Lassú, nem tölt be, kidobál, mi a baj?

Itt találod a leggyakrabban feltett kérdések és az arra adott válaszok listáját. Kérjük, mielőtt közzétennél egy kérdést, mindig itt nézz szét először!
Lezárt
Gabesz
Hozzászólások: 3954
Csatlakozott: 2011.05.31. 18:27

Lassú, nem tölt be, kidobál, mi a baj?

Hozzászólás Szerző: Gabesz » 2013.09.04. 14:43

LASSÚ, NEM TÖLT BE, KIDOBÁL, MI A BAJ?

Előfordulhat, hogy beléptél a játékba gond nélkül, mégis, belépés után olyan nehézségbe ütközöl, ami megnehezíti, netán ellehetetleníti a játékodat.
Például nem töltődik be a játék, nem indul el, valamilyen grafikai elem nem jelenik meg úgy, ahogy kellene, nagyon lassú a játék, újra és újra kidobál, kapcsolódási gondokra utaló hibaüzenetek jelennek meg, stb.

Ha így tapasztalod, joggal vetődik fel benned, hogy talán gond van a játékkal. Ez valóban lehetséges, néha előfordulhat, hiszen adódhat valamiféle nem várt hiba, történhet tervezett karbantartás, adódhat valamilyen szoftveres gond, adódhat hardveres gond. Mivel a játékainkat folyamatosan felügyeljük ezért hasonló gond jellemzően csak rövid ideig fordulhat elő (ha mégis nagyon elhúzódna egy ilyen probléma bejelentjük a fórum Bejelentések-rovatában). Tehát várj pár percet, fél órát-órát és próbáld utána a játékot, talán már nem tapasztalod a problémát.

Ha mégis továbbra is tapasztalod a problémát, akkor nagyon fontos, hogy tudd, hogy a hasonló problémák lehetnek ugyan játékhibára visszavezethetőek, de jellemzően nem azok. Ugyanis a játékainkat azért készítjük, hogy azok az idő legnagyobb részében tökéletesen játszható, élvezhető állapotban rendelkezésre álljanak, és ez jellemzően így is van, erre nagyon ügyelünk.

Ezért érdemes mindig azt is végiggondolni, hogy a játékosi oldalon mi okozhat hasonló, bosszantó jelenségeket. Ugyanis milliónyi dolog okozhatja, hogy egy játékkal ne tudj játszani. Az alábbiakban megpróbáljuk számba venni a legjellemzőbbeket, hogy ezzel is segítsük a gondmentes játékodat!

Ha tehát a játékba be tudsz ugyan lépni, de nem töltődik be a játék, nem indul el, valamilyen grafikai elem nem jelenik meg úgy, ahogy kellene, nagyon lassú a játék, újra és újra kidobál, kapcsolódási gondokra utaló hibaüzenetek jelennek meg, stb., akkor gondold végig az alábbiakat, melyek tipikus okai szoktak lenni a hasonló gondoknak.

JÁTÉKBEÁLLÍTÁSOK

Nem mindegyik, de bizonyos játékainkban a profilban lehetőséget találsz arra, hogy meghatározd a játék megjelenítési beállításait. Például csökkenthetsz a grafikai minőségen, csökkentheted a játéktérben mozgó egységek, animációk számát, és így tovább. Megeshet, hogy már annyi egység izeg-mozog a játékablakodban, hogy a számítógépednek nehézséget okoz azokat megjeleníteni, ezért lelassul a játékod. Ha van rá lehetőség a játékban, állítsd kisebb erőforrás igényűre a játékablakot, ez sokat segíthet, hogy gyorsabbá váljon a játékod.

FLASH PLAYER

A játékaink közt akadnak Flash-alapú játékok is, ezek megfelelő futásának előfeltétele, hogy a számítógépeden legyen friss a Flash Player alkalmazás.
Ha nem töltődik be az oldal, akkor valószínűleg a Flash Player sajnos nem a legfrissebb a számítógépeden. A legfrissebb verziót az alábbi linken töltheted le és telepítheted:

http://get.adobe.com/de/flashplayer/

Alternatív megoldásként használj Google Chrome böngészőt, melybe eleve be van építve a Flash Player, mindig önállóan frissül, egész biztosan fogsz tudni vele játszani.
Itt tudod letölteni:

http://www.google.com/chrome/?hl=hu

Természetesen a Flash alkalmazások betöltődése eltarthat néhány másodpercig.

FRISS, MODERN BÖNGÉSZŐ

Megeshet, hogy egy picit már elavult böngészővel játszol. Vagy lehet, hogy éppen frissült a böngésződ és az új verzió nem tökéletes és valamiféle hibát produkál az internetezésed során. Minden böngészőnek megvan a maga erőssége, gyengesége. Érdemes legalább 3 böngészőt tartani a számítógépen, hogy ha az egyikkel valami gond lenne, legyen még tartalék böngésző, amivel gond nélkül tudsz internetezni.
Ha csak teheted, tarts a számítógépeden: INTERNETKAPCSOLATI GOND

Könnyen lehet, hogy egyszerűen nem tud betöltődni a játék, mert internetes kapcsolati probléma merült fel. A játékainknak folyamatos internetkapcsolatra van szüksége, és bár nincs szükség a játékaink igénybe vételéhez nagy adatmennyiségek letöltésére, a játékablaknak kommunikálni kell a szerverünkkel, be kell töltenie azt a néhány elemet, amit a játékablakban látnod kell, ennek hiányában előfordulhat, hogy valami nem jelenik meg, nem indul el, a játék újratöltést, sőt, akár újbóli bejelentkezést kér, stb.

Mobilnet: Kapcsolódási gond leggyakrabban mobilnetes felhasználókkal fordulhat elő. A gprs-es, tehát rendkívül alacsony sávszélességű mobilnettel sok időbe telhet, mire betölt a játékablak, addig jellemzően csak a hátteret látod. Megeshet, hogy elegendő a mobilneted szoftverének eszközkezelőjében beállítani, hogy csak!!! széles sávon kapcsolódjon a központra, ami sokkal jobbá teheti a játékélményedet. Vagy az is lehet, hogy egyszerűen csak elfogyott a havi forgalmi kereted és a számlázási ciklus végéig a mobilszolgáltató lassított az internetkapcsolatod sebességén (mikor belassítják a mobilnetet, jellemzően szinte lehetetlen vele internetezni). Az internetszolgáltatók ügyfélszolgálata rendszerint szívesen segít a modemek legoptimálisabb beállításában, vagy javasolhat nagyobb forgalmi kerettel bíró internetcsomagot.

Egyéb net: Bármilyen más internetkapcsolattal előfordulhat, hogy lelassul, szakadozik. Ennek technikai részleteibe annak túl nagy terjedelme miatt mennénk bele, de ez a helyzet.
Megeshet, hogy egyszerűen csak túl távol vagy a wi-fi routertől, és ha közelebb mész hozzá, a probléma megoldódik (a hátsó kertből netezve már tapasztalhatsz problémákat). De ha nem ilyen könnyen megoldható a gond, akkor érdemes jelezni a problémát az internetszolgálgató felé.

Internetszolgáltató-specifikus problémák: szerencsére nem gyakran, de néha megeshet, hogy mindenki szépen tud játszani, de azok a játékosok, akik egy (vagy több) bizonyos internetszolgáltató csatlakozása alól játszanának egy-egy játékunkkal, náluk a játékablak nem akar betöltődni vagy csak lassan. Ilyenkor jellemzően az internetszolgáltatótól a játékablakunkig vezető internetes hálózatban van valahol probléma (lehet az utolsó láncszemnél, nálunk is, de szerencsére ilyen jellemzően nem nagyon fordulhat elő, hiszen a szerverparkunk 24 órás ügyelet alatt áll). Mivel ezeket a hálózatokat felügyelik, ilyen probléma jellemzően csak kevés ideig állhat fenn. Ha mégis tartósan tapasztalsz hasonló gondot, érdemes jelezni a problémát az internetszolgáltató felé és kérni tőlük a probléma alapos kivizsgálását. Az internetszolgáltató ilyenkor ellenőrzi az útvonalat és foganatosítani vagy kérni tud hibaelhárítást az útvonal megfelelő állomásánál.

EGYÉB GOND

Sok olyan tényező zavarhatja a játékodat, melyre sajnos nem lehet rálátásunk, például mindenféle hardveres gond (memória, stb) vagy szoftveres gond (talán valami program lassítja a gépedet), tehát elhúzódó probléma esetén érdemes szakemberhez fordulni.
Az admin is csak ember, túlnőtt rajtam a levéláradat:(. Ezért nem tudsz nekem üzenetet küldeni. Kérlek, szükség esetén kérdezz a megfelelő fórum Kérdések rovatában, fordulj a moderátorokhoz, vagy írj a Támogatásra! Megértésed köszönöm!

Lezárt

Vissza: “GYIK - Gyakran Ismételt Kérdések”