Szövetkezetek - Üzleti hajóutak - Királyi kalmár

Itt találod a leggyakrabban feltett kérdések és az arra adott válaszok listáját. Kérjük, mielőtt közzétennél egy kérdést, mindig itt nézz szét először!
Lezárt
Avatar
Hanga
Hozzászólások: 8010
Csatlakozott: 2011.06.11. 08:28

Szövetkezetek - Üzleti hajóutak - Királyi kalmár

Hozzászólás Szerző: Hanga » 2014.04.19. 06:37

Szövetkezet alapítása, belépés egy szövetkezetbe.

Minden játékos, aki már legalább a 12. szinten áll, szövetkezetet alapíthat az erre szolgáló gombbal:

Kép

A bal oldali gombra való kattintással meg is alapul a szövetkezet:

Kép

A szövetkezet alapításának ára 150.000 tallér. A szövetkezet alapítója a főnök, ő automatikusan "elöljáró" lesz. Az elöljáró vehet fel új tagokat, oszthat ki rangokat, határozhat meg beadási célt és adhat be versenybe árut a szövetkezet raktárából.

Kép

Új tagokat a szövetkezeti áttekintőnézetben lehet meghívni:

Kép

Egy szövetkezetnek az elején három tagja lehet, de lehet további taghelyeket venni a boltban.

Ha csatlakozni szeretnél egy szövetkezethez, szükséged lesz tőlük egy meghívóra. Egyszerűen írj nekik egy üzenetet a ranglistán vagy keresőn keresztül az "Üzenetírás"-gombbal. Ezután várj. A szövetkezet elöljárója megkapja az üzenetedet és ha úgy akarja, akkor majd küld neked meghívást.

Ha az üzenetíró gomb nem aktívt, akkor az azért van, mert a szövetkezet beállította, hogy nem kíván üzeneteket fogadni a ranglistán keresztül. Tehát ilyenkor vagy nincs tagfelvétel, vagy a szövetkezet kíván szemezgetni a játékosok közt és csak azt hívja meg, akit szeretne.

A közös szövetkezeti munkához nem kell egymás barátlistáján is szerepelnetek.

Kép

Ha megérkezett a meghívó, rajtad a sor, hogy elfogadd.

Amint egy szövetkezet tagjává válik egy játékos, az udvara felső részénél máris megjelenik a szövetkezeti iroda. Az iroda eltérően nézhet ki a szövetkezet szintjétől függően.

KépKépKép

Szövetkezeti rangok

Egy szövetkezetben a tagtársak különféle rangokat tölthetnek be különféle felelősségekkel és jogokkal.

Az elöljáró a főmufti. A szövetkezet irányításával kapcsolatos adminisztratív feladatok elvégzésében támogatják őt a konzulok, illetve az ülnökök. Minden további tag sima tag.

Kép Az elöljáró a főnök, tagokat vehet fel és bocsáthat el, módosíthatja a tagok rangjait, feloszlathatja a szövetkezetet, üzeneteket rögzíthet vagy törölhet a falon, módosíthatja az elöljárói mottót és a szövetkezet bemutatkozását, versenyárukat szállíthat a királynak.
Kép A konzulok majdnem mindent megtehetnek, amit az elöljáró, kivéve, hogy nem fokozhatják le vagy zárhatják ki az elöljárót, nem módosíthatják a szövetkezet bemutatkozását és nem oszlathatják fel a szövetkezetet.
Kép Az ülnökök majdnem mindent megtehetnek, amit a konzulok, csak nem módosíthatják a szövetkezet bemutatkozóját.
Kép A tagoknak nem kell bajlódniuk semmilyen adminisztrációval.

A szövetkezet irányítása

A tagok rangjait az elöljáró kezelheti az áttekintésben. Egy kattintás az adott tagra és megjelenik egy gomb balra:

Kép

Az elöljáró tudja egy tag rangját módosítani:

Kép

Új tagok, további raktárhelyek szerzése a boltban

A beadott tallérból további taghelyeket és raktárhelyeket lehet vásárolni.

Mindezt a boltban teheted meg a megfelelő kategóriánál:

Kép

A raktárbővítésnél vehetsz raktárhelyet, a szövetkezetfejlesztésnél taghelyeket.

Kép Kép

Adományok és adópontok

Ahhoz, hogy a szövetkezet versenyezni tudjon, hajtani tudjon a beadási célért, bővítéseket hajthasson végre, a tagoknak tallér- vagy termékadományokat kell befizetniük.

Minél több adományt teszel, annál több adópontot kapsz. Az adóponttal egyre előkelőbb címeket érhetsz el, tehát egyre nőhet a tekintélyed a szövetkezetben.

Adományozni az erre szolgáló gombbal tudsz a raktárban.

Kép --> Kép

Beadási célok

Beadási célt az elöljáró és a konzulok határozhatnak meg, amit aztán a rendelkezésre álló idő alatt meg kell próbálni teljesíteni. Itt csak a tallérbeadások számítanak. Ha teljesíti a célt a tagság, akkor minden tag bónuszban részesül. Annál többet, minél magasabb volt a beadási cél. Ilyenkor tehát az online töltött játékidő alatt a tagok egy ideig több pontot kapnak állatok gondozásakor és növények öntözésekor, aratásakor.

Figyelem: a rendszer csak egész pontokat tud osztani, ezért kénytelen kerekíteni. Tehát a kerekítés szabályai irányadóak a bónuszpontok mennyiségének a kiszámításánál. Ez azt is jelentheti, hogy a bónusz úgymond 0, mert ha az adott bónuszpont-érték kisebb, mint 0,5, akkor a rendszer kénytelen azt nullára kerekíteni. Viszont ha a bónusz a példa kedvéért a százalékszámítás alapján 0,55 pont lenne, akkor a rendszer felkerekíti 1-re.

Szövetkezeti pénztár

A szövetkezet pénztárában lévő tallért a szövetkezet bővítéseire lehet költeni.

Heti verseny - Verseny más szövetkezetekkel, hírnévpontok

Minden héten van egy hétnapos szövetkezeti verseny. Ilyenkor a király kér bizonyos termékeket a szövetkezetektől! A versenybe árut az elöljáró, a konzulok és az ülnökök adhatnak be, ilyenkor a szövetkezeti raktár készletéből történik a beadás.

A szövetkezeti tagok láthatják, hogy más tagok mennyit adtak be és milyen jutalom kecsegtet. A szövetkezet a verseny végén a helyezése alapján hírnévpontot kap, ami a szövetkezet szintbéli előrehaladásához fontos.

Illetve minden tag, aki már legalább 8 napja a szövetkezet tagja (az első 8 nap mindig próbaidő), kap egy helyezésnek megfelelő mennyiségű arany, ezüst és bronz szoborrészletet, minden szobornak 15 részlete van.

Kép

A részletek kiosztása a helyezéstől függ:

1-15. hely = az arany szobor 15-1 részlete
16-30. hely = az ezüst szobor 15-1 részlete
31-45. hely = a bronz szobor 15-1 részlete

Tehát az 1. helyezett 15 arany szoborrészletet kap, a 2. hely 14 arany szoborrészletet kap, és így tovább.
A 16. helyezett 15 ezüst szoborrészletet kap, a 17. helyezett 14 ezüst szoborrészletet kap, és így tovább.
A 31. helyezett 15 bronz szoborrészletet kap, a 32. helyezett 14 bronz szoborrészletet, és így tovább.

FONTOS: a statisztika nem teljesen valós idejű, illetve mindig gondolj rá, hogy mások is végezhetnek beadásokat, akár az utolsó pillanatban. Tehát ha fontos nektek egy adott helyezés, és úgy látod a verseny vége előtt, hogy megvan, ne ülj a babérodon, hanem végezz még beadásokat, mert biztos lehetsz benne, hogy más ezt megteszi, és akkor lehet, hogy akár több helyezéssel is hátrébb csúszik a szövetkezeted a végső eredményhirdetésnél.

Tudnivaló: ha azonos terményértéket ér el egy verseny során kettő vagy több szövetkezet, a legjobb helyezést mindig a legfiatalabb szövetkezet kapja. Ez azért van így, mert valahogy rangsorolni kell, és a fiatalabb szervezet úgymond rövidebb előélettel nyújtotta ugyanazt a teljesítményt, ezért a rendszer őt jutalmazza az elegánsabb helyezéssel.

Hogy lehet még hírnévpontot szerezni?

A szövetkezet raktárából a rászorulóknak is lehet adományozni, ilyenkor annak értékétől függően hírnévpontot kap a szövetkezet.

Kép --> Kép
_____ szövetkezet aktív tagot keres! További infó: ITT

Gabesz
Hozzászólások: 3954
Csatlakozott: 2011.05.31. 18:27

Re: Szövetkezetek

Hozzászólás Szerző: Gabesz » 2014.10.07. 11:22

Kép

A szövetkezetben ezentúl szakmával rendelkezhetsz, amely szakma területén feladatokat oldhatsz meg, amely feladatok egzotikus áruk beszerzésére irányuló kereskedelmi utakat készítenek elő. Szakmád a rangodtól függetlenül lehet és bármikor módosíthatod, de figyelj rá, hogy ezt aranyrúd felhasználása nélkül csak 24 óránként egyszer teheted meg.
Az egyes szakmához kapcsolódó épületeket a folyóparton találod.

Az alábbi szakmák várnak rád:
 • Kép Hajóács
  A hajóács a hajógyárban dolgozik, hajókat épít vagy javít. A költségeket a szövetkezet állja. Ő választja ki az expedíciókra küldendő hajókat is. A munkája során nő a tapasztalata és minél több tapasztalatot szerez, annál magasabb szintre jogosult fejleszteni a munkája színteréül szolgáló épületet. Minél magasabb szintű a hajógyár, annál többféle hajót gyárthat és szerelhet annál gyorsabban, sőt, annál gyorsabb lesz a közreműködése az expedíciók előkészítése során.
 • Kép Fegyverkovács
  A fegyverkovács a fegyverművekben dolgozik, ahol fegyvereket gyárt. A költségeket a szövetkezet állja. Ő választja ki az expedíciókra küldendő fegyverzetet is. A munkája során nő a tapasztalata és minél több tapasztalatot szerez, annál magasabb szintre jogosult fejleszteni a munkája színteréül szolgáló épületet. Minél magasabb szintű a fegyverművek, annál több és jobb fegyvert gyárthat, sőt, annál gyorsabb lesz a közreműködése az expedíciók előkészítése során.
 • Kép Toborzótiszt
  A toborzótiszt a korcsmában dolgozik, "önkéntes" legénységet keres a hajókra. A költségeket a szövetkezet állja. Ő választja ki az expedíciókra kiválasztandó legénységet is. A munkája során nő a tapasztalata és minél több tapasztalatot szerez, annál magasabb szintre jogosult fejleszteni a munkája színteréül szolgáló épületet. Minél magasabb szintű a korcsma, annál tapasztaltabb legénységet toborozhat, sőt, annál gyorsabb lesz a közreműködése az expedíciók előkészítése során.
 • Kép Kereskedő
  A kereskedő a lerakaton dolgozik, kereskedelmi árucsomagokat állít össze. A költségeket a szövetkezet állja. Ő választja ki az expedíciókra küldendő árurakományt is. A munkája során nő a tapasztalata és minél több tapasztalatot szerez, annál magasabb szintre jogosult fejleszteni a munkája színteréül szolgáló épületet. Minél magasabb szintű a lerakat, annál jobb minőségű árucsomagokat állíthat össze, sőt, annál gyorsabb lesz a közreműködése az expedíciók előkészítése során.
Kép
Üzleti utak
Az üzleti utak felületéhez az erre szolgáló szövetkezeti fülecskére kattintva juthatsz.

Kép
Az erre szolgáló fülecskével megnézheted, hogy éppen hány hajó van üzleti úton, hova, és ha rájuk kattintasz, láthatod a részleteket, például a célállomást, az árut és az útidőt.

Kép
Az elöljáró és a konzul az erre szolgáló célválasztó fülecske alatt üzleti úti célt határozhat meg.
Ha rákattintasz a kis zászlócskákra, láthatod az árut, távolságot és javasolt fegyverzetet.

Kép
Itt láthatod az előkészítés alatt álló üzleti utak fontos adatait, elintézendő felkészülési feladatait.

Kép
A vagyon áttekintésére szolgáló fülecske alatt láthatod a szövetkezet vagyonát, a hajókat, fegyvereket, legénységet és árut.

Hogyan készítsetek elő egy üzleti utat?

1. lépés: Válassz úti célt és árut!
Az elöljáró és a konzul választhat úti célt és árut az erre szolgáló fülecske alatt. A zászlócskákra való kattintással láthatod a célállomás adatait:
 • Célállomás neve
 • Távolság földrajzi mérföldben. Fontos, hogy a szövetkezetnek legyen olyan hajója, aminek a minimális hatótávolsága elegendő az adott távolság megtételéhez.
 • Kereskedelmi áru: mutatja a választható áru nevét, beszerzési és eladási árát.
 • Fegyverérték: mutatja javasolt fegyverértéket a kalóztámadások elhárításához.
A cél és áru kiválasztása után bejegyezheted az üzleti utat (ha bejelölöd az "autostart" lehetőséget, akkor a hajó elindul, amint megtörténtek az előkészületek).

2. lépés: Válassz hajót!
Amint bejegyeztél egy üzleti utat, az "üzleti utak" fülecskéje alatt folytathatod annak előkészítését.
Először egy hajóácsnak el kell vállalnia a hajó rendelkezésre bocsátására irányuló feladatot az erre szolgáló gombbal.
Egy az üzleti úthoz passzoló hajót kell választania, a hajók tulajdonságait rájuk kattintva látni lehet:
 • Raktér: mutatja, hogy mennyi áru szállítására és cseréjére képes a hajó.
 • Csapaterő: legalább ilyen erősségű legénység kell ahhoz, hogy a hajó irányítható legyen.
 • Sebesség: földrajzi mérföld per óra. Minél gyorsabb a hajó, annál gyorsabban járja meg az utat.
 • Legkisebb hatótávolság: ez az érték mutatja, hogy legalább mekkora távolság megtételére képes a hajó.
 • Legnagyobb hatótávolság: ez az érték mutatja, hogy legfeljebb mekkora távolság megtételére képes a hajó. Ha a megteendő út hossza a minimális és a maximális hatótáv közé esik, akkor már esély van rá, hogy a hajó elvész az út során.
 • Ágyúnyílások: legfeljebb ennyi ágyúval fegyverezhető fel a hajó.
A megfelelő hajót az "alkalmazhatod". Visszakerülsz a felkészülési lépésekhez, ahol is láthatod, hogy a hajó rendelkezésre bocsátása eltart egy kis ideig, de át is lehet ugrani. Amint rendelkezésre áll a hajó, zárd le a feladatot, mert most a fegyverkovácson a sor.

3. lépés: Fegyverezd fel a hajót!
Ha már megvan, milyen hajó megy üzleti útra, azt a fegyverkovácsnak fel kell szerelnie ágyúkkal. Ehhez el kell fogadnia az erről szóló feladatot. Minden üzleti útnak van egy bizonyos "fegyverértéke", ami mutatja, hogy mennyire veszélyes az az út, hogy mekkora értékű fegyverzetet érdemes a hajóra telepíteni.
Hogy egy hajóra mennyi ágyú tehető, azt meghatározza a hajó ágyúnyílásainak száma. Minden ágyúnak megvan a maga fegyverértéke.
A berakodott fegyverek értékének el kell érnie az üzleti út által megkövetelt fegyverértéket, hogy nehogy a kalózok rajtaüssenek a hajón.
A hajóácsnak tehát ki kell választani az ágyúk típusát és mennyiségét. Lentebb láthatod a még rendelkezésre álló ágyúnyílások számát, az aktuális fegyverértéket és a kalózok támadásának esélyét. Ha egyáltalán nincs fegyver a hajón, a kalózok 75%-os eséllyel csáklyázzák meg, hiszen egy valamire való kalóz lecsap a könnyű prédára!

Ha megvan a kívánt összeállítású fegyverzet, rakodd be az erre szolgáló gombbal. Visszakerülsz az út előkészületi feladatlistájához, ahol láthatod, hogy a berakodás eltart egy ideig, de ez az idő akár át is ugorható. Zárd le a feladatot, ha kész. Ha a fegyver a hajón van, akkor a toborzótiszten a sor.

4. lépés: Toborozz legénységet!
A toborzótisztnek el kell vállalnia a hajó működtetéséhez szükséges legénység toborzásának feladatát. Hogy milyen legénységre van szükség, alapvetően a kiválasztott hajótól függ.
Minden tengerésznek van egy "csapatereje". Az összes kiválasztott tengerész ereje lesz a teljes csapaterő. A toborzótiszt kiválaszt egy adott tengerésztípust, majd meghatározza, hogy mennyit szeretne belőle a hajóra küldeni. Minél magasabb rangú a tengerész, annál tapasztaltabb.
Ha kész a csapat, berakodhatod őket az erre szolgáló gombbal.
Ezután visszakerülsz az előkészületi fázis feladataihoz, és láthatod, hogy eltart egy ideig, míg a legénység a hajóra száll. Meg is gyorsíthatod az időt. Ha mindenki a hajón van, ne feledd lezárni a feladatodat. Most a kereskedőn a sor.


5. lépés: Rakodd be az árut!
A kereskedőnek el kell vállalnia a csereáru kiválasztására és berakodására vonatkozó feladatot. Hogy mennyi árut szállíthatsz, nagyban függ a hajó rakterének méretétől. Az elcserélendő árut különféle méretű és értékű "rakománycsomagokban" választhatod ki és adhatod meg azok mennyiségét.
Alul középen láthatod az összes kiválasztott rakománycsomag teljes értékét. Ha az áru értéke túl magad, akkor nem hozod ki a legtöbb profitot az útból. Ha túl alacsony, akkor a hajó csak részlegesen megrakodva érkezik haza.
A megfelelő rakománycsomag kiválasztása után rakodd be az erre szolgáló gombbal.
Visszakerülsz a feladatlistához és láthatod, hogy egy ideig eltart az áru berakodása, de ezt az időt akár át is ugorhatod. Ne feledd lezárni a feladatot, ha végeztél.
Ha kész vagy, az elöljárón vagy a konzulon a sor, hogy az erre szolgáló gombbal útnak indítsa a hajót.

És ekkor útnak indul a hajó, kezdődik az üzleti út..., és az úton lévő üzleti utak megjelenítésére szolgáló fülecske alatt megnézheted, hogy éppen hol jár a hajó.

Mikor a hajó hazatér, ki lehet rakodni, ehhez a kereskedőnek el kell vállalnia és el kell végeznie ezt a feladatot. A kipakolás eltart egy kis ideig, de át is lehet ugrani. A szövetkezet ekkor hírnévpontokra tesz szert, illetve exotikus árura.
Előfordulhat, hogy a hajó az üzleti út után javításra szorul. Az ágyúk egy részét is cserélni kell, az ép ágyúk viszont visszakerülnek a szövetség raktárába. Egy esetleges új üzleti útra új legénységet kell toborozni.

Nem ért vissza a hajó az üzleti útról, miért?
Két lehetőség van:
 • Megcsáklyázták a kalózok: a fegyverérték végül nem bizonyult elégségesnek a kalóztámadás megakadályozásához, ezért a hajó és a rakomány elveszett.
 • Megette a szú: az út végül túl hosszúnak bizonyult a hajó hatótávjának, ezért a hajó és a rakomány elveszett.

Mit csinálhat a szövetkezet a sok egzotikus áruval? Eladhatja a király kalmárjainak!

A királyi kalmár üzlete a folyóparton található, itt veszi át a kalmár az egzotikus árukat a szövetkezetektől.

Kép

Hogy működik a funkció?
 • A királyi kalmár 1-7 napot ad a szövetkezetnek, hogy szállítsa le a számára azt az árut, amit venni szeretne.
 • A szövetkezet beállíthatja a királyi kalmár ablakában, hogy inkább hírnévpontokat vagy inkább tallért, vagy a kettő kombinációját szeretné kapni jutalmul.
 • Ha a szövetkezet nem tudja időre leszállítani a kalmár által igényelt árut, az ajánlat érvényét veszti.
 • Mindegy, hogy a kalmár megrendelését teljesítette a szövetség, netán visszautasította, vagy nem tudta időre teljesíteni, a kalmár minden megjelenés után 24 órán át pihen, tehát leghamarabb 24 óra múlva érkezik kalmár új ajánlattal.
 • A királyi kalmárral az elöljáró, a konzul és az ülnök jogosultak kereskedni.
 • Az elöljáró és a konzul további "kalmárhelyeket" is vehetnek a szövetkezeti boltban.
Az admin is csak ember, túlnőtt rajtam a levéláradat:(. Ezért nem tudsz nekem üzenetet küldeni. Kérlek, szükség esetén kérdezz a megfelelő fórum Kérdések rovatában, fordulj a moderátorokhoz, vagy írj a Támogatásra! Megértésed köszönöm!

Lezárt

Vissza: “GYIK - Gyakran Ismételt Kérdések”