Gyorsaság és szaporítás

Mi történik a játékban? Ez a szekció a helye minden, a játékra vonatkozó közlésnek.
misike14
Hozzászólások: 13
Csatlakozott: 2013.08.09. 19:49

Gyorsaság és szaporítás

Hozzászólás Szerző: misike14 » 2015.08.21. 06:29

Sziasztok!
Jó lenne valamit csinálni a szerverrel, nem mindig a játékost kioktatni, hogy ezt csináld- meg azt csináld. Nálam már a Windows 10 fut és maximum
két naponta törlöm az előzményeket a gyorsító tárat és sütiket, mégis el lehet aludni mellette olyan lassú.
A másik kérésem: valamit ki kellene találni a szaporítási táblázatnak, hogy jelezze, most hetekig ne is próbálkozz úgy se sikerül. Tudom automata,de az automatát is be lehet állítani.
Bocsi, de mind két téma nagyon bosszantó.
Üdv.: misike14

Avatar
Hanga
Hozzászólások: 8010
Csatlakozott: 2011.06.11. 08:28

Re: Gyorsaság és szaporítás

Hozzászólás Szerző: Hanga » 2015.08.21. 08:27

Szia

Megvallom őszintén, nekem egy ócska, régi, XP-s asztali gépem van, de mégis tudom használni. Egyszerűen abból indulok ki, hogy a működőképességgel kapcsolatos problémák nem az üzemeltető részéről adódnak. Mondhatnád, persze, hisz elavult géped van, elavult rendszerrel. Node! Így is tudok játszani! Nemrégiben volt, hogy a farmos játékon én is elaludtam, olyan lassan működött dacára annak, hogy minden lehetőséget kihasználtam amit a játék engedett. Gondolok itt az animációk, vevők (zoo-ban ez a látogatók), kikapcsolására és a minőség módosítására és gépet nem annyira terhelő böngésző választására. Nem adtam fel, nem mentem sehova sem panaszkodni. Fogtam magam kikapcsoltam a modemem és kipucoltam a gépem. (A ventilláció miatt sajna elkerülhetetlen a porosodás) Azt, hogy pontosan melyik beavatkozásom segített, nem tudom, de sokkal gyorsabb lett a gépem! Újra élvezhető a játék ezzel az elavult böngészővel (aminek a flash-ét ráadásul manuálisan frissítem), ezzel a már nem támogatott XP-s rendszerrel és az ócskavasnak számító PC-vel.
Volt egy másik helyzet is, a fiamnál. Ő más flash alapú játékkal játszik. Folyton panaszkodott, hogy így meg úgy kiszúr vele az üzemeltető, mert megszakad a játék, lassú, meg miegymás. Nála egyszerű volt a megoldás. Egy E kezdőbetűs online scanner-rel átnéztem a gépét. Egy halom kéretlen alkalmazást talált. Természetesen vírus is akadt köztük. A vírusírtó karanténozta/törölte a kb. 99%-át. Láss csodát, a gépe ismét úgy működik, mint korábban. Szegény nem értette, hogyan került mindez a gépére, hisz volt vírusírtó rajta, nomeg azt hitte biztonságos játékprogramokat tölt le. Hát sajnos ez nem így volt.
Szóval arra akarok kilyukadni, hogy attól, hogy nálad nem úgy működik valami ahogy kéne, akkor nem feltétlen a szolgáltató hibás. Minden játékosnak saját gépe van és az, hogy mennyire működőképes, az rajtuk múlik. Ha pedig javaslunk valamit, akkor az nem feltétlen kioktatás. Azért jössz a fórumra, esetleg írsz a Támogatásra, hogy segítséget kapj. Persze lehet nem vagy megelégedve a válasszal, de ez attól még nem kioktatás, csupán segítteni próbálunk a lehetőségeink szerint. Természetesen a játékkal is adódhatnak gondok, de azt mihamarabb megpróbálják javítani, hiszen nem jó senkinek ha a játékos nem tud játszani.
Ennyi volnék. Ez a saját véleményem, tapasztalatom, amit megosztottam veled segítő szándékkal.

A tenyésztéssel kapcsolatban pedig Gabesz írt egy témát, kérlek olvasd el: http://forum.hu.upjers.com/viewtopic.php?f=283&t=23453 Miután átnézted, láthatod, hogy nem lehet ilyen táblázatot készíteni.
_____ szövetkezet aktív tagot keres! További infó: ITT

Erika1961
Hozzászólások: 18
Csatlakozott: 2013.11.03. 17:58

Re: Gyorsaság és szaporítás

Hozzászólás Szerző: Erika1961 » 2015.08.22. 12:59

Sziasztok!

Elolvastam Gabesz levelét a szerencsejátékhoz hasonlított szaporításról, ennek ellenére sajnos azt kell mondjam, nyilván programozás kérdése, hogy ez az esély hogyan legyen beállítva. Ezt alátámasztja az a tény, amikor ikreket lehet szaporítani és az esélyt gyémánttal növeli az ember, akkor érdekes módon mindig sokkal sikeresebb a szaporítás aránya, mint normál menetben. Ráadásul, ha véletlenek sorozatáról beszélünk, akkor néha-néha véletlenül sikerülhetne is 1-1 szaporítás. Ez viszont sajnos nem így van. Nekem maximális, azaz 6 szaporítási helyem van, s ebből jó, ha néha 1 sikeresen összejön, de jellemzőbb, hogy 1 sem.
Úgyhogy kedves fejlesztők/ programozók nagyon nagy örömmel vennénk, ha a játékban az örömünket is lelhetnénk, nem csak bosszankodnánk. Tessék szíves beállítani úgy a programot, hogy legalább 30-40 % esélyünk legyen nekünk a JÁTÉKOSOKNAK a RENDSZER ellen. Ha szerencsejátékot szeretnénk játszani, akkor ruletteznénk és nem a myfreeZoo-val játszanánk és támogatnánk munkátokat sok-sok gyémánt vásárlással. Kicsit perverz, hogy azért támogatjuk a játékot, hogy bosszankodhassunk. Köszönöm megértéseteket!

Avatar
sünike79
Hozzászólások: 96
Csatlakozott: 2013.03.10. 14:06

Re: Gyorsaság és szaporítás

Hozzászólás Szerző: sünike79 » 2015.08.22. 13:55

Kedves Erika!

Minden állatnál fel van tüntetve a szaporítási esély. Tehát ekkora eséllyel lesz sikeres a szaporítás. Ezek a számok elég alacsonyak, van, hogy csak 2-3%. Persze, karámtárgyakkal, táppal ez növelhető, de akkor is tudomásul kell venni, hogy az esély elég kicsi. Ezért is nagy öröm, amikor sikerül egy szaporítás.
Ez a játék lényege, teljesíteni a kihívásokat. Volt nekem is olyan szaporítás, amit rengetegszer kellett elindítanom, mire sikerült, és olyan is volt, hogy egy állat háromszor szaporodott sikeresen egymás után.
Én azt tudom javasolni, hogy a bosszankodás helyett inkább örülj, amikor megszületik egy kis állatbébid, amikor pedig valami nem jön össze, ne add fel, próbáld újra! ;)

Nekem volt olyan ikres hét, amikor a 7 nap alatt egyetlen egy szaporításom sikerült csak, úgyhogy akkor neked nagyon szerencséd volt :)

Ha esetleg a szaporítás ára is befolyásolna, akkor azt tudom tanácsolni, hogy a gyémántos állatokat szaporítsd inkább, azok tenyésztése jóval olcsóbb.

További örömteli játékot kívánok!

Erika1961
Hozzászólások: 18
Csatlakozott: 2013.11.03. 17:58

Re: Gyorsaság és szaporítás

Hozzászólás Szerző: Erika1961 » 2015.08.23. 13:27

Kedves Sünike79!

Köszönöm szépen gyors válaszod, de ezekkel az infókkal szerencsére tisztában voltam. Enne ellenére ha egy táppal 90%-ra növelt szaporítási eséllyel a szaporítás 'x' alkalommal sem sikerül, az már elgondolkodtatja a játékost. Értem a kihívásról írt sorokat, nincs is ezzel baj, de némileg tisztában vagyok a játék működtetésének feltételeivel is.
Csak ismételni tudom önmagam..... állítsátok be úgy a rendszert, hogy több esélyünk legyen. Köszönöm! :-)

Avatar
sünike79
Hozzászólások: 96
Csatlakozott: 2013.03.10. 14:06

Re: Gyorsaság és szaporítás

Hozzászólás Szerző: sünike79 » 2015.08.23. 13:56

Kedves Erika!

Amennyiben tisztában vagy a játék üzemeltetésének feltételeivel, úgy azt is tudod, hogy a játék alapvető elemein igen kis valószínűséggel fognak változtatni. Márpedig a tenyésztés az egyik alapvető játékelem.
Ne érts félre, nyilván én is jobban örülnék, ha több szaporításom sikerülne, de mivel tudom, és elfogadtam, hogy ez a játék ilyen, inkább nem a "hibákon" bosszankodom, hanem a sikerélményt, és a jó szórakozást keresem benne. És én megtaláltam, nyilván ezért játszom vele.

Neked is csak ezt tudom tanácsolni! Ha csak a rossz dolgokat látod meg, akkor nem leled benne örömöd, pedig a játék alapvető funkciója az, hogy örömet okozzon!

További örömteli játékot kívánok!

Válasz küldése

Vissza: “Általános”