Akvárium, tisztítócsiga

Itt találod a leggyakrabban feltett kérdések és az arra adott válaszok listáját. Kérjük, mielőtt közzétennél egy kérdést, mindig itt nézz szét először!
Gabesz
Hozzászólások: 3954
Csatlakozott: 2011.05.31. 18:27

Akvárium, tisztítócsiga

HozzászólásSzerző: Gabesz » 2011.06.08. 19:46

Akváriumquarium - alsó felület

Vegyük röviden sorra az akvárium alsó részén található kapcsolókat.

Etetés

Balra alul találod a haleledel dobozát. Kattints rá az eledeles dobozra, vidd az egeret az akvárium felső részére, majd kattints az egérgombbal, így szórhatod a haleledelt az akváriumba. A halaid egészen addig esznek, míg jól nem laknak. Ha végeztél az etetéssel, kattints újra az eledeles dobozra, így léphetsz ki az etető üzemmódból. Ha többféle haleledeled is van, úgy mindig a legjobb minőségű az alapértelmezett. Minél jobb minőségű a haleledel, annál gyorsabban laknak jól a halak és annál több pontot kapsz az etetésért.

A halak akváriumba helyezése

A halaszacskót a haleledel dobozától jobbra találod. Itt tartod azokat a halakat, melyek éppen nincsenek az akváriumban. Kattints a zacskóra, hogy megnyisd a halraktárat. Átlapozhatod az összes halat, és kiválaszthatod azokat, melyeket szeretnél az akváriumba tenni. Kattints a kívánt halra, és máris elkezd lubickolni az akváiumodban. Minden akváriumban csak egy meghatározott számú halnak van férőhely. Ha több halat tartanál az akváriumodban, érdemes fejleszteni az akváriumot (lásd Akváriumfejlesztés).

Vevők és feladatok

A Q-betűt ábrázoló párbeszédablak ikon közvetlen hozzáférést biztosít számodra a vevőid igényeihez (lásd Vevők) és az aktuális feladathoz (lásd Feladatok).

Építő mód

Az építő mód segítségével rendezheted be egyedi stílusban az akváriumodat. Lásd: "Az akvárium berendezése – építő mód".

Háttérváltás

Az építő mód és az akváriumváltás gombja közt találod a háttérváltásra szolgáló gombot. Itt kiválaszthatod, hogy melyik háttérrel lenne a legcsinosabb az akváriumod és beállíthatod a kívánt hátteret. Háttereket a városi boltban is vásárolhatsz.

Akvárium vásárlása és váltása

Ha több akváriumod is van, az akvárium váltására szolgáló gombbal válthatsz az egyes akváriumok között. Itt vásárolhatsz új akváriumokat is.

Irány a város

Kattints ide, ha szeretnél benézni a városba.

Az akvárium berendezése – építő mód

A piros-fehér útépítési figyelmeztető kúpra kattintva aktiválod az építő módot. Onnan tudhatod, hogy építő módban vagy, hogy fekete sárga figyelmeztetősávok jelennek meg az akvárium felett és alatt. Építő módban helyezheted a dísztárgyaidat az akváriumba, vagy éppen távolíthatod el őket onnan, vagy egyszerűen csak áthelyezheted őket az akváriumon belül. Mikor építőmódban vagy balra megjelenik egy tárolóláda.

Az akvárium berendezése

Kattints a ládára, hogy láthasd a raktárkészleten lévő dekorációs tárgyaidat. Ha szeretnéd kiválasztani az egyiket, kattints rá. Vidd az egérgombot az akvárium azon részére, ahova a tárgyat helyeznéd, majd klikkelj újra, ekkor a dísztárgy az akvárium általad kiválasztott helyére merül. Figyelem: bizonyos dekorációs tárgyakat csak fejlettebb akváriumok esetén használhatsz. Minden akváriumba egy bizonyos számú dísztárgyat helyezhetsz. Dísztárgyakat a városi boltban vásárolhatsz.
Dísztárgyak áthelyezése és eltávolítása

Kattints építő módban az akváriumban lévő dísztárgyra, majd a megjelenő nyíl segítségével húzhatod jobbra-balra, előre-hátra. A pluszmínusz jelekkel nagyíthatod vagy kicsinyítheted a dísztárgyat. A duplanyíllal tudod forgatni a dísztárgyat. Ha szeretnéd eltávolítani a dísztárgyat az akváriumból, kattints a tárgyra való kattintás után megjelenő tárolóládára. Az építő mód elhagyásához kattints újra a építésjelző kúpra.
Különleges dekorációk

A szerencseládikóra kattintva 7 óránként egyszer megforgathatod a szerencsekereket. (Figyelem: ekkor ne legyél építő üzemmódban!) A gyöngykagyló minden nap egy-egy bölcsességet oszt meg veled, ha rákattintasz és hagyod magad inspirálni. (Figyelem: ekkor ne legyél építő üzemmódban!)

Akvárium – felső felület

Az akvárium felett három kijelzőt találsz.

Név változtatása

Rögtön balra láthatod az akvárium aktuális nevét. Ha meg szeretnéd változtatni, csak kattints rá.

Bónusz

Az akváriumtető közepén láthatod a bónuszkijelzőt. Minél drágábbak az akváriumban található dísztárgyaid, annál több bónuszban részesülsz. Minél magasabb a bónusz, annál több pontot kapsz a halak etetésekor. Minden dísztárgyért meghatározott pontmennyiségben részesülsz (a pontmennyiséget a boltban láthatod az egyes dísztárgyakra vonatkozó "Táp bónuszpontoknál"). A táp bónuszpontok a következők szerint adnak tápbónuszt:
50 táp bónuszpont: 10% tápbónusz
400 táp bónuszpont: 20% tápbónusz
1000 táp bónuszpont: 30% tápbónusz

Akváriumfejlesztés

Az akváriumoknak 5 fejlettségi szintje van:
Egycsillagos akvárium: maximum 10 hal és 8 dísztárgy
Kétcsillagos akvárium: maximum 12 hal és 10 dísztárgy
Háromcsillagos akvárium: maximum 15 hal és 12 dísztárgy
Négycsillagos akvárium: maximum 17 hal és 14 dísztárgy
Ötcsillagos akvárium: maximum 20 hal és 16 dísztárgy

Tisztaság

A tisztaságjelző árulja el, milyen gondozott az akváriumod. Az akváriumot rendszeresen pucolnod kell, vagy vásárolhatsz egy csigát is, amely átveszi tőled a fáradtságos munkát.

Akvárium – jobboldali felület

Jobbra két oszlopnyi kapcsolófelületet és kijelzőt találsz.

Akváriumszint

Jobbra felül láthatod az akváriumod szintjét. Minél magasabb a szint, annál több halat és annál nagyobb értékű dísztárgyat tudsz az akváriumban tárolni. Ha fejleszteni szeretnéd az akváriumodat, kattints erre a kijelzőre. A fejlesztésnek persze ára van.

Hal-O-Méter

Az akvárium szintjelzőjétől balra találod a hal-o-métert. A hal-o-méter jelzi, mennyire bánsz jól a halaiddal. Az akváriumnak tisztának kell lennie, a halaknak jóllakottnak, és meg kell őket simogatni és csiklandozni néha. Ha az egeret a hal-o-méter felé viszed, megmutatja, hogy mi mindent kell még elvégezned a halak maximális elégedettsége érdekében.
Az akvárium pucolása

A hal-o-méter alatt találod a pucolószivacsot. Kattints rá, tartsd lenyomva a gombot majd mozgasd a szivacsot az akvárium üvegfelületén, így tudod azt megtisztítani. Ezt a műveletet minden akvárium esetén rendszeresen el kell végezned. Ha túl soknak találnád a munkát, vásárolhatsz egy csigát, ami megtisztítja helyetted az akvárium üvegét.

Csiga

Az akvárium szintjelzője alatt találsz lehetőséget egy csiga vásárlására. A csiga minden koszt távol tart az akváriumod üvegfalától. Mivel ez egy luxusfunkció, ezért néhány érmébe kerül. A csiga 7 napig marad az akváriumodban. Még valami: néha a csigák is vágynak egy kis csiklandozásra.

Mindet megsimogat

A csigavásárló gomb alatt találod azt a gombot, mellyel minden halat megsimogathatsz egyszerre. Ha sok halad van az akváriumban, akkor időigényes lehet minden halat egyesével megsimogatni. De ezzel a gombbal minden akváriumban lévő halat egyszerre simogathatsz meg. Ez a gomb csak prémiumtagsággal aktív.

Mindet megcsiklandoz

A minden hal megsimogatására szolgáló gomb alatt találod a minden hal megcsiklandozására szolgáló gombot. Minden halat egyesével megcsiklandozni szintén időigényes lehet, ezt spórolhatod meg magadnak ezzel a gombbal. A gomb csak prémiumtagság mellet aktív.

Mindet fejleszt

A legalsó gomb szolgál minden hal egyidejű fejlesztésére. Minden hal szintjét egyesével fejleszteni időigényes, de ezzel a gombbal egy klikkelés az egész. Ne felejtsd el, hogy ezt a szintfejlesztő gombot csak akkor tudod használni, ha előtte már minden halat megsimogattál és megcsiklandoztál. A gomb csak aktív prémiumtagsággal használható.

Halállapotjelző

A gombsortól balra praktikus segítségre lelsz, itt találod a halállapotjelzőt. Vidd az egeret a pulzáló sárga nyílra, és kinyílik a kijelző. A kijelzőn három mezőt találsz, egyet a simogatásnak, egyet a csiklandozásnak és egyet a szintfejlesztésnek. Vidd az egeret a mezők fölé, és információt szolgáltatnak neked.
Szív: minden simogatásra váró hal vörös megjelölést kap.
Kéz: minden csiklandozásra váró hal fehér megjelölést kap.
Nyíl: minden szintfejlesztésre váró hal kék megjelölést kap.
Az admin is csak ember, túlnőtt rajtam a levéláradat:(. Ezért nem tudsz nekem üzenetet küldeni. Kérlek, szükség esetén kérdezz a megfelelő fórum Kérdések rovatában, fordulj a moderátorokhoz, vagy írj a Támogatásra! Megértésed köszönöm!

Vissza: “Gyakran Ismételt Kérdések”