Gyógynövénykert

Itt találod a leggyakrabban feltett kérdések és az arra adott válaszok listáját. Kérjük, mielőtt közzétennél egy kérdést, mindig itt nézz szét először!
Lezárt
Gabesz
Hozzászólások: 3954
Csatlakozott: 2011.05.31. 18:27

Gyógynövénykert

Hozzászólás Szerző: Gabesz » 2013.09.06. 15:26

Kertbirodalomban rendszeres időközönként gyógynövénygyűjtési akció indul a gyógynövénykertedben.

Mi ebben a különleges? Az, hogy ezáltal rendszeres játékokon vehetsz részt. Időről-időre egy törp ilyen vagy olyan gyógynövényt kér tőled egy meghatározott időtartamon keresztül, mely gyógynövényt itt tudod termeszteni. Ha teljesíted a törp igényét és leadod a megfelelő mennyiségű gyógynövényt, pontokat szerezhetsz.

Kép

A gyógynövényes kertet eléri minden törp, aki már legalább a 10. szinten áll. Itt találod a gyógynövénybeadási lehetőséget, ha éppen van aktív játék. Egy aktív játék alatt a beadandó termékek mennyisége állandó, nem változik a játék során.

Ha beszerezted az első gyógynövény magoncaidat egyéb termékekért cserébe, elültetheted őket a cserepekbe. Beadni úgy kell őket, hogy egyszerűen learatod őket, itt tehát ez a két művelet egy és ugyanaz, egymástól nem elválasztható. Aratáskor egyenesen a palack szintjén tölt a learatott gyógyfű! Tehát nem fog aratás után semmi se feltűnni a polcodon, nem adnak polcra kerülő hozamot a gyógynövények.

Ügyelned kell a gyomokra! Ha gyom jelenne meg a cserépben, tüntesd el hamar! Nem öli meg ugyan a gyógynövényedet, de lassítja az érését.

A gyógynövényes kertben is számos segéd áll a rendelkezésedre:

Kép Vetőgép: egyszerre ültethetsz akár mindegyik cserépbe

Kép Érésgyorsító: itt meggyorsíthatod az érő növények növekedését egy adott időtartammal

Kép Aratósegéd: learat minden érett növényt

Kép Gyomrobot: egyszerre megszabadít minden gyomtól

Öntözést a gyógynövények nem igényelnek!

Kép Ezzel a gombbal úgy adhatsz be gyógynövényt a palackba, hogy azt nem termeled meg magad, hanem egyszerűen kifizeted érmével. Így megspórolod magadnak a gyógynövények beszerzésével, ültetésével, gondozásával, betakarításával járó ráfordításokat.Ha sikeresen teljesíted a játék követelményeit, úgy a következő szintig hiányzó pontok 2%-át kapod jutalmul. Ha már feltöltötted a palackot, de még maradt aratható gyógynövényed, akkor azok aratáskor már nem a palackba kerülnek, hanem eladod őket 5gyT-ért. Ha nem sikerült teljesíteni a játék követelményeit a játékidő alatt, akkor még egy heted van rá, nevezzük ezt utójátéknak, hogy érmével pótold a hiányzó gyógynövény mennyiséget.

Ha a játékidőnek már vége, és az utójáték kezdődött és épp ekkor érik meg egy korábban elültetett gyógynövény a cserépben, természetesen aratáskor még az is megy a palackba. Viszont új gyógynövénymagoncokat már nem ültethetsz ekkor, és ha maradt magoncod hátra, akkor az a polcodon marad és felhasználhatod majd a következő olyan játékban, amikor épp olyan gyógynövényt kér a törpe.

Az utójáték során végig rendelkezésedre áll az a funkció, hogy érme ellenében feltöltsd a palackot, ennek az ára természetesen attól függ, hogy mennyire töltötted már fel a palackot a rendes játékidőben.

Mikor az utójáték is véget ért, akkor két hétig nem használhatod a gyógynövényes kertet. Majd az ezt követő kedden új játék kezdődik.

Tehát ez valahogy így fog működni:
1. keddtől hétfőig: játék
2. keddtől hétfőig: utójáték
3. keddtől hétfőig: szünet
4. keddtől hétfőig: szünet... majd ugrás az 1-es lépésre

Indulhat a gyógynövények szaporítása, csak ügyesen!
Az admin is csak ember, túlnőtt rajtam a levéláradat:(. Ezért nem tudsz nekem üzenetet küldeni. Kérlek, szükség esetén kérdezz a megfelelő fórum Kérdések rovatában, fordulj a moderátorokhoz, vagy írj a Támogatásra! Megértésed köszönöm!

Lezárt

Vissza: “GYIK - Segítség Kezdőknek”