Támogatás korlátozott elérhetősége 2010.12.24-2011.01.02

A csapat hivatalos bejelentései
Lezárt
Gabesz
Hozzászólások: 3954
Csatlakozott: 2011.05.31. 18:27

Támogatás korlátozott elérhetősége 2010.12.24-2011.01.02

Hozzászólás Szerző: Gabesz » 2010.12.21. 10:48

Kedves Játékosok!

A Támogatás korlátozottan lesz elérhető 2010.12.24. és 2011.01.02. között, természetesen az ünnepek miatt!
Ezen időszakon belül valószínűleg egyáltalán nem lesz ügyintézés, vagy csak korlátozott mértékű ügyintézés lesz.

Ezért nagyon fontos, hogy ha valami problémátok van, még ezen időszak előtt tegyétek meg róla a bejelentést, vagy ha csak ez idő alatt sikerül, legyetek velünk türelmesek. Minden bejelentést feldolgozunk, mindenre lesz válasz, de lehetséges, hogy ez most nem egy napon belül, hanem csak pár nap múlva fog megérkezni.

Nagyon fontos, hogy akkor írjatok a Támogatásnak, ha tényleg szükséges.

Ha a játékmenettel kapcsolatos a kérdésed (pl. tudni szeretnéd, hogyan kell a játékban feladatokat megoldani, második kertet, tanyát venni, második polchoz jutni), sokkal jobban jársz, ha a fórumhoz fordulsz, mert a szükséges információt valószínűleg megtalálod az adott játék Gyakran Ismételt Kérdések rovatában, illetve a kérdésedet valószínűleg hamar megválaszolják más, tapasztaltabb játékosok vagy moderátorok a Kérdések rovatban.

Fontos az is, hogy ha mégis írsz a Támogatásnak fontos ügyben, úgy a felesleges oda-vissza levelezést megspórolandó, rögtön az elején adj meg a problémád kezeléséhez szükséges minden adatot!
Különösen fontos ez érmevásárlással kapcsolatos probléma esetén, ezért álljon itt egy kis segítség, hogy mit kell megadni egy ilyen bejelentés esetén.

Minden bejelentést, az érmevásárlással kapcsolatos bejelentéseket pedig különösen mindig-mindig így kezdjél! Másold be az itt leírt pontokat, egészítsd ki a rád vonatkozó adatokkal!
(az egyes pontok alá zárójelbe tett magyarázataimat nem kell bemásolnod, az angol szöveget viszont ne hagyd ki, hogy ha esetleg nem magyar ügyintézőhöz kerül az ügyed, képes legyen azt megérteni és feldolgozni):
1. Játék, szerver száma, bejelentkezési név, regisztrált e-mail cím, játékosazonosító:
(ezek azért kellenek, hogy egyértelműen be tudjuk azonosítani a fiókodat, a játékosazonosítódat a profilodban találod)

Ha smssel vagy telefonhívással próbáltál fizetni, de nem jöttek meg az érméid, 99%-ban kódelgépelés okozza a problémát.
Ezeket az információkat add meg ilyen esetben:
2. A telefonszám, amit hívtál, amire sms-t küldtél, a telefonszám, amiről hívtál vagy sms-t küldtél, a tranzakció pontos dátuma és időpontja, beküldött kód, válasz-sms szövege:
(a beküldött kódot - ha vissza tudod keresni - ellenőrizd, mert nem biztos, hogy tényleg azt küldted be, amit szerettél volna, bárkivel megeshet, hogy valamit elgépel)

Ha banki átutalással fizettél, akár 5-10 napig is tarthat, mire az érméid feltűnnek a fiókodon. Ez a banki ügyintézési idő. Akkor írj nekünk, ha ez letelt, és még mindig nem érkeztek meg az érméid. Ez esetben az alábbi adatokat add meg nekünk:
3. a tranzakció űrlapján megadott "közlemény", utalt összeg, a tranzakció dátuma, ideje, a bankszámla tulajdonosának teljes neve:
Ha Paypalen keresztül fizettél, fontos tudni, hogy új Paypal-fiók esetén a fiókodat először vissza kell igazolni, mert amíg ez nem történik meg, a Paypal nem hajt végre tranzakciókat. Ha első alkalommal használod a Paypalt, az is lehetséges, hogy pár napig eltart, míg a bankszámládról a Paypal-számládra kerül a pénzed, ami csak ezután tud hozzánk továbbjönni. Paypal-gond esetén a következő adatokat add meg:
4. a Paypal-számládhoz regisztrált e-mail cím, a tranzakcióban szereplő pénzösszeg, a tranzakció azonosítója, a tranzakció pontos dátuma, ideje:
Ha ClickandBuy-on keresztül fizettél, először ellenőrizd ugyanazokat, mint amit a Paypal-esetében leírtunk. ClickandBuy-probléma esetén a következő információkkal láss el minket:
5. tranzakció pontos dátuma és időpontja, az utalt pénzösszeg, a ClickandBuy-azonosítód és a tranzakció azonosítója:
Hitelkártyás fizetés esetén probléma nagyon ritkán merül fel, de ha mégis, ugyanazokat kérjük, mint amit a banki átutalásnál leírtunk.


JELLEMZŐ KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK
Hogy a problémáitok megoldásának elébe menjünk, alább nézzünk pár jellemző gondot, kérdést, mellyel a Támogatáshoz szoktatok fordulni.

Bejelentkezési problémám van!
A bejelentkezési problémának számos oka lehet. Itt van néhány lehetséges megoldás:

* Nem kattintottál véletlen többször a belépés/bejelentkezés gombra? Csak egyszer kattints, ezután várj türelemmel, néha eltarthat pár másodpercig, míg játékon belülre kerülsz.

* Biztos vagy benne, hogy a megfelelő szervert választottad? Ha be akarsz jelentkezni a játékba, azt a szervert kell választanod, amelyikre regisztráltál. Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik szerverre regisztráltál, kérjük, nézd meg a regisztráció megerősítéséről szóló e-mailt. Kérjük, figyelj arra is, hogy a játék több nyelven is elérhető. Győződj meg róla, hogy a magyar nyelvű verziót választottad, ill. hogy tényleg a magyar nyelvű verzióra regisztráltál-e.

* Ha biztos vagy benne, hogy a megfelelő URL-t és szervert választottad ki, akkor ellenőrizd, hogy
helyesen írtad-e be a bejelentkezési neved és a jelszavad. Ezekben nem szabad felesleges szóközöknek szerepelni. Ilyen véletlen is belekerülhetett a bejelentkezési adatokba, ha a másolás/beillesztés funkciót használtad.
Figyelj arra is, hogy a jelszó állapotérzékeny (különbséget tesz kis- és nagybetűk között). Tehát, kérjük, ellenőrizd, nem kapcsoltad-e be véletlenül a Caps Lock-ot.

* Ha elfelejtetted a jelszavad, kérjük, használd az "Elfelejtetted a jelszavad?" opciót, és automatikusan kapsz majd egy újat. Használd azt a bejelentkezéshez. Később megváltoztathatod a jelszavad a profilodban. Ha nem kapnál e-mailt az új jelszóval, kérjük, ellenőrizd, nem került-e az e-mail a spam-mappádba (gmail esetén junk-mappa).

* Kérjük, vedd figyelembe, hogy a bejelentkezési neved eltérhet a felhasználónevedtől (az adott játéktól függően). A felhasználóneved (kertnév, tanyanév) az a név, ami játékon belül megjelenik, de a bejelentkezéshez lehetséges, hogy a bejelentkezési nevedet kell használnod.
Eltűnt a játékpénzem, terményem!
Minden játékunkban olyan biztonsági rendszer van, ami lehetetlenné teszi, hogy bármi csak úgy eltűnjön. Valami tehát vagy megtörténik, vagy nem, olyan nem lehetséges, hogy valamit teljesítesz (vásárlás, feladat, stb), és ugyan tőled valami (pl. termény) levonódik, de nem kapsz érte semmit (pénzt vagy feladatlezárást).
Az ilyen jellegű gondokat általában valamilyen félreértés okozza az esetek nagy százalékában. Ezért kérjük, ilyenkor mindig ellenőrizd, hogy milyen más logikus magyarázata lehet a tapasztalt jelenségnek. Tényleg azt vettél-e, amit akartál? Tényleg annyiért, amennyiért szeretted volna? Nem ülhetett-e oda másvalaki egy picit a fiókodhoz és nem nyomkodhatott-e olyat, melyről esetleg nem is tudsz? Biztos vagy-e benne, hogy se a játékosfiókodhoz, se a hozzá regisztrált e-mail címhez nem férhet hozzá senki más? Ez utóbbi esetben érdemes lecserélni a játékosfiókhoz és az e-mail címedhez tartozó jelszavakat.
Megeshet olyan is, hogy nem is tűnt el semmi, csak az internetkapcsolatod és/vagy a böngésződ okozott valami olyan jelenséget, amiből arra következtethetsz, hogy valamid eltűnt. Pl. talán nem tűnt fel a termény grafikája. Ezen általában segít, ha megnyomod az F5-gombot, de érdemes ilyenkor kipróbálni a játékot többféle friss és modern böngészővel is.
Nem jelenik meg rendesen a grafika!
Az ilyen jelenségeknél is érdemes először az F5-gombot megnyomni néha, és kipróbálni pár másik friss és modern böngészőt is.
Ha nem oldja meg a problémát, érdemes törölni a böngésző gyorsítótárját, ez a legtöbbször segít a dolgon.
Ha nem tudod, hogy csináld, kérjük, kövesd az alábbi lépéseket:

- Mozilla Firefox

1. A Firefox ablak felső részében, a menüsorban, klikkelj az "Eszközök" menüre, és válaszd az "Előzmények törlése" (FF 3.5), vagy "Személyes adatok törlése" (FF 3.0.11) funkciót!

2. A 3.5 verziójú Firefox lehetőséget ad arra is, hogy a legördülő menüben kiválaszd, mely időtartományra vonatkozó előzményeket törölje. Válaszd a "Minden" lehetőséget!

3. Most válaszd ki a "Sütik"-et majd mentsd el a beállítást azáltal, hogy az "OK"-ra kattintasz!

4. Ezután zárd be és indítsd újra a böngésződet!
-------------------------

- Internet Explorer:

1. Válaszd ki az "Eszközök" menüt és kattints az "Internetbeállítások"-ra!

2. Az "Általános" fül alatt, a "Böngészési előzmények"-nél kattints a "Törlés" gombra!

3. Válaszd ki azt, hogy "Ideiglenes internetfájlok", majd kattints a "Törlés" gombra!

4. Mentsd el a beállításokat az "OK"-ra kattintva!

-------------------------

- Opera:

1. Válaszd az "Eszközök" menüt, majd kattints arra, hogy "Beállítások"!

2. Kattints a "Haladó" fülre, majd a bal oldali menüből válaszd ki azt, hogy "Előzmények". Kattints arra, hogy "Törlés most".

------------------------

- Google Chrome:

1. Jobbra felül kattints a franciakulcs alakú ikonra, majd a megjelenő menüben kattints a "Beállítások"-ra!

2. A megjelenő ablakban kattints az "A motorháztető alatt"-fülre!

3. Itt kattints a "Böngészési adatok törlése"-gombra, majd pipáld ki a "Gyorsítótár ürítése" lehetőséget. Ezután kattints a "Böngészési adatok törlése"-gombra, és kész is.

------------------------

- Safari:

1. Kattints a beállítások ikonjára!

2. Válaszd a "Reset Safari" opciót, ezután jelöld ki azt, hogy "Empty the Cache", majd kattints arra, hogy "Reset"!

Ezután töltsd be újra az oldalt és próbálj újra bejelentkezni. Elvileg rendesen látnod kell az oldalt

TIPIKUS JÁTÉKSPECIFIKUS KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

KERTBIRODALOM

Nem tudok adatot módosítani a profilban!
Valószínűleg Google Chrome böngészőt használsz. Minden más böngészővel működnie kell, de ez a böngésző néha nem tudja kezelni a kertbirodalmi profilablakot. Próbáld másik böngészővel és menni fog.
KERTBIRODALOM, ÉN KICSI TANYÁM, KAPIBADOS

Nem kaptam meg valamit, ami a feladat teljesítéséért járt volna!
A feladatokért járó jutalom (dísztárgyak, pénz, pont) akkor kerül jóváírásra, ha a feladatot teljesítetted. Az értesítést általában akkor kapod meg, mikor a jutalom már jóvá is íródott; ezért aztán adódhat olyan, hogy fel se tűnt neked, hogy pontot vagy pénzt kaptál, mert arra számítottál, hogy ez csak az értesítést követően történik majd meg.

Nem történhet olyan, hogy lezársz egy feladatot és nem kapsz érte semmit, ezért valószínű, hogy egyszerűen csak nem tűnt fel neked a felírások megtörténte.

Kérjük, figyelj arra, hogy ha magasabb szinten állsz, pl. már több, mint 6 millió pontod van, nagyon könnyű nem észrevenni egy párszáz pontos feladatjutalmazást, különösen akkor, ha legtöbbször csak a pontállás első pár számjegyére figyelsz - ugyanez vonatkozik a készpénzegyenlegre is.
Figyelem, gyakori félreértés: a pontszámodban, illetve a pénzegyenlegedben a pontok ezreselválasztók és nem tizedesvesszők. A pénzegyenleg tartalmaz egy tizedesvesszőt is, attól balra szintén ezreselválasztó pontok állnak!
ÉN KICSI TANYÁM

Belépek a tyúkólba és elsötétül, nem tölti be és nem tudok tovább játszani!
Minden bizonnyal Vodafone mobilnettel szörfölsz és Firefox böngészőt használsz. Sajnos a vodafone-os mobilinternet és a Firefox böngésző együttes használata azt eredményezi, hogy a játék egyes grafikus elemei nem töltődnek be szépen és élvezhetetlenné teszi a játékot.

Egyelőre erre nem is tudunk olyan megoldást mondani, amit egy beállításmódosítással orvosolhatnál, de már foglalkozunk a problémával.

Megoldás, ha nem mobilnet-kapcsolattal játszol, de ez a nehezebben kivitelezhető megoldás, hiszen internetkapcsolata általában egy van egy embernek.

Viszont szerencsére böngészője lehet bármennyi, ráadásul teljesen ingyen. Kérlek, ha van rá módod, tégy a gépedre Google Chrome vagy Opera böngészőt, esetleg Safarit, és a játék gond nélkül fog működni az mobilnettel is.

Google Chrome: http://www.google.com/chrome/index.html ... _medium=ha
Opera: http://www.opera.com/download/
Safari: http://www.apple.com/safari/download/
A klubom tagjai számára még nem hozzáférhető terméket kér a klubfeladat!
A klubfeladatok mindig véletlenszerűen választanak beadandó termékeket, mégpedig egy olyan termékkörből, ami nem a klubban lévő játékosok felhasználói szintjéhez igazodik, hanem az adott feladat szintjéhez.

Magyarán, arról van szó, hogy egy kicsit túl gyorsan végeztétek el a feladatokat, és eközben elhanyagoltátok az egyéni pontszerzést. Ha így tesz egy klub, az előbb-utóbb bele fog ütközni egy olyan feladatba, amit már nem tud teljesíteni. Az élen járó klubok esetén pedig ez szinte szabályszerű, hiszen ők éppen azért állnak az élen, mert általában mindig csak a legmagasabb és legújabb feladatokat teljesítik. Holott klubpontot korábbi feladatok teljesítésével is lehet szerezni, nem kötelező mindig a legmagasabb, legnehezebb feladatot teljesíteni, csak, ha felhasználói szintben is elég erős már hozzá a csapat.

Amint elértétek a megfelelő pontállást, és ezzel a szükséges szintet, megvásárolhatjátok/elültethetitek a kívánt terméket és folytathatjátok a feladatok teljesítését.

Addig is legyetek türelmesek, mert feladat leállítására vagy bármilyen más külön elbánásra sajnos nincs lehetőség (hiszen más klub is belefut ebbe, és igazságtalan lenne velük szemben).

Ha esetleg a mostani megtorpanás miatt visszaestek egy kicsit a statisztikákban, véletlen se keseredjetek el, hiszen a statisztikák úgyis mindig változnak, és úgyis más céh is szembesül ezzel a beépített fékkel. Ilyenkor az a jó taktika, ha kihasználjátok az alkalmat, és most elvégzitek, amit eddig esetleg a klubban való hajtás miatt máskor nem tudtatok, tehát csináljatok egyéni feladatokat, termeljetek sokat, hogy legyen pontotok, fejlődjetek, és raktározzatok be készleteket.

KAPIBADOS

Nem tudom elhagyni a koktélbárt Aranyparton!
Mikor a koktélbárban vagy, és egy turista kiszolgálása után az ablakban bárhova kattintasz, akkor elhagyod a bárt.
Viszont az ablaknak a jobb felső sarkában van egy piros x is, azzal bármikor elhagyhatod a koktélbárt.

Eltérő a helyzet, ha a játéknak a legelején vagy és első alkalommal térsz be a bárba. Ilyenkor a bárt nem tudod elhagyni addig, amíg meg nem tanulod a koktélkészítést.
A rendszer ad neked pár növényt, ami a polcodra kerül. És azt várja a rendszer, hogy ezekre kattintva töltsd meg a sékert. Legalább egyszer kattints az egyikre, hogy növény is kerüljön a sékerbe, ilyenkor nem elég csak a jégre kattintva feltölteni a sékert.
Ha a sékert megtöltötted, húzd a cerkófra, ő összerázza és a turistának adja, aki persze hangot ad majd a véleményének. És innentől ugyanúgy hagyod el a koktélbárt, ahogy fentebb említettem.
NURYA

Nekem volt a legjobb ajánlatom a bazárban egy termékre, mégse kaptam meg!
Ez jellemzően akkor történhet meg, ha az utolsó pillanatokban érkeznek be licitek a termékre, ámde mégse a tied volt az utolsó és a legjobb. Tehát valaki egyszerűen elvitte a terméket előled, csak ez már nem jelent meg számodra is láthatóan a bazárban, hiszen a böngésződ nem tart folyamatos kapcsolatot a szerverrel, csak oldalfrissítésekkor, műveletek végzésekor kommunikál azzal.
A harcokban nem jelenik meg a karakterem felszerelése
A karakteren lévő felszerelés grafikáinak betöltése külön szerverről történik.
Néha előfordulhat, hogy átmenetileg ezek nem jelennek meg harc közben, de ilyenkor is mindig azzal számolja a rendszer a harc menetét, ami épp az aktuális felszerelésed az Áttekintő nézetben, hátrány emiatt tehát nem ér.
Tehát légy emiatt nyugodt és türelmed kérjük, míg a grafikák majd egyszer csak megjelennek maguktól. De ha a hiba tartósan, tehát akár napokon keresztül fennáll, kérjük, jelezd felénk, köszönjük előre is.

A Támogatás korlátozott elérhetőségéért a fenti időszakban szíves megértéseteket és türelmeteket kérjük!

Kellemes játékot mindenkinek!

Gabesz
Az admin is csak ember, túlnőtt rajtam a levéláradat:(. Ezért nem tudsz nekem üzenetet küldeni. Kérlek, szükség esetén kérdezz a megfelelő fórum Kérdések rovatában, fordulj a moderátorokhoz, vagy írj a Támogatásra! Megértésed köszönöm!

Lezárt

Vissza: “Bejelentések”