Ingyenes játék - prémiumtartalmak?

Vásárlással kapcsolatos problémák esetén, kérjük, mindig lépj kapcsolatba a támogató csapattal, kattints ide!
Lezárt
Gabesz
Hozzászólások: 3954
Csatlakozott: 2011.05.31. 18:27

Ingyenes játék - prémiumtartalmak?

Hozzászólás Szerző: Gabesz » 2012.11.28. 12:16

Kedves Játékosok!

Az alábbiakban szeretnénk részletesebben megvilágítani, hogy mit jelent, hogy ingyenes a játék, miért vannak prémiumtartalmak a játékokban, és így tovább, hogy mindenki korrektül tájékozódhasson, nehogy bármilyen félreértés adódjék.

----------------------------------------------

Ingyenesek-e az Upjers böngészős játékai?

A böngészős játékaink alapverziói mindig teljesen ingyenesen játszhatóak, bármilyen vásárlás vagy előfizetés nélkül.

Ingyen léteznek-e az Upjers ingyenes böngészős játékai?

Az online böngészős játékok, köztük az Upjers böngészős játékai is, az utóbbi években elterjedt és az ilyen játékok tartós működtetését lehetővé úgy nevezett "free to play" finanszírozási modell alapján működnek. Mit is jelent ez?

A játékok alapverziói minden esetben ingyen játszhatóak. De minden böngészős játék komoly ráfordítással (élő munka és egyéb költségek) jön létre. Tehát nem ingyen születnek a játékok és nem költségmentes a fenntartásuk és üzemeltetésük.

Az ingyenes böngészős játékok üzemeltetésének modellje, önkéntesen vásárolható prémiumtartalmak

A játékok alapverziói mindig ingyenesen játszhatóak. De minden játékban vannak beépített, önkéntesen beszerezhető prémiumtartalmak. A prémiumtartalmak jellemzően kényelmi funkciók, különleges extratartalmak, ajándékok, vagy egyéb kedveskedés a nálunk vásárló játékosnak. Az egyes prémiumtartalmakról mindig pontosabb információt szerezhetsz a játék súgójában, a fórum GYIK-rovatában vagy pl. a bejelentéseinkből.
A prémiumtartalmakat jellemzően prémiumvalutáért lehet játékon belül aktiválni. A prémiumvalutát (érme, gyémánt, kakaóbab, stb. játéktól függően) pedig jellemzően valódi pénzért lehet vásárolni a feltüntetett vásárlási módok egyikével teljesen önkéntes alapon. Néha a rendszertől is kaphatsz prémiumvalutát, vagy néha nyerhetsz prémiumvalutát egy-egy általunk rendezett játékon, versenyen (pl. egy fórumos versenyen), de ez játék- és esetfüggő. Alapvetően valódi vásárlással lehet a prémiumvalutát beszerezni.
Egy online böngészős játékkal a játékosok legnagyobb része jellemzően ingyenesen játszik az alapverzióval. Azt, hogy ők ingyen tudjanak játszani, hogy létezzen és fejlődjön a játék, hogy új játékok születhessenek, azt a játékosok jellemzően kisebb hányada biztosítja, azok, akiknek a játék annyira megtetszett, hogy önkéntesen vásárlást is végeznek, hiszen ezekből a bevételekből finanszírozza az üzemeltető a játékot (illetve újabb játékok fejlesztését).
A prémiumtartalmak beépítése és az önkéntes vásárlási lehetőség biztosítása az online böngészős játékokból nem hiányozhat, hiszen kritikus fontosságúak annak érdekében, hogy egyáltalán létezzen a játék. Itt fontos megjegyezni, hogy a játékfejlesztő igyekszik az ingyenes és prémiumtartalmak arányát úgy egyensúlyozni, hogy minél szélesebb tartalom legyen elérhető a játék alapverziójában, ugyanakkor a játék stabil üzemeltetése is biztosított legyen.

Lehet-e kereskedni prémiumvalutával játékon belül, ill. lehet-e prémiumvalutát venni játékpénzért?

Minden játéknak más és más az alapstruktúrája, minden játék komoly játéktervezési és -egyensúlyozási munka által születik meg. A prémiumvalutával a legtöbb játékban a játékosok egymás közt nem kereskednek, egymástól azt nem szerezhetik be játékpénzért és a rendszertől se vásárolhatnak játékpénzért.

Néhány játéknál (pl. Én Kicsi Tanyám, Kertbirodalom, KapiBados) van olyan lehetőség a játékban, hogy játékpénzért vásárolj más játékostól prémiumvalutát a játék piacán vagy szerződésben (rendszertől ezekben a játékokban sem lehet vásárolni prémiumvalutát játékpénzért). Ha van ilyen lehetőség a játékban, az azért van, mert az illeszkedik a játék struktúrájába és így lett megalkotva a játék. De figyelem: a prémiumvaluta ettől még prémiumvaluta marad. Minden prémiumvaluta mögött valakinek a valódi vásárlása áll még ezekben a játékokban is. Tehát nem lehet elvárni, hogy az a valaki, aki valódi pénzért vásárolt prémiumvalutát, azt olcsón elkótyavetyélje játékon belül játékpénzért. A prémiumvaluták játékpénzes ára tehát jellemzően nem alacsony. Habár általában a prémiumvaluta árát kordában próbálja tartani néhány beépített funkció ilyen esetben (pl. X %-nyi tranzakciós díj fizetése prémiumvaluta játékpénzért való eladásakor), de az árszintet alapvetően az határozza meg, hogy milyen a kereslet a játékpénzért megvehető prémiumvalutára. Minél többen szeretnének játékpénzért prémiumvalutát venni és minél magasabb játékpénzes árat hajlandóak ezért kifizetni, a prémiumvaluta játékpénzbéli ára annál magasabb lesz, hiszen aki valódi pénzért vett prémiumvalutát, az nyilván a lehető legjobb játékpénzes áron szeretné azt eladni.
Tehát hiába lehet egy játékban prémiumvalutát játékpénzért is beszerezni, arra ne rendezkedj be, hogy mindig minden prémiumfunkciót játékpénzen vett prémiumvalutáért tudsz majd aktiválni, hiszen ha a kitermelt játékpénz nagy részét a prémiumvalutára költöd, akkor lelassul a fejlődésed a játékban. Fontos tehát tudni, hogy ha teljesen ingyen szeretnél játszani, akkor a játék alapverziójában gondolkozz, mert a prémiumtartalmak mindig prémiumtartalmak maradnak, tehát már nem tartoznak bele az ingyenesnek szánt tartalmak körébe. Ha és amennyiben egy játékban van olyan lehetőség, hogy játékpénzért vásárolj prémiumvalutát, akkor mindig jusson eszedbe a fenti pár sor és javasoljuk, hogy az ilyen prémiumvaluta beszerzési lehetőségre inkább kiegészítő lehetőségként gondolj, ne erre alapozz minden prémiumvaluta beszerzést.


Mit kapok, ha prémiumvalutát vásárolok?

A vásárolt prémiumvalutáiddal különféle prémiumtartalmakat aktiválhatsz a játékon belül. Más előjog szerzésével, pl. a szabályok vagy az ÁSZF megsértésének jogával a vásárlás nem jár.

"Egyenlőbbek"-e a prémiumvalutát vásárló játékosok az ingyen játszókhoz képest adminisztráció és szabálykövetés szempontjából?

Nem egyenlőbbek, számunkra minden játékos egyformán kedves függetlenül attól, hogy vásárol vagy nem vásárol. Ha valaki úgy dönt, részt vesz a játékainkban, úgy kötelezően elfogadja a játék főoldalán regisztráció előtt és után is elérhető Általános Szerződési Feltételeket. Néhány játék esetén a főoldalon vagy a fórumon külön szabálykivonat is létezik, az ehhez való alkalmazkodás is alapkövetelmény. A játékaink nem felügyelet nélküliek, azaz folyamatos az adminisztráció, így lehet biztosítani a fair és kellemes játékkörnyezetet. Az adminisztráció során az adminisztrátorok nem vizsgálják, hogy egy játékosfiókra történt-e prémiumvaluta vásárlás vagy nem történt. Az adminisztrátorok a vásárló és nem vásárló játékosokat egyforma szeretettel kezelik, egyformán szívvel-lélekkel igyekeznek segíteni nekik minden ügyes-bajos dologban, és az esetleges szabálytalankodások szempontjából is teljesen egyformán kezelik a játékosokat. Azaz konkretizálva a dolgot, ha teljesen ingyen játszol, akkor is fordulj hozzánk bizalommal, ha bármiben segítségre szorulsz, hiszen ez nem csak a vásárló játékosoknak jár, ha pedig önkéntes vásárlást is végzel, tudd, hogy neked sem szabad a játék alapvető szabályait megszegni, mert a szabályok nem csak a nem vásárló játékosokra vonatkoznak.

Mit csináljak, ha önkéntes alapon szeretnék prémiumvalutát vásárolni?

Keresd meg a játékban a prémiumvaluta vásárlási lehetőséget. Nyisd meg a vásárlási módok ablakát. Válaszd ki a neked leginkább megfelelő vásárlási módot, majd kövesd az utasításokat.

----------------------------------------------

Reméljük, sikerült átfogó képet adni tehát a dolgok működéséről. Játssz akár ingyen, akár prémiumtartalmat vásárolva, tedd azt szabad akaratodból és érezd magad nagyon jól az Upjers játékosközösségében;-)!

Upjers-csapat
Az admin is csak ember, túlnőtt rajtam a levéláradat:(. Ezért nem tudsz nekem üzenetet küldeni. Kérlek, szükség esetén kérdezz a megfelelő fórum Kérdések rovatában, fordulj a moderátorokhoz, vagy írj a Támogatásra! Megértésed köszönöm!

Lezárt

Vissza: “Prémiumvaluta vásárlás, tudnivalók, segítség”