoz is kiváló információs anyagokat készítő játékosokat esetleg egyszer fel is keresem privát üzenetben egy kis megbeszélésre:).

Az Upjers csapata nagyon hálás minden segítségért a játékosok oldaláról!

Gabesz
Az admin is csak ember, túlnőtt rajtam a levéláradat:(. Ezért nem tudsz nekem üzenetet küldeni. Kérlek, szükség esetén kérdezz a megfelelő fórum Kérdések rovatában, fordulj a moderátorokhoz, vagy írj a Támogatásra! Megértésed köszönöm!

Lezárt

Vissza: “Közös GYIK-szerkesztő”