Tippek a fejlődéshez

Mi történik a játékban? Ez a szekció a helye minden, a játékra vonatkozó közlésnek.
scudoo
Hozzászólások: 21
Csatlakozott: 2014.08.01. 22:26

Tippek a fejlődéshez

HozzászólásSzerző: scudoo » 2014.08.25. 21:01

Ilyen rovatot még nem találtam, a segítség kérésben van pár jó tanács, de az túl tömény pláne a kezdőknek végigolvasni.
Lényeg ide jó lenne páran leírnák, hogy miként érdemes fejlődni, mire érdemes figyelni.

Ahogy észrevettem a játékban az aranyból van mindig a legkevesebb.
Aranyhoz vagy bányászással jutsz hozzá, vagy küldetések útján.
Küldetésekből 2 féle van. A szinthez kötött "Történeti feladatok" és a "Megrendelések" 8 óránként.

Történeti feladatokat nem csináltam meg mindet, volt pár ami költséges volt (2.szintű trón) és kihagytam, mivel a techfa egyelőre nem igényli.
Megrendelések szépen adják az aranyat, és az Xp-et. Erre érdemes leginkább figyelni. Ezt úgy tudod leginkább, hogy annyi goblint csinálsz amennyit csak tudsz, valamint sok-sok raktárpolcot. (legalább 2-300 tárolásnyit)
A gyertya, illatgyertya, művirág, szökőkút, lámpa tárgyakból legalább 30-30-at raktározol, a lovagból játékmackóból legalább 40-50 db-ot. Ebből a mennyiségből egy megrendelést általában egyből ki tudsz elégíteni, így 8 óra múlva jön a következő.
Ha így fel van töltve a raktár, akkor éjjelente lávalámpát gyártok, amiket szükség esetén el lehet adni.

Avatar
csipkebogyo
Hozzászólások: 6444
Csatlakozott: 2010.07.01. 07:48
Tartózkodási hely: Magyarország

Re: Tippek a fejlődéshez

HozzászólásSzerző: csipkebogyo » 2014.08.26. 20:02

Sziasztok!

Scudoo, ha nem haragszol, pontosítanám, illetve kiegészíteném a hozzászólásodat, kicsit több tippel.

A történeti feladatokat ott érdemes abbahagyni, ahol a 2-es szintű trónt kellene kifejleszteni, az irreálisan drága az ember akkori szintjéhez képest, és nincs semmi haszna. Helyette az aranyat inkább a hálóterem, a konyha, és a barkácsműhely fejlesztésébe érdemes invesztálni.
Mire az ember eléri a 15. szintet, addigra van egy 18 járólapos barkácsműhelye 3 goblinnal, egy 18 járólapos konyhája, és egy edzőterme alapesetben 2 harci kobolddal és 1 harci goblinnal.

Minden fejlesztés alapja a dicsszint növelése, mert ez szükséges ahhoz, hogy több járólapot tudj letenni az egyes termekbe, és több szörnyikéd lehessen.
A dicsszint növelhető csatákkal és dekorációkkal. Csatákkal azért, mert a győzelmeid után járó dicsőségpontok nemcsak a harci hírnevedet emelik, hanem beleszámítanak a kotorékod dicsőségpontjaiba is.
Dekorációkhoz többféle módon juthatsz: vehetsz aranyért, kristályért, gyárthatsz a barkácsműhelyben részleteket hozzájuk, cserélhetsz részleteket a barátaiddal, illetve szintlépéskor baráti ajándék formájában is kaphatsz.
A vásárlás, a gyártás és a csereberélés elég egyszerű, de szintlépéskor a barátok összedolgozhatnak, figyelve egymás kártyáit, és ha mondjuk az egyik barát elkezd troll szobor részleteket küldözgetni, akkor tegyék azt a többiek is, így egy 24 tagú baráti csapat akár több troll szobrot is összehozhat, még úgy is, hogy nem egymás barátai vagytok mind a 24-en.
Kezdetben hasznos lehet a barkácsműhelyben legyártható, majd a trónterembe helyezhető arany- és kristályláda is a dicsszint növeléséhez.
Aranyszerzés
Több módja is van: szintlépés, sikerek elérése, giccsek eladása a játéknak, emberfajzatok megrendeléseinek teljesítése, aranytelérek kibányászása, győztes csaták után a zsákmányosládából, történeti feladatok teljesítése.
A sikerek több nagyobb csoportra oszlanak, ezek közül legjelentősebbek a termelési, építési és harcászati sikerek. A sikercsoportok több kisebb részsikerre oszlanak, és sokkal nagyobb jutalmat adnak, mint a részsikereik, TP-ben is,aranyban is, és egyes szintjeik elérésekor különleges dekorációk válnak elérhetővé a Kotorék ikonra kattintva.
Vannak játékosi, szörnyes, kotorék, kutatási, építési, termelési és harcászati sikerek.
A magasabb jutalommal járó, különleges sikereket aranyszínű embléma jelzi a siker négyzetének bal alsó sarkában.
A legtöbb aranyra a giccsekből lehet szert tenni, ezért a játék egyik alapvető terme a barkácsműhely. A praktikusan berendezett barkácsműhelyben nincsenek felesleges dekorációk, csak holmigyártó asztal, giccsgyártó asztalok és raktárpolcok sűrűn egymás mellé helyezve, valahogy így:

Kép

A giccsgyártó asztalok között mindig legyen legalább 0,5 járólapnyi hézag, mert különben a goblinok nem tudnak közöttük közlekedni (akkor sem fognak, ha a másik oldalon rengeteg hely van, mivel célirányosan mindig a munka felé mozognak), és vagy el fognak csámborogni evés után, vagy beragadnak az asztal mögé (felállnak-leülnek, de nem csinálnak semmit), és nem halad a termelés.
Kertitörpét sosem érdemes gyártani, mert azt az emberfajzatok nem kérnek a megrendeléseikben, tehát lényegében 7 féle giccs gyártható. Érdemes a barkácsműhelyet minél hamarabb bővíteni, valamint mindig annyi giccsgyártó asztalt beletenni, amennyi goblinod van.
Mackóból, lovagból és hintalóból érdemes mindig legalább 100-100 db-ot raktáron tartani, a többiből is legalább 50-60 darabot. Tehát ha van kb. 25-30 raktárpolcod, 500-600 hellyel, az már elég jó. Éjszakára érdemes lávalámpát betenni termelésbe, reggelre szépen legyártják a goblinok, legalább nem unatkoznak. Ha nem fog beleférni a raktáradba, akkor adj el néhányat a már meglévők közül, és annak a helyére menjen majd az új. Este mindig olyan giccset adj el a raktáradból, amilyet éjszaka termeltetni fogsz! Lehetőség szerint a goblinjaid mindig termeljenek valamit, sose hagyd őket munka nélkül. Ha tele a raktárad, adj el giccseket, és termeltess helyettük újat, mindig olyat, amilyet eladsz.
A barkácsműhely fejlesztésével egyre több goblinod lesz, akik enni akarnak, tehát a konyhát is fejleszteni kell, bár kisebb mértékben, mint sokan hiszik. Hasznos fejlesztés a bográcsok 2. szintre emelése, mivel háromszor olyan tápláló ételt lehet benne főzni, mint az 1. szintűben, tehát kevesebbet zabálnak belőle a goblinok. Hasznos tárgy a konyhában a falióra is, ami 10%-kal csökkenti a főzési időt, ami 1-1 ételnél talán nem olyan jelentős, de ha meg kell főzni 100 adagot, már az. Ha 5 goblinnál több van már a kotorékodban, érdemes 2 db 2-es szintű bográcsot működtetni. A konyhában is a kamrapolcok fontosak, ezért egy kisebb konyha ideális berendezése 2 bogrács, 1-2 étkezőasztal (lehetőleg a végüknél egymás mellé téve, hogy szélesebb étkezési felületet adjon a goblinoknak, tehát több goblin tudjon egyszerre kajálni), mosogató, falióra és a többi helyre kamrapolc. Persze a bográcsokat és az asztalokat a konyha szélére kell tenni, hogy hozzájuk férjenek a koboldok és a goblinok, a polcok mehetnek középre összezsúfolva, mint a barkácsműhelyi polcok.
A bográcsokat a hálóterem, az asztalokat pedig a barkácsműhely felőli szélre célszerű letenni.
A hálótermet már csak akkor érdemes újabb járólapok letételével bővíteni, ha belefogtál a kotorékbővítésekbe, esetleg megvetted a következő szintet, és azt akarod kibányászni. Ilyenkor arra a szintre is tegyél ágyakat. hasznos, ha van annyi ágyad, amennyi koboldod, mert ha okosan játszol, akkor pikkpakk el lehet intézni mindent a kotorékban anélkül, hogy órákat a gép előtt kellene dekkolnod. Ha telerakod a kamrád polcait kajával, mindig figyelsz rá, hogy a goblinok dolgozzanak, és a koboldoknak is legyen kijelölt munkájuk, és egyszer beszabályzod azt, hogy az összes koboldod egyszerre menjen aludni, és az összes goblinod egyszerre menjen enni, akkor egy idő után csak annyi lesz a dolgod, hogy belépéskor kiadod a munkát a szörnyeidnek, azok elvégzik a szükségleteiket, beállnak dolgozni, te feltöltöd az éléskamrát, és kész. Ha huzamosabb ideig maradsz mondjuk a barátlista miatt, akkor egy picit több időráfordítással ugyanezt szinten lehet tartani, de napközben tuti nem kell órákat a gép előtt ülni.

Néhány konkrét tipp:

- A játék legelhanyagolhatóbb eleme a világtérkép és a csaták. Erre már csak akkor érdemes költeni, ha máshová nem tudod tenni az aranyaidat és nagyon unatkozol. Ha szoktál érmevásárlásért kapható szörnyeket gyűjteni, akkor elég 1 db szörnynek kifizetni a zsoldját minden héten, és azt edzeni folyamatosan, hogy emelkedjen a szintje, mert a bónuszszörnyek nem 1-es szinten érkeznek, hanem a kotorékodban éppen legmagasabb szinten álló szörnyén.

-Ha elkezdesz bónuszszörnyeket gyűjteni, akkor érdemes tovább is azokkal folytatni, mert őket akkor is megkapod, ha nincs elég járólap az edzőtermedben, te meg nem akarod a kotorékod helyeit edzőteremre pazarolni.

-ha vannak bónuszszörnyeid, inkább őket tréningezd folyamatosan az edzőbábuknál, sokkal látványosabb lesz az eredmény a csatatéren, mégsem kell sokkal több zsoldot fizetni nekik.
Vicces látvány, mikor a hegymagas gólem püföli a bábut, de eredményes :)

- Egy csatában nem az összes ellenfél elpusztítása a cél, hanem a városfal lerombolása! Kerülhetsz olyan helyzetbe (amire nálam már volt példa), hogy az ellenfél szörnyei túlhaladnak a tieiden, és már nem tudod őket támadni (hátrafelé nem harcolnak a szörnyek), de ha te hamarabb töröd be az ellenfél kapuját, mint ő a tiédet, akkor is győzni fogsz.

- Ha tele van az éléskamrád, kilépés előtt akkor is add ki a termelési megbízást az összes konyhai termelési helyeden, bográcsodon, grillsütődön, miegymásodon.

- Ha huzamosabb ideig be vagy jelentkezve, csak akkor kattints egy termelési helyre újabb megbízás leadásához, mikor "kidob" egy kész terméket, ugyanis ha rossz pillanatban kattintasz, beragadhat a már elkészült termék, és akkor azt vagy ki kell ikszelni onnan, hogy folytatódjon a termelés, vagy ha szerencséd van, és mérgedben kijelentkezel 1-2 órára, akkor magától megjavul,és csak késedelmet szenved az a termelőegység, de nem veszted el a terméket.

- Ha elcsámborogtak a szörnyeid, add ki nekik a munkát, aztán a tömlöcfelügyelővel fogdosd össze őket (alsó menüsor 2. ikonja, kulcscsomó). Sokkal gyorsabb és eredményesebb, mint lapozgatni a szörnyek között, és végigvonszolni őket egyesével a kotorékon. A munkanélküli szörnyeket a szörny fajtanégyzetének jobb alsó sarkában tudod grabancon ragadni, a piros számra kattintva.

- Sose jelölj ki a koboldoknak egyszerre túl sok sziklát, mert hajlamosak nem ahhoz visszamenni, amihez te beraktad őket, hanem az ágyból felkelve elindulnak valamerre, aztán ott becéloznak egy sziklát, és nekiesnek annak. Kábé feleannyi sziklát jelölj ki, mint amennyi koboldod kőtörésre be van állítva, akkor haladni fognak. Lehet, hogy lassúnak, és kevésnek tűnik, de akkor sem lesz gyorsabb ha előre kijelölöd az összes sziklát, amit ki akarsz velük bányásztatni (sőt, lassabb lesz).

- Ha egy szikla felett ott van a gyorsítás ikonja, az csak akkor fog működni, ha pontosan azok a feltételek állnak fenn a gyorsítás pillanatában, amik az ikon megjelenésének pillanatában adottak voltak. Pl. ha 1 kobold töri a sziklát, megjelenik az ikon, de kattintás előtt beáll mellé egy másik is, már nem fog működni a gyorsítás, meg kell várni a következő ikont, ami hamarosan jön, csak előbb a program kiszámítja, azzal mennyi időt adhat neked.
Nem működik a gyorsítás, ha:
-megváltozik a koboldok száma vagy szintje
-megváltozik a munkájuk gyorsasága (lejár az imádkozással kapott gyorsítás, vagy lassú kobold helyére olyan kerül, aki most imádkozott)
Ez rövid időtartamon belül érvényes, tehát ha este elkezdenek dolgozni a koboldok, és reggel belépsz, akkor a gyorsítások döntő többségének működnie kell.

-Ha arra játszol, hogy egy másfél napos sziklánál mindig akkor jöjjön a gyorsítás, mikor csak egy kobold dolgozik rajta, utána beállítasz egy másikat is, azzal nem fogsz időt nyerni. Bár többet gyorsít a játék, de kevesebbet fog a beállított kobold.

- A koboldok alapesetben előbb imádkoznak az oltárnál, utána mennek aludni, ezt ne hagyd. Ragadd nyakon az álmos koboldot, tedd ágyba, és utána tedd az oltárhoz, hogy a gyorsabb munkából ne menjen kárba az alvás ideje.

-Ha tele a kamrád, kiadtad a munkát a szörnyeidnek, és ki akarsz lépni, akkor a főzős koboldjaidat állítsd be követ törni, főleg éjszakára.

- Egy termelési helyen a kiadott megbízást bármikor törölheted vagy módosíthatod, csak kattints az 5 hely közül arra, ahonnan kezdve mást (vagy semmit sem) akarsz termeltetni,és add meg az új terméket (vagy kattints alatta a kis piros X-re).

-Sokáig csak a 3 alapvető teremre (hálóterem, konyha, barkácsműhely) érdemes építeni a fejlődésedet, nem kell sietni a többi teremmel. A kotorékbővítések közül minden emeleten 3 aranyba kerül, 1 pedig kristályba, tehát érdemes előbb kiépíteni az emeleteket, megvenni az aranyért vehető bővítéseket, azokról összegyűjteni a kristályokat, és azokból megvenni a kristályos bővítéseket.
Minden emelet alapul kapott területén sokkal több kristálytelér van, mint a bővítésekkel megszerezhető területeken!

- A falak segíthetnek a szörnyek terelgetésében egyik teremből a másikba, így azok nem kóborolnak el, ha csak bizonyos helyeken akarod használni őket. Pl. ha fallal elzárod mindentől a barkácsműhelyet, a konyhát és a hálótermet, akkor az oda betett szörnyeid célirányosabban fognak mozogni, pláne, ha a konyha úgy van berendezve, ahogy fentebb írtam. Akkor még az sem lesz, hogy a goblinok elindulnak a hálóterem felé, mert a középre zsúfolt polcokon nem fognak átmenni.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem, hasznotokra lesz :)

Üdv.: csipke
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára csipkebogyo 2014.08.27. 10:19-kor.
MLF - interactiv - a Szerény kis TSZ elöljárója
Tagfelvétel VAN, ha jelentkeznél, írj nekem itt, vagy a My Little Farmies játékban!
Jó játékot mindenkinek!

Ranchor108
Hozzászólások: 123
Csatlakozott: 2013.07.24. 07:25

Re: Tippek a fejlődéshez

HozzászólásSzerző: Ranchor108 » 2014.08.27. 06:58

Csipkebogyó, ez nagyon profi, köszönet érte!

Pár hete játszom csak, némelyikre én is ráéreztem, de még így is sok hasznos tippet írtál le, amit használni fogok.

Én még megemlíteném a sikereket. Érdemes azokat is nézegetni, mert némelyiket elég könnyen el lehet érni és azokkal is lehet tapasztalatot és aranyat szerezni.

Amiről pedig nem esett szó: a csillagok gyűjtése. Én minden nap megcsinálom mind a 24 barátomnál a csillagozást, mivel az fejenként nekem 100 tapasztalati pontot jelent. Ez naponta +2400 TP, ami szerintem nem elhanyagolható és kár lenne veszni hagyni. A csillaggyűjtés pedig szintén benne van a sikerek között. :-)

A harcokat pedig az elején érdemes minél gyakrabban lezavarni, mert egy hét múlva követelik a zsoldjukat a harcosaink és amikor leszerelnek, a szintjük miatt már csaknem a duplájáért hajlandók csak hadba vonulni. Én megvártam a második heti csatasorozattal a csapdákat, amikor a bütykölőasztalon már gyártani is tudom őket, mivel azokkal nagyban lehet növelni a győzelem esélyét. A tüskecsapda bizonyult eddig a leghasznosabbank és a számszeríjas a legalattomosabb ellenfélnek. A nyilasok ellen még jól jönne pár tipp nekem is. :D

Hirtelen ennyi jutott még eszembe. Mindenkinek jó játékot kívánok!

Ranchor

Avatar
csipkebogyo
Hozzászólások: 6444
Csatlakozott: 2010.07.01. 07:48
Tartózkodási hely: Magyarország

Re: Tippek a fejlődéshez

HozzászólásSzerző: csipkebogyo » 2014.08.27. 08:11

Gondoltam, a csillagozás mindenkinek egyértelmű, ezért nem írtam bele :) Az első héten én is csatáztattam a szörnyeimet, bár nekem van 3 kőgólemem is.
A bónuszszörnyekkel kapcsolatban mindjárt írok még egy kiegészítést a tippekhez.
Akinek van(nak) bónuszszörnye(i), annak azt ajánlom, hogy mindig kicsi vagy közepes hatótávolságú szörnyekkel szembe tegye le őket, a nagy hatótávolságú szörnyekhez pedig gyengébbeket, harci koboldot, hogy annak legyen célpontja, míg a bónuszszörny odaér, és kivégzi.
Pl. ha valakinek 2 számszeríjassal, 2 városőrrel meg egy paraszttal kell harcolnia, akkor a számszeríjasokkal szembe mehetnek harci koboldok, a városőrökkel szembe kőgólemek, harci goblinok vagy trollok és a paraszttal szembe is egy erősebb szörny. A városőrökkel szembe azért jó kőgólemet tenni, mert az csak kettőt lép előre, és ha mellette van egy harci goblin, aki megelőzi őt, akkor a városőr a goblint fogja támadni, közben a gólem nyugodtan dobálhatja a köveit anélkül, hogy megsebesülne. A számszeríjasok a harci koboldokat fogják lőni biztonságos távolságból, míg oda nem ér hozzájuk a gólem, de azzal szemben már nem sok esélyük van.

Ha valakinek van bármilyen szintű "széjjelcsapás" varázslata, azt nagyon tudom ajánlani goblinokra és gólemekre, mert az egyik gyors, a másik meg erős, és ha több ellenféllel is egy vonalba érnek, akkor a varázslattal egy körben több ellenfelet is támadnak egyszerre a hatótávjukon belül. Gólemnél nagyon hasznos, mivel ha nem a tábla legszélére van beállítva, akkor gyakorlatilag az összes szörnyet tudja egyszerre támadni, akik bármilyen irányban vele egy vonalban vannak.
Számszeríjasok ellen hasznos még a fagycsapda, és a lángcsapda, amiket közvetlenül elé érdemes letenni, akár úgy is, hogy elé lerakod a lángcsapdát, az elé meg a fagycsapdát
Szerintem ez a két leghasznosabb csapda, eddigi tapasztalataim alapján, a leghasznosabb varázslat a széjjelcsapás, és erősebb szörnyek esetében a lezúzás.
Érdemes végiglapozni az összes csapda és varázslat leírását, és aszerint alkalmazni őket, megnézve csata előtt az ellenfél szörnyeinél, hogy mennyit lép előre, mekkora a hatótávja, az életereje és a sebzése.
Én jelenleg nem csatázgatok, és valószínűleg harci trollom sose lesz, úgyhogy akinek vannak játékbeli erősebb szörnyekkel kapcsolatban tapasztalatai, az nyugodtan cáfoljon meg :)
MLF - interactiv - a Szerény kis TSZ elöljárója
Tagfelvétel VAN, ha jelentkeznél, írj nekem itt, vagy a My Little Farmies játékban!
Jó játékot mindenkinek!

scudoo
Hozzászólások: 21
Csatlakozott: 2014.08.01. 22:26

Re: Tippek a fejlődéshez

HozzászólásSzerző: scudoo » 2014.08.28. 11:42

Nagyon hasznos információkat kapunk tőled csipkebogyo, köszi :)

Eddigi tapasztalataim a szörnyekkel kapcsolatban.
A seregem: 2db Harci kobold, 1db Harci goblin, 1db Harci troll, 1db Kőgólem (mind 15-ös szintűek, és a 4-5 mezőben járok a térképen)

Harci kobold:
Ő igazai kapu romboló, lévén a tehetsége rombolás. Igaz erősebb ellenfeleknél már nehezen jut el a városfalig de nagyon jól feltartóztatja az ellenfelet. Olyan ellenfél ellen használom, aki szintén csak 2-t lép, így ő üt először.
Harci goblin:
Mint a tehetssége is mutatja, tisztogatásra termett. Előre szalad és magára húzza ezzel a támadóit, ezért rá érdemes a "széjjelcsapás"-t tenni.
Harci troll:
Nekem az egyik kedvencem :). Lassan halad előre (2) de nem áll meg minden szomszédos katonánál. Általában nálam ő az aki eljut mindig a városkapuig, és nagyot is csap rá. Útkozben ha oldalról támadják a magas életerejének köszönhetően jól bírja.
Kőgólem:
Bónuszos szörnyként erős. Ő a másik aki kapuig elvonszolja magát általában. Akiket a harci kobold és goblin feltartóztat, ő szépen oldalról leszedi.

Csapdákkal még nincs sok tapasztalatom, mivel egyelőre még nem sokat tudok gyártani, amit meg tudok azok elég gyengék. A küldetésekből kapott csapdák varázslatokat próbálgatom, de hát azok nagyon véges számúak :).
A jelenlegi csapdák leginkább taktikázásra jó, hogy mikor állítsam meg az ellenfelet, hogy én üssek először.

Ha lejár a szörnyeknek az egy hetes idejük már elég borsos árat kell értük fizetni (12.000-15.000 arany/db), így szüneteltetem pár hetet az akciójukat, kell az arany másra :).

Avatar
csipkebogyo
Hozzászólások: 6444
Csatlakozott: 2010.07.01. 07:48
Tartózkodási hely: Magyarország

Re: Tippek a fejlődéshez

HozzászólásSzerző: csipkebogyo » 2014.08.28. 15:28

Jó lenne még összeszedni valahogyan az emberfajzatok katonáit, milyen fajtáik vannak, meg azok tulajdonságait, élet, sebzés, mozgás, hatótáv, tehetség, ilyenek. Én eddig csak paraszttal, városőrrel, számszeríjassal meg lovaggal találkoztam, biztos van több is.
Nem is kellenének pontos adatok hozzájuk, hogy pl. az 1-es szintű lovag milyen értékekkel kezdi, csak legyen valami fogalom arról, melyiknek melyik tulajdonsága magas, melyik alacsony, és mi a tehetsége.
Elkezdtem most itt egy témát: viewtopic.php?f=488&t=23914
De elég általános, mert az emberfajzatok szörnyeiről nem sokat tudok, akik előrébb vannak a világtérképen, biztos többfajta szörnnyel találkoztak.
Tegnap éjjel végignéztem egy csomó oldalt, segédleteket, a német fórumot, német upjers blogot, de sehol sem találtam róluk adatokat. questionlips
Az emberkatonák adatainak birtokában sokkal hatékonyabb és konkrétabb segédletet lehetne összehozni. Akik élen járnak a Hódítók ranglistáján, besegíthetnének picikét egy ilyen listával ;) :D
Előre is köszi mindenkinek, aki segít! nicesmile
MLF - interactiv - a Szerény kis TSZ elöljárója
Tagfelvétel VAN, ha jelentkeznél, írj nekem itt, vagy a My Little Farmies játékban!
Jó játékot mindenkinek!

Avatar
csipkebogyo
Hozzászólások: 6444
Csatlakozott: 2010.07.01. 07:48
Tartózkodási hely: Magyarország

Re: Tippek a fejlődéshez

HozzászólásSzerző: csipkebogyo » 2014.08.28. 21:16

Újabb tipp, próbáljátok ki, nekem bevált :)

Sokan panaszkodtak, hogy "beragadnak" a termékeik, vagyis az elkészült termék (étel, giccs, akármi) nem dobódik ki, megakad a termelés, és a szörny vagy elcsámborog, vagy leül-feláll,de igazából nem csinál semmit.
Próbáljátok meg ilyenkor nyakon ragadni a szörnyet, kivenni a termelési helyről, és egy másikat tenni a helyére. Én most abba futottam bele, hogy rosszkor nyomtam rá a gyorsítás ikonra, pont kész lett volna a giccsem, beragadt, meg még 2 másik asztalnál is valamiért, de kicsit átrendeztem a szörnyeket, és simán kidobták a kész cuccokat.
Giccsgyártó asztalnál bevált, remélem, ételnél is be fog válni, akinek azzal volt gondja.
MLF - interactiv - a Szerény kis TSZ elöljárója
Tagfelvétel VAN, ha jelentkeznél, írj nekem itt, vagy a My Little Farmies játékban!
Jó játékot mindenkinek!

Avatar
csipkebogyo
Hozzászólások: 6444
Csatlakozott: 2010.07.01. 07:48
Tartózkodási hely: Magyarország

Re: Tippek a fejlődéshez

HozzászólásSzerző: csipkebogyo » 2014.08.28. 21:40

Csatákkal kapcsolatban szöget ütött a fejembe scudoo írása, hogy a troll nem törődik az ellenfeleivel, nyomul előre, ha ott már nincs senki a maga sávjában, emellett a leírásából kiderül, hogy szívós szörny, magas élettel és sebzéssel. A goblinok tisztogatnak, a koboldok meg áldozatnak jók, hogy az ellenfél szörnyei őket támadják, míg a másik odaér és végez velük.
Ha tehát el tudjuk érni azt, hogy a koboldok és a goblinok megtisztítsák 1-2 troll előtt az utat, és mondjuk a trollokon van falbontás varázslat, akkor hurrá :)
Elméletem szerint aki ezt kipróbálja, annak a tábla két szélére lenne érdemes a trollokat tenni, kivéve, ha ott nagy hatótávolságú katona áll. A tábla közepén hadd menjen a csihipuhi, ők meg faarccal elmehetnek mellette falat bontani. Csak arra kell vigyázni, hogy ne ők induljanak elsőnek, hanem a tisztogatók.
MLF - interactiv - a Szerény kis TSZ elöljárója
Tagfelvétel VAN, ha jelentkeznél, írj nekem itt, vagy a My Little Farmies játékban!
Jó játékot mindenkinek!

Enderke
Hozzászólások: 42
Csatlakozott: 2014.08.28. 09:15

Re: Tippek a fejlődéshez

HozzászólásSzerző: Enderke » 2014.08.28. 22:11

"Kertitörpét sosem érdemes gyártani, mert azt az emberfajzatok nem kérnek a megrendeléseikben, tehát lényegében 7 féle giccs gyártható."

Sajnos ezt cáfolnom kell. Épp most kaptam egy megrendelést 35ös szinten 60 törpére. 600 arany és 650 TPért.
Bárki kapott már ilyen megbízást, vagy most büntetnek engem :)

Ranchor108
Hozzászólások: 123
Csatlakozott: 2013.07.24. 07:25

Re: Tippek a fejlődéshez

HozzászólásSzerző: Ranchor108 » 2014.08.29. 06:49

Enderke írta:"Kertitörpét sosem érdemes gyártani, mert azt az emberfajzatok nem kérnek a megrendeléseikben, tehát lényegében 7 féle giccs gyártható."

Sajnos ezt cáfolnom kell. Épp most kaptam egy megrendelést 35ös szinten 60 törpére. 600 arany és 650 TPért.
Bárki kapott már ilyen megbízást, vagy most büntetnek engem :)


Szia!

Én is emlékszem hasonlóra, de ennek ellenére nem tárolok törpéket és másnak se javaslom, hogy ezzel foglalja a helyet. 37-es szintig azóta sem jött újra nagy tömegű kertitörpe rendelés, ezért nem is raktározok. Ha mégis jönne, a 10 goblinom seperc alatt legyártja. :-)


Vissza: “Általános”