Termékek: gabona, zöldség, gyümölcs, faáru, állati termékek

Itt találod a leggyakrabban feltett kérdések és az arra adott válaszok listáját. Kérjük, mielőtt közzétennél egy kérdést, mindig itt nézz szét először!
Avatar
csipkebogyo
Hozzászólások: 6444
Csatlakozott: 2010.07.01. 07:48
Tartózkodási hely: Magyarország

Termékek: gabona, zöldség, gyümölcs, faáru, állati termékek

HozzászólásSzerző: csipkebogyo » 2013.06.24. 14:16

Hogyan juthatok termékekhez?

Termékekhez juthatsz, ha növényeket ültetsz el a szántóidon, illetve fákat ültetsz és állatokat nevelsz, melyek később termékeket adnak neked. A növényeknek és az állatoknak is eltart egy darabig, mire megnőnek. A fáknak is szükségük van egy kis időre, hogy "virágozzanak".
A növényeket, fákat és állatokat gondozni kell ahhoz, hogy gyorsabban nőjenek. Ehhez a felettük megjelenő kis szimbólumokra kell kattintani. Vigyázz, hogy mindig az összes növényt locsold meg, és az összes állatot gondozd! Ha megnőttek, akkor a növényeket, és bizonyos fákat egyszerűen be lehet gyűjteni. A gyümölcsfák és az állatok saját termékeket produkálnak, amelyek újratermelése között szintén el kell telnie egy bizonyos időnek.
Vidd az egeret a növény/állat fölé, hogy lásd, mennyi idő kell még a felnövéséhez/termeléséhez.

Kép Kép Kép

Miért és hogyan dolgozzam fel a termékeimet?

A termékeket azért érdemes feldolgozni, mert az növeli az értéküket, és eladáskor több pénzt lehet értük kapni.
A raktárban lévő termékeidet feldolgozhatod, ha feldolgozó üzemeket építesz, pl. a malomban a gabonából liszt lesz, a pékségben pedig a lisztből kenyér.
Ha egy feldolgozó épület kész, kattints rá, majd válaszd bal oldalon az "Árufeldolgozás" ikont!
Kép
Megjelenik a termelési ablak. Jobb oldalon, ahol a 4 termelési hely van, válaszd ki, milyen terméket szeretnél feldolgozni. Csak olyat választhatsz, amiből legalább 1 db van a raktáradban. Ezután válaszd ki, hogy ány darab terméket szeretnél feldolgozni. Minél többet választasz, annál hosszabb időbe telik a feldolgozás. Az indításhoz kattints az "Induljon a termelés" gombra!
Kép
Kép
Ha kész feldolgozás, egy kis ikon jelenik meg az épület felett, amelyre rákattintva előugrik a kész termék, és be lehet gyűjteni.
Kép

Hogyan adjam el a termékeket?

Legegyszerűbb a raktárból eladni. Kattints a raktárban a termékre, állítsd be a darabszámot, majd kattints az "Eladás" gombra!
Eladhatod a terméket közvetlenül a vevőidnek is, akik azt a terméket kérik, és a fejük felett zöld színű a gondolatbuborék. Csak kattints rá a buborékra, és máris eladhatod a vevőnek a terméket.
Ha magasabb áron szeretnéd értékesíteni a termékeidet, érdemes standokat építeni, azoknál te állíthatod be az eladási árat.

Mitől különlegesek a gyümölcsfák és az állati termékek?

Általában a felnövő állatokat el lehet adni. Azokat az állatokat, amelyek valamilyen terméket produkálnak, érdemes megtartani, és csak azután eladni, ha már nem termelnek többet.
A gyümölcsfák az ilyen állatokhoz hasonlóan működnek: a szüreteléssel csak a gyümölcsöt szedjük be róluk, nem a fát vágjuk ki. Az továbbra is kint marad a mezőn, és a szüret után elkezd teremni rajta a következő adag gyümölcs.
Azonban a gyümölcsfáknak és az állatoknak van egy termékeny időszakuk, és ezután nem adnak több terméket. Ha az egeret az állat, vagy gyümölcsfa fölé visszük, és rajta hagyjuk egy kicsit, akkor láthatjuk, hogy hány alkalommal ad terméket, és milyen gyakran.
Kép
Kép
Ha egy állat vagy gyümölcsfa már nem ad több terméket, utána el lehet adni.

A termékek feldolgozásának láncolatáról találsz egy német nyelvű videót is ITT!
MLF - interactiv - a Szerény kis TSZ elöljárója
Tagfelvétel VAN, ha jelentkeznél, írj nekem itt, vagy a My Little Farmies játékban!
Jó játékot mindenkinek!

Vissza: “GYIK - Gyakran Ismételt Kérdések”