Céhek / Világcsoda

Itt találod a leggyakrabban feltett kérdések és az arra adott válaszok listáját. Kérjük, mielőtt közzétennél egy kérdést, mindig itt nézz szét először!
Lezárt
Gabesz
Hozzászólások: 3954
Csatlakozott: 2011.05.31. 18:27

Céhek / Világcsoda

Hozzászólás Szerző: Gabesz » 2010.06.23. 15:37

..
Céhek
 • A 6. (Banánvagány) szinttől kezdve piros nyíl jelöli a Céhek Klubját Aranypart bal oldalán.
 • Ha már céhtag vagy, akkor a bazárban úgy is szűrheted az ajánlatokat, hogy csak a céhtagjaid ajánlatai jelenjenek meg. Az ehhez szükséges gombot jobbra felül fogod majd megtalálni.
 • Bambuszrügyet és bambuszt csak céhtagok vásárolhatnak a faiskolában.
  Ezeknek a termékeknek csak a világcsoda létrehozásában van szerepe, ezért céhen kívüli játékosok ezeket nem is látják a kínálatokban.
A Céhek Klubja
 • Ha még nem vagy céhtag, akkor a Céhek klubjában létrehozhatsz egy céhet, vagy végiglapozhatod a céhjegyzéket és jelentkezhetsz az egyikbe.
 • A céh megalapítása: céhet egyszeri 10 érme ellenében tudsz alapítani. Az alapító automatikusan a céh elnökévé válik. A céh megalapításakor a következő dolgokat állíthatod be:
  • 1. Céh neve (kötelező)
   ....FIGYELEM: Jól gondold meg a céhed nevét, és ne írd el, mert ezt később nem tudod megváltoztatni!
   2. Céh rövidített neve (kötelező, 2-3 karakter, betűk és számok engedélyezettek)
   ....FIGYELEM: A rövidített nevet is jól gondold meg, mert ezt se tudod később változtatni!
   3. Céhes logo (nem kötelező, a logót a játékban lévő választékból választhatod ki)
   ....Saját képeket/grafikákat feltölteni nem lehet.
   4. Céh leírása (BBkódok engedélyezettek, HTML kódok nem működnek)
  A céh megalapítása után te leszel annak elnöke, és elkezdheted a tagok toborzását, tagjelöltek felvételét vagy elutasítását).
 • Ha egy már létező céhbe szeretnél belépni, akkor a céh céhjegyzékben szereplő profiloldalán jelezheted a csatlakozási szándékodat. A jelentkezésed belső üzenet formájában jut el a céhelnökhöz és a helyetteshez. Ők ezután a taglistában vehetnek fel vagy utasíthatják el a jelentkezésed.
  • Ha egy céhbe már jelentkeztél, akkor addig nem jelentkezhetsz egy másik céhbe, amíg ezt a jelentkezésedet vissza nem vontad.
   Ha egy céh elérte a maximális taglétszámot (100 főt), akkor is jelentkezhetsz a céhbe, viszont ekkor "várólistára" kerülsz, és várnod kell, amíg hely szabadul fel a céhben.
 • A céhet csak a céhelnök oszlathatja fel, de ő is csak akkor, ha a céhnek maximum 3 tagja van. Ha a cég felbomlik, a tagok visszakapják a világcsodára beadott termékeiket. A korábban önkéntesen kilépett tagok is visszakapják a teljes beadásukat a cég megszűnésekor. A többi beadás pedig elvész.
 • A tagok és az elnökhelyettes bármikor kiléphet a céhből. Önkéntes kilépéskor a világcsodabeadásait nem kapja vissza a játékos (kivéve, ha a céh később felbomlik). Ha az elnök lép ki a céhből, akkor automatikusan az elnökhelyettes válik elnökké. Ezért az elnök csak akkor tud kilépni a céhből, ha már kinevezett egy helyettest.
 • Ha a játékos nem önkéntesen lép ki a céhből, hanem az elnök vagy a helyettese zárja ki abból, akkor a játékos az általa világcsodára beküldött árunak a 75%-át visszakapja (a maradék 25%-ot a rendszer kapja).
 • Tagsági szintek
  • A céhekben három tagsági szint van (negyedikként lehet felfogni a tagjelölt státuszt):
   1. elnök
   2. elnökhelyettes
   3. tag
  Általában a céh alapítója az elnök, aki a következők felett rendelkezik:
  • o új elnököt nevezhet ki
   o kinevezhet egy elnökhelyettest vagy leválthatja az elnökhelyettest
   o feloszlathatja a céhet (ha annak háromnál kevesebb tagja van)
   o felvételi kérelmeket hagyhat jóvá vagy utasíthat el
   o kizárhat tagokat
   o megváltoztathatja a céhlogót és a céhleírást
   o a céh törzsasztalán minden játékos bejegyzését törölheti
   o küldhet céhes körüzeneteket a céhtagoknak (lásd lentebb)
  A céh maximum egy helyettessel rendelkezhet, aki a következő funkciókkal bír:
  • o felvételi kérelmeket hagyhat jóvá vagy utasíthat el
   o kizárhat tagokat
   o megváltoztathatja a céhlogót és a céhleírást
   o a céh törzsasztalán minden játékos bejegyzését törölheti
   o küldhet céhes körüzeneteket a céhtagoknak
  A tagok a céhen módosítást nem hajthatnak végre, illetve csak a saját bejegyzéseiket törölhetik a törzsasztalnál. A statisztikákat, a világcsoda állását természetesen a tagok is megtekinthetik.
 • Céhes körüzenetet az elnök és a helyettes küldhet szét. Ez egy olyan játékon belüli üzenet, amely minden céhtaghoz eljut.
  A posta bejövő üzenetek mappájába érkezik, a küldő pedig vagy a céhelnök vagy a helyettese. Ám, hogy meg tudd különböztetni a hagyományos üzenetet a céhes körüzenettől, az utóbbinak a tárgyába automatikusan belekerül a céh rövidített neve.
 • Taglista: A taglistát a Tagok menüpont alatt tekintheti meg az összes céhtag. Ha a céhvezetés valakit ki akar zárni, itt kell a nevére kattintani (saját magát nem tudja kizárni a játékos). Itt látható a jelöltek listája is, akiknek a felvételéről vagy elutasításáról szintén rákattintással lehet dönteni.
 • Világcsoda menüpont: itt nézheted meg a világcsoda aktuális előrehaladását. Ha rákattintasz az érintett világcsodára, akkor juthatsz el annak konkrét építési területére/részletes lapjára. (lásd lentebb)
 • Céhes törzsasztal: a törzsasztal a céhtagok közötti nyilvános kommunikáció színtere. A lapozó funkcióval a régebbi bejegyzések is elérhetők. Lehet használni BB-kódokat és szmájlikat, a HTML-kódok nem működnek. Megjelennek bizonyos történések is a törzsasztalon, pl. a céhprofil módosításai, vagy a tagok felvétele, kizárása, stb.
 • Céhes statisztikák: itt találod a céh belső statisztikáját. Tehát itt az egyes tagokra vonatkozó statisztikákat tekintheted meg.
 • Céhprofil: ez itt a céh profiloldala, itt láthatod, hogy hogy jelenik meg a céh a céhjegyzékben.
 • Céhjegyzék: itt lehet átlapozni a szerveren létező céhek listáját és megtekinteni azoknak a céhprofilját. Ha valamelyik céh szimpatikus neked, akkor a profilján keresztül jelentkezhetsz tagnak egy személyes üzenet kíséretében.

Világcsoda


A céhes élet egyik célja a világcsoda megépítése. Ehhez bambuszt kell beadni az építési területre.
Két lehetősége van a játékosnak:
1. Vagy megveszi a bambuszt a faiskolában és azt akár rögtön beadhatja a világcsoda építési területére.
2. Vagy megveheti a bambuszrügyet a faiskolában, és saját maga nevel belőle bambuszt. Bambuszrügyhöz persze olcsóbban lehet jutni, de akkor időt és kertkapacitást kell szánni a felnevelésükre. Ez 35 órát vesz igénybe, viszont a bambuszrügy érési idejét is lehet rövidíteni, ha kutatásokat folytatsz az Agrárkutató Tengeralattjárón. A bambusz és bambuszrügy kereskedelembe nem hozható, se piacon, se szerződésben!

Ha leszállítottátok az összes szükséges bambuszt és a világcsoda megépül, úgy minden világcsodát építő játékos elismerésben részesül.
A világcsoda menüpont alatt láthatod azt is, hogy pontosan ki mennyi bambuszt adott be.
 1. Ha a játékos törli magát vagy adminisztrátor zárolja, de törölt felhasználóként a céh taglistájában marad (kertnév_del-123...)
  -> a világcsoda beadása 100%-a a céhben marad.
 2. 90 nap múlva a kertnév_del-123... játékost a rendszer automatikusan és véglegesen törli. Az építési statisztikában a neve helyett "törölt tag"-ként fog szerepelni, a taglistában pedig nem lesz látható. A helye tehát felszabadul.
  -> Ez akkor is így történik, ha esetleg érme maradt vissza a játékos fiókján.
 3. Ha a játékost kizárják a céhből
  -> a világcsoda beadásainak 75%-át visszakapja, a maradék 25% elvész, ez akkor is így történik, ha törölt tagot zárnak ki.
 4. Ha a játékos kilép a céhből
  -> a világcsoda beadása 100%-ban a céhben marad.
 5. Ha a játékos fiókja nem került lezárásra saját maga vagy adminisztrátor által, de a rendszer mégis törli 90 napnál hosszabb inaktivitás miatt
  -> a világcsoda beadásai 100% a céhben marad. A céh feloszlásakor viszont mind a 100% visszaszáll a játékosra.
 6. Ha a játékost kizárják a céhből, de még csak 1 bambuszt adott be
  -> a felhasználó a beadása 100%-t visszakapja.
FIGYELEM: A VILÁGCSODA NEM VERSENY!
NEM CSAK AZ AZT ELŐSZÖR ELÉRŐ CÉH, HANEM AZ ÖSSZES CÉH KITÜNTETÉSBEN RÉSZESÜL!!!

<<< vissza a Tartalomjegyzékhez >>>
Az admin is csak ember, túlnőtt rajtam a levéláradat:(. Ezért nem tudsz nekem üzenetet küldeni. Kérlek, szükség esetén kérdezz a megfelelő fórum Kérdések rovatában, fordulj a moderátorokhoz, vagy írj a Támogatásra! Megértésed köszönöm!

Lezárt

Vissza: “GYIK - Segítség Kezdőknek”