Leg-leg-leg...

Ez itt minden olyan kommunikáció színtere, amely nem kapcsolatos a Kapibados játékkal
Avatar
dmarcsi55
Hozzászólások: 7554
Csatlakozott: 2010.07.21. 18:08

Re: Leg-leg-leg...

HozzászólásSzerző: dmarcsi55 » 2010.10.17. 21:51

Ez -AZ :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Erre vágytam :P :P :P :P :P
VÉGRE BESZÉLGETÜNK!!!


Jó éjt minden fórumozónak :P :P :P :P :P

Tannie
Hozzászólások: 175
Csatlakozott: 2010.09.12. 02:13

Re: Leg-leg-leg...

HozzászólásSzerző: Tannie » 2010.10.18. 02:48

Jó reggelt! :) Beszélgetni mindig jó, csak arra gondoltam, hogy akkor a másik topicban kéne, ami nem a leg-leg-leg-es, hogy ne legyünk offok. :D
De hogy ne offoljak, akkor írom, hogy ... mondjuk... az egyik legunalmasabb éjszakai műszak volt/van a mai, csak el ne kiabáljam, mert 6-ig még bármi megtörténhet.
De nem fog, minden beteg szépen alszik, jól van, és szépet álmodik. :mrgreen: ...Kopp-kopp-kopp!
Lekopogtam. :)
Szép napot! :)
Ha az embert olyannak vesszük, mint amilyen, tulajdonképpen rosszabbá tesszük. De ha olyannak vesszük, amilyennek lennie kell, akkor azzá tesszük Őt, amivé lehetne.
(Goethe)

Avatar
Banyanya
Hozzászólások: 4403
Csatlakozott: 2011.06.07. 19:01
Kapcsolat:

Re: Leg-leg-leg...

HozzászólásSzerző: Banyanya » 2010.10.18. 06:00

:D
Végre élet van az offban :) És méghozzá micsoda élet !
Nagyon tetszettek a beszámolók-sajnos (vagy szerencsére? :) ) nekem ilyen kalandos utazásokban nem volt részem-bár a hajtűkanyarokat nem is irigyeltem Marcsiéktól..hasonló helyzetben erőteljesen öszzeszorított szemmmel,vagy a raktérben bírnám csak ki az utazást.
(Tudom-tudom..nem én vagyok az ideális kamionosfeleség.. :oops: :lol: )
"Szellemes" találkozáshoz már nekem is volt szerencsém, de a racionális énem megpróbálta ésszerűvé tenni a dolgot. Mégsem sikerült neki, ugyanis a hosszú fekete kabátos illetőnek nem volt árnyéka-pedig téli estén, teljesen kivilágított utcán haladtunk. Tanniehoz hasonló tempóban értem végül haza.

bertad
Hozzászólások: 3379
Csatlakozott: 2011.06.09. 14:52

Re: Leg-leg-leg...

HozzászólásSzerző: bertad » 2010.10.18. 08:29

Férjem eltüntette a gépről a Krétán készült képeinket. :( Magyarul kimentette DVD-re csak azt meg nem találom. De előkerestetem vele, addig nem hagyom békén :lol: Úgyis odaadja, mert ismer :lol:

Akkor egy kis mese:
Krétán található a knósszoszi palota romja. Ez volt az egyik, amit megnéztünk. Hihetetlen volt. Fürdőkádjuk és vízvezetékük volt a sokemeletes palotában + lehúzható WC-jük. (ja és mindez a bronzkorban) Félelmetes tudásuk volt a Minószi korban élő embereknek. elszigetelt világban éltek, Kréta szigetén.
A konosszoszi palotát tartják a Minotaurusz labirintusának is a legenda szerint. Minosz király itt rejtette el a fiát. Ezt a palotát építette a legenda szerint Daidalosz és innen menekültek el a fiával az általa készített szárnyakon, de mint tudjuk a fiának Ikarosznak nem sikerült, mert túl közel repült a naphoz és megolvadt a szárnyát tartó viasz.

És akkor most kicsit Santoriniről:
Santorini és a környező kisebb szigetek a Minószi korszakban egy szigetet alkottak. Nekik is hasonló volt a civilizációjuk, mint a Krétán élőknek. Szóval nagyon fejlett társadalmuk volt.
Kb 3600 évvel ezelőtt kitört az ott lévő vulkán, ami következtében a sziget közepe eltünt, és most már csak a kisebb szigetekből látszik, hogy valaha az egy kör alakú egységes sziget volt. Ezt a lesüllyedt kúltúrát tartják nagyon sokan az elsüllyedt városnak Atlantisznak. Szinte minden kritériumnak megfelel.

A kis szigeteken nincs vagy alig van élet, mivel nincs saját ivóvíz készletük és a szárazföldről hajók hozzák a vizet. Santorinin is, ha jól emlékszem összesen egy kis ér csordolgál és bizony ők is a szárazföldről kapják a vizet.

A vulkánkitörés következménye egy cunami lett, ami elsöpörte Krétán a Mínosz kúltúrát is. Mindkét civilizáció a maguk korát bőven meghaladó technikai vívmányokkal együtt eltűnt.

Tannie
Hozzászólások: 175
Csatlakozott: 2010.09.12. 02:13

Re: Leg-leg-leg...

HozzászólásSzerző: Tannie » 2010.10.18. 11:20

Banyanya: hűha, hasonló helyzetben én is hasonló sebességgel pucoltam volna a helyszínről! :D Ilyenkor kéne egy stopperóra a jobb zsebbe, a balba meg egy világrekord hitelesítő bizottság... mert a világbajnok síkfutók szerintem szégyenletes hátrányt szenvednének! :lol:
Én úgy vagyok ezzel a kísértetes dologgal, hogy nappali fényben, társaságban nemigen hiszek bennük. De éjjel... esetleg egyedül... amikor valami reccsen és moccan... surran és elsuhan... vagy csak úgy látszik, de mégse... de azért mégis mi a fene volt az... Na akkor kicsit mégis hiszek, legalábbis jól meg tudom ijeszteni magam, ha nem vigyázok. :D
bertad: nemhiába kezdődik úgy sok mondat: "...már a régi görögök is... " :) Olyan dolgokat tudtak akkoriban, amit azóta elfelejtett az emberiség, aztán megint fel kellett fedeznie.
És még ki tudja, mi mindent tudtak, amit nem tudunk, hogy tudtak, és most mi se tudjuk... vagy mit is akarok írni... :lol: Szóval biztos volt olyan tudományuk is, amiről fogalmunk sincs, nem maradt fenn semmi róla, és mi még nem fedeztük fel újra.
Gyönyörű szép helyek lehetnek, szívesen bejárnám én is ezeket, és persze még sok más tájat is.
Na majd ha milliomos leszek.... :D
Az is érdekes jelenség, hogy egy végtelen sós víz közepén álló kicsi szárazföldön honnan csörgedezik édesvíz? Egy geológus biztos tudja, földrétegek és izéforrások meg valamik, de ez akkor is olyan hihetetlen és csodálatos egy nem geológusnak.
Atlantisz biztos hogy létezett, ennyi mese nem keletkezik alaptalanul. Az sem kizárt, hogy tényleg az volt Atlantisz, amit leírtál. Legjobb bizonyíték a mesék igazságtartalmára Trója. :)
...De azért az égig érő fát nem kezdem el keresni... :mrgreen:
Ha az embert olyannak vesszük, mint amilyen, tulajdonképpen rosszabbá tesszük. De ha olyannak vesszük, amilyennek lennie kell, akkor azzá tesszük Őt, amivé lehetne.
(Goethe)

Avatar
dmarcsi55
Hozzászólások: 7554
Csatlakozott: 2010.07.21. 18:08

Re: Leg-leg-leg...

HozzászólásSzerző: dmarcsi55 » 2010.10.18. 11:35

Átlépek a beszélgetős fórumra :P :P :P
Folytassuk ott :!: :!: :!:

Mindenkinek szép napot!!!

szimatbaba
Hozzászólások: 73
Csatlakozott: 2010.09.20. 18:40
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Leg-leg-leg...

HozzászólásSzerző: szimatbaba » 2010.10.18. 18:16

Tannie, azt hiszem mi rokonlelkek vagyunk, ami a "kisérteteket" illeti. Bár most Seth visszarántott minket a valóság talajára. :lol: :lol:
Bertad, szuper lehet Görögország, talán majd egyszer én is meglátom.
Na mentem én is a beszélgetősbe. :D


Vissza: “Off Topic”