Gabesz jótanácsai, avagy így kerüld el a problémákat!

A csapat hivatalos bejelentései
Gabesz
Hozzászólások: 3954
Csatlakozott: 2011.05.31. 18:27

Gabesz jótanácsai, avagy így kerüld el a problémákat!

HozzászólásSzerző: Gabesz » 2011.03.14. 09:04

Néhány jótanácsot leírok, melyek hasznosak lehetnek a játékhoz és a mindennapi internetezéshez ugyanis a játékosainknak jellemzően sokkal kevesebb problémájuk lenne, ha maguk is gondoskodnának arról, hogy azokat elkerüljék. Mivel nem mindenki számítástechnikai szakember, álljon itt pár hasznos ajánlás, ha ezekre figyeltek, a felmerülő problémák 90%-át megspóroljátok magatoknak:

E-mail:
- Olyan e-mail fiókot használj, ami működik is. Az adminisztrátori tapasztalat azt mutatja, hogy a Google-féle gmail-szolgáltatással rendszerint nincsen gond, ezért ezt személy szerint javaslom minden játékosunknak. A freemaillel is kevés gond van. De a citromailes, vipmailes, t-onlineos, tvn-es, indamailes és egyéb e-mail címekkel problémába ütközhetsz. Nem mondjuk, hogy ezek nem használhatóak, vagy hogy nem jók, de tény, hogy a Támogatásra beérkező "nem bírom az e-mail címem visszaigazolni"-jellegű problémák 99%-át a fenti e-mail szolgáltatóknál lévő játékosok írják. Arra is figyelj, hogy az e-mail fiókod úgy legyen beállítva, hogy alapértelmezettként ne csak szöveges tartamakat jelenítsen meg, hanem html-tartalmakat is, pl. kattintható linkeket.
Ha e-mailt kellene kapnod, pl. vársz egy új visszaigazoló e-mailt, és úgy érzed, nem érkezik meg, mindig ellenőrizd a spam-mappát is. Néha ugyanis oda is érkezhet az e-mail, és ezzel az egyszerű ellenőrzéssel megspórolhatsz magadnak sok bosszúságot.
A saját e-mail címedet lehetőleg ne írd el regisztrációkor, vagy akkor, mikor éppen új jelszót szeretnél kérni. Elgépelt e-mail címekből sok bonyodalom származhat.

Böngésző:
- Ha egy módod van rá, Google Chrome böngészőt használj a játékhoz. Esetleg Operát. Ezzel a kettővel jellemzően nem lesz gondod, de az Explorerrel, Firefoxszal a gondok szinte borítékolhatók. Mindig legyen több böngésző a számítógépeden. A több böngészőből 2 a Google Chrome és az Opera legyen.
Ha az egyik böngésző valamit nem jelenít meg, ne ess pánikba! Ilyenkor nem szabad megijedni, helyette ki kell próbálni a játékot egy másik böngészővel is. Ez a legtöbb gondot ugyanis meg szokta oldani. Jellemző példa: a Vodafone internet és a Firefox böngésző együtt sok internetes tartalmat jelenít meg hibásan, közte sajnos a mi játékaink egyes tartalmait is. Ilyen esetben a játékos megspórolhatná magának a segítségünkre való várakozást, ha egyszerűen kipróbálná a játékot egy másik böngészővel, pl. a Google Chrome-mal, és tapasztalhatná, hogy a játék csodálatos módon működik.
A böngésződ akkor fog jól működni, ha a Java-alkalmazást is frissen tartod a számítógépeden, illetve ha a számítógéped időbeállításai is helyesen be vannak állítva.

Biztonságos játék:
- Vigyázz a fiókodra! Mindig vannak, akik szeretnék mások fiókját megkaparintani. Jellemző csalás pl., hogy feltesz a rosszindulatú személy egy "álbelépő" oldalt valami ingyenes tárhelyszolgáltatóra (aminek a vége atw.hu, fw.hu vagy hasonló), aztán elkezdi terjeszteni, hogy ha valaki ott jelentkezik be, akkor hiperszuper előnyökben részesül. Sajnos sok játékos ezt el is hiszi, megpróbál máshol bejelentkezni, pedig az oldal csak tárolja az adatait, amit beír. A csaló ezután simán elveheti a fiókot az eredeti tulajtól az adatok megváltoztatásával. Ez egy példa volt. Mindenki nagyon vigyázzon a fiókjára, ez az örök szabály!!!
Az ÁSZF egyébként kötelezi is a játékost arra, hogy a fiókjára vigyázzon, és ha azt önhibájából elveszti, nem tudjuk sajnos kárpótolni.
Ha a játékban két neves rendszer van (pl. bejelentkezési név és játékosnév), a kettő név sose legyen ugyanaz. A jelszó pedig legyen bonyolult. Ha ezekre vigyázol, a fiókodba soha senki nem juthat be, a közszájon forgó "hackelés" és "feltörés" jelensége valójában nem létezik, dupla biztonsági rendszerrel védett fiókokba tulajdonképpen senki soha nem fog bejutni, ha valaki mégis bejut, azt a tapasztalat szerint a felhasználó tette számára így vagy úgy lehetővé.

Bejelentkezés:
- A szerverek nem szimpátia alapján válogatnak. A bejelentkezési problémák 90%-a szintén megoldható, ha végiggondolod, hogy mi történik. A szerver nem utál téged, ha nem enged be, nem kell szerverhibára se gyanakodni, a dolog olyan egyszerű, hogy vagy megkapja helyesen a bejelentkezési adatokat, vagy nem. Rögtön figyelj arra, hogy a bejelentkező felületen próbálj bejelentkezni, ne a regisztrációs felületen, ez ugyanis gyakori hiba. Ne keverd továbbá a bejelentkezési nevet a doktornévvel-tanyanévvel-kertnévvel, a kisbetű legyen kisbetű, a nagybetű legyen nagybetű, az ékezet legyen ékezet, se az adatok elé se utána ne kerüljön felesleges szóköz. Egyszer kattins a belépés gombra. Ha jól viszed be a bejelentkezési nevet és a jelszót, a rendszer be fog engedni. Ha nem így történik, akkor valamit elrontottál, gondold végig higgadtan és ne ess pánikba:).

Rejtélyes eltűnések:
Minden játékunk úgy van kitalálva, hogy egy-egy művelet vagy teljesen megtörténjen, vagy sehogyse. Köztes megoldás nincs. Tehát nem tudsz pl. valamit eladni úgy, hogy ne érkezzen meg az ára. Dolgok nem tűnhetnek el tehát, ám számtalan oka lehet annak, hogy egy játékos miért érzékel valamit eltűntnek. Legtöbbször egyszerű félreértésről van szó.
Ha a fiókodról valami eltűnik, a következő lehetőségek jöhetnek szóba:
- valami grafika hibásan jelenítődik meg és ez félrevezet (F5-gomb, gyorsítótárürítés, böngészőváltás),
- valamit félreértettél, nem vettél észre, elfelejtettél, nem vettél figyelembe, stb.
- vagy engedtél mást a fiókodhoz férni, és ő végzett rajta műveleteket.
Más lehetőség nincs, a dolgok tehát maguktól nem tűnnek el.

folytatása következik...
Az admin is csak ember, túlnőtt rajtam a levéláradat:(. Ezért nem tudsz nekem üzenetet küldeni. Kérlek, szükség esetén kérdezz a megfelelő fórum Kérdések rovatában, fordulj a moderátorokhoz, vagy írj a Támogatásra! Megértésed köszönöm!

Vissza: “Bejelentések”