Pecázás, pecáspontok

Itt találod a leggyakrabban feltett kérdések és az arra adott válaszok listáját. Kérjük, mielőtt közzétennél egy kérdést, mindig itt nézz szét először!
Gabesz
Hozzászólások: 3954
Csatlakozott: 2011.05.31. 18:27

Pecázás, pecáspontok

HozzászólásSzerző: Gabesz » 2011.06.08. 14:08

Horgászat

Hogy könnyebben elsajátítsd a horgászat minden csínját-bínját, álljon itt egy képes magyarázat.

Először is dobd be a horgot a tóba. Persze legyen csalid és figyeld, hol látod a hal árnyékát, oda dobd a horgot.

Kép

Mint látod, valami máris kóstolgatja a csalit. Őrizd meg a hidegvéred, nehogy beránts idejekorán, ne klikkelj még! Nyugodtan várd meg, míg a hal valóban ráharap a csalira.

Kép

Mikor a hal ráharap, változik a kép, megjelenik egy vörös sáv, na ekkor kell kattintani a bal egérgombbal (és egyet kell kattintani, nehogy duplán kattints)!

Most minden a kézügyességeden múlik. Bal oldalon megjelenik egy sáv egy mutatóval, ez jelzi, hogy a hal éppen húzza a damilt.
Ha a mutató a középső zöld rész felé kerül, nyomd le az egérgombot és tartsd lenyomva (ekkor látod a HÚZD parancsot). Ha túl erősen húzod, a mutató átkerül az alsó részbe, ekkor eresz a damilon ( VÁRJ parancs) úgy, hogy felengeded az egérombot. Ekkor a mutató megint elkezd felfelé mozogni. Ha megint HÚZD parancsot kapnál, akkor csak nyomd meg újra az egérgombot. Csináld ezt mindaddig, míg a halat ki nem fogtad

Kép Kép

Ha gyakorolni szeretnéd a pecázást anélkül, hogy a pecáspontjaidat elpazarolnád, megteheted a gyakorlótóban. Ehhez csak menj ki pecázni az egyik tóra, majd kattints jobbra felül pecáspontkijelző alatt lévő "kérdőjel gombra".
Ekkor egy új böngészőfül nyílik meg, ahol addig gyakorolhatsz, ameddig akarsz. Az egyes lépésekhez is magyarázatot kapsz. Persze a gyakorlással nem fogsz halakat, tehát ezzel nem gyarapodik a raktárkészleted.

Sok sikert, jó fogást kívánunk:)!"


Pecáspontok

A pecázáshoz pecáspontokra van szükséged (PP). Hogy mennyi pecáspontod van, pecázáskor láthatod a jobbra felül lévő kijelzőt (de főnézetben a legfelső menüsortól balra, az általános adataidnál is láthatod).
Mikor szintet ugrasz, a pecáspontjaid automatikusan maximumra állítódnak.
Hogy mennyi PP-re van szükséged a horgászathoz, az az adott tótól függ.
Általánosan elmondható, hogy minél értékesebb a halállomány, annál több pecáspontba kerül egy pecázás az adott tavon.
Ha szemetet fognál ki vagy a hal elszabadulna, minden tóban csak egy pecáspontod kerül levonásra.

A pecáspontok lassan feltöltődnek. Ez akkor is így van, ha nem vagy éppen belépve. Minden 5 percben kapsz egy pecáspontot, egészen a maximumig.
Ha nem szeretnél várni, mire feltöltődnek a pontjaid, vásárolhatsz is pecáspontot, és horgászhatsz tovább. A PP-vásárló gombot a az egyes tavakba belépve találod, a pecáspontkijelzőnél. Kattints a gombra és válaszd ki a megvásárolni kívánt pecáspontok mennyiségét.
Az admin is csak ember, túlnőtt rajtam a levéláradat:(. Ezért nem tudsz nekem üzenetet küldeni. Kérlek, szükség esetén kérdezz a megfelelő fórum Kérdések rovatában, fordulj a moderátorokhoz, vagy írj a Támogatásra! Megértésed köszönöm!

Vissza: “Gyakran Ismételt Kérdések”