Tippek és tanácsok

Játékkal kapcsolatos segítségre van szükséged? Tapasztalt játékosaink és moderátoraink örömmel segítenek neked! Kérdésfelvetés előtt, kérjük, vess egy pillantást a GYIK-re!
Avatar
Vinjuice
Hozzászólások: 69
Csatlakozott: 2013.07.22. 18:15
Tartózkodási hely: Balassagyarmat

Tippek és tanácsok

Hozzászólás Szerző: Vinjuice » 2015.07.17. 21:57

Sziasztok!

Pár tanácsot szeretnék adni nektek (NEM CSAK KEZDŐ JÁTÉKOSOKNAK), ezzel segítve egy kicsit titeket.

Első és talán a legfontosabb dolog: A játék egyszerű volta miatt nem sok titkot rejteget! Éppen ezért ne vedd túlságosan komolyan, csak próbáld meg élvezni! Ha nem megy, akkor ne kezdj bele! Inkább keress egy másik, a szívedhez közelebb eső játékot! ;)

1. - 10. Szint - Az alapok, az autó

- A játék bevezetője: Érdemes elolvasni és nem csak kapkodva "végig kattintgatni", mert nem az értékes idődet próbálja elvenni tőled, hanem megmutatni számodra a kezdő lépéseket és a legalapabb helyeket, dolgokat - Garázs, Raktár, Roncsbutik, Rámpa, Parkoló - amelyeket érdemes tudnod, hogy mire jók és hol helyezkednek el.

- A Raktár: A raktár a saját irányításod szerint működő épület. Előre eltervezheted, hogy a későbbiekben szeretnél-e klubhoz csatlakozni (12. Szinttől lehet) vagy magányos farkasként fogod eltölteni az idődet. Ha maradsz az klub nélküliek népes táboránál, akkor javaslom, hogy aktiváld a barátaidnak az alkatrészeid, hogy eladhassák azokat és ezzel nyereséget termel mind a kettőtök számára.

Ezeket jó, ha 1.000-2.000 G-dollár után állítod be eladhatóvá, hogy a nyereség "érdemes" összeg legyen.

Ha úgy döntesz, hogy be fogsz lépni egy csapatba, akkor gyűjtögess, hogy később beadhasd azokat a klubodba.

Kép

- A Garázs: A garázs a te pénz termelő részleged. Csak rajtad múlik, hogy mennyi nyereséget termelsz. Javaslom, hogy szánj rá időt! Nem szabad elkapkodni az eladást, mert a pénz a játék alapja. Ezen múlik, hogy a későbbiekben mennyire leszel sikeres minden téren. Van egy lehetőség ügynök felfogadására (30 Alkalom - Ára: 10 Zsozsó) - [ Az ügynök maximális áron eladja neked az összes alkatrészt az adott lebontott járműben]. Ezt ilyen alacsony szinten még nem ajánlom. A te eladási áradhoz képest nem lesz sokkal több és a zsozsót jó, ha tartogatod, mert később sokkal nagyobb szükséged lesz rá!

Ajánlom, hogy az éppen lebontott járművet rögtön a garázsba helyezése után add el, mert így mindig pontosan tudod, mekkora a költségkereted.
+ Kényelmesebb eladni 1 járművet, mint később egyszerre 6-ot.

Kép

- Roncsbutik: Nagyon fontos, hogy ne költs sokat dekorációkra! A hobbitermedben még rengeteg INGYEN dekoráció fogja ütni a markod. Az első pár szinten próbálj meg minél többet spórolni, mert ami jelenleg 10.000 G-dollár, az később 200.000 G-dollár-ban fog megnyilvánulni! A fejlesztéseknél sem kell túl sok rámpát és parkolót venned, mert a végén helyhiány miatt úgyis eladásra kerülnek. A legjobb talán a 2 parkoló - 2 rámpás felállás.

Kép

- Hobbiterem: "Ajándékozz a barátaidnak részletet, hogy kapj hírnevet" - Talán majd a barátodtól hálából visszakapod! :)
Amit itt is szintén elmondok - NE VÁSÁROLJ! Felesleges! Idővel össze tudod majd rakni!

Kép

- Energia: Az energiaszinted szintenként fog növekedni egy ideig. Ne állj neki azonnal feltölteni, mert hatalmas zsozsó pazarlás lenne! Várd meg, amíg maximalizálódik! Hidd el, nagyon fogsz örülni neki!

Kép

- Napi bónusz: Javaslom, hogy mindenképp vedd fel ezt, még akkor is, ha többet nem tudsz foglalkozni a játékkal. 7 Naponta ad 1 zsozsót a játék, viszont így tudsz a legkönnyebben hozzájutni.

Kép

- Barátlista: Ajánlom, hogy ne akarj azonnal 17 barátot. Nem az a fontos, hogy hány barátod van, hanem az, hogy milyen. Ezalatt nem a szintet értem, hanem a kedvességet. (Tipp: Nagyobb szintű játékosok nem biztos, hogy szívesen látnak egy 8-as szintű játékost a listájukon, mivel még nincsenek róla meggyőződve, hogy az illető játékos aktív + nem szeretik, hogy még csak autót bont, ezért várjatok egy kicsit és csak utána jelöljétek az illetőt) :(

Kép

- Üzenetek: Az üzeneteid jó, ha naponta ellenőrzöd! Tedd tisztába a bejövő támadásokat, akár ki is elemezheted, miben kell fejlődnöd!

Kép


- Ranglista: A ranglista mellékes, ugyanakkor itt tájékozódhatsz arról, hogy az egyéni és a klub ranglisták ágaiban hányadik helyen állsz! Továbbá a ranglistáról kiválaszthatod a megtámadni kívánt ellenfeled! - Javaslom, hogy ezt itt tedd meg!

Kép

Kép

- "Csak autó bontási stratégia": A játék története során nem egy játékos volt rá a példa, hogy CSAK autók bontásával is jól lehet fejlődni. - Választhatod ezt a módot is. Viszont akkor azt javaslom, hogy az arénára fektesd a hangsúlyt! Vegyél minél több rámpát és parkolót!

Kép

4. Szint - "A Feladatház": Ebben a kék színű házban feladatokat oldhatsz meg alkatrészekkel. - Te adod az alkatrészt, ő adja a hírnevet. - Igen ám, de jobban jársz, ha inkább a barátaidnak aktiválod szegényeket, mivel aránytalanul kevés hírnevet kapsz minden egyes feladatért.

Kép

5. Szint - A Feketepiac: Ha sikeres akarsz lenni pénzügyileg, akkor ez a hely nagyon fontos! Javaslom, hogy először itt szerezd be a járműveidet és csak utána vásárold meg a vontatókocsidról érkezőket.

Kép

9. Szint - Az első telepnövelés: Nem mindig fontos az, hogy az aktuális telepnövelést megvedd, de ez az első még különösen fontos. Mindössze csak 30 ezer G-dollárba kerül. VISZONT! Ha úgy érzed, hogy nem lenne pénzed az arénára a növelés után, akkor inkább gyűjts tovább és először a műhelyet vedd meg!

Kép

10. Szint - Az Aréna: Az aréna a játék egyik legvártabb része. Talán nem is kell mondanom, hogy mindenki nagy reményekkel esik neki az autója fejlesztésének és a végén természetesen kifogyunk a pénzéből :) Nem is baj, hiszen ha az aréna nem is lényeges, a műhely annál inkább. Ha nincs műhelyed, nem tudsz új járműfajtákat vásárolni, mivel minden egyes típushoz kér egy bizonyos harci érték szintet, amit ha nem érsz el, nem engedi megvásárolni, hiába, hogy lenne rá pénzed.

Kép

- Műhely: A műhelyedben a kocsid 4 féle képességét tudod fejleszteni, valamint átfesteni, átalakítani és elnevezni. A festést, az átalakítást és az átnevezést egyszerre el tudod végezni 3 zsozsó ellenében. (Szerintem egyszeri alkalommal megéri) ;)

A fejlesztéseket G-dollárral tudod elvégezni. Minden egyes fejlesztés 1 G-dollárral kerül többe.

A 4 Féle képesség: Életerő, Támadás, Védelem és Sebesség. Ezek közül természetesen legérdemesebb a 2 legfontosabb tulajdonságot fejleszteni, a támadást és a védelmet. Az életerő és a sebesség ezeknek az "alfajai". Az életerő a védelemnek a sebesség a támadásnak. Minél több az életerőd, annál több az esélyed, hogy túléled az erősebb támadásokat is. Minél nagyobb a sebességed, annál kisebb az esélyed arra, hogy mellé fogsz lőni a fegyvereddel.

Kép

- Bazár: A bazárban tudsz különféle fegyvereket venni a kocsidnak a jobb teljesítmény érdekében. Fontos, hogy legyen egy jó sebzésű fegyvered, mivel anélkül a kocsid képessége egyenlő a 0-val. Itt megteheted, viszont az erejükhöz mérten eléggé sok G-dollárba és/vagy Zsozsóba kerülnek. Nem mindig jó, ha itt vásárolsz. Inkább várd meg, amíg egy jó fegyvert ad a játék kocsik szétbontása közben. Az arénapontod nagyon rugalmasan tud változni, ezért ha esetleg egy kicsit később kapnád meg azt a bizonyos fegyvert, ne aggódj! Nagyon gyorsan vissza tudod hozni a lemaradásod!

Kép

- Támadások: Kettő támadási lehetőséged van (Helyileg). Vagy az arénában támadsz vagy a ranglistán keresel ellenfeleket. Én a ranglistát javaslom, mivel ott több ellenfél közül tudsz válogatni, átláthatóbban. Érdemes minél nagyobb arénaponttal rendelkező ellenfeleket keresni, akiknek a harci értékük vagy egy minimálissal több vagy kevesebb, mint a tiéd. Így tudsz a lehető legtöbb arénapontot nyerni egy támadás során ;)

Kép

11. - 20. Szint - Új járművek - Hajó, Teherautó

11. - 14 Szint - A fejlesztés: 11. szinttől elkezdheted fejleszteni a harckocsid a fentebb írtakhoz megfelelően és közben spórolhatsz a 15. Szinten megjelenő hajóra! FONTOS! Ha elérted a 750-800 Harci értéket, állj le a fejlesztéssel, mert szükségtelen! Elég, ha megvan az, amit a rendszer kér tőled a következő járműfajtához!

Kép

12. Szint - A klub: A 12. Szinten megjelenik a klubba lépés lehetősége. Ez csakis rajtad múlik, hogy be szeretnél-e lépni valamely csapatba vagy te egy sajátot alapítasz vagy maradsz klub nélkül. Nem tanácsolom, hogy sokat költs klubra, ezért jól fontold meg, melyiket választod!

Kép

15. Szint - A Hajó: Eljött az a pont, amikor a sok egyhangú autó után végre valami más járművet is ad a játék... Ezek a hajók.
Ne csüggedj, ha nem tudod rögtön a szintlépésed után megvenni a dokkot! Ha egy kicsit számolunk, akkor kijön, hogy a kezdetek óta ezzel együtt nem költöttünk keveset...: 30.000 + 50.000 + 750-800 Harci érték ára + 75.000 - Azért elég szép összeg tud lenni 15. szinten :) Szóval ne aggódj! Az már nagyobb baj, ha ezt 16. szinten sem tudod megvalósítani - Ez azt jelenti, hogy vagy rosszul gazdálkodtál vagy elég kevés pénzért adtad el ezidáig az autók alkatrészeit.

16. - 18. Szint - Újabb hajók: Ezeken a szinteken szintén újabb hajókkal ismerkedhetsz meg és kezdhetsz beleérezni a játék lényegébe. Közben ne felejtsd el fejleszteni az harckocsidat sem akkora szintre, hogy a teherautót a rendszer majd engedje megvenni!

19. Szint - Újabb bővítés: A következő telepnövelésnél nem fontos a gyorsaság. Ha ügyes voltál és van legalább 200 Ezer G-dollárod, akkor nyugodtan vedd meg! Viszont! Ha 150 ezernél kevesebb van, akkor érdemes előtte a teherautó depót megvenned, mivel azzal könnyebben tudsz pénzt szerezni és inkább arra legyen kereted, mint egy pár négyzetcentivel nagyobb telepre ;) Helyed is lesz a teherautóra, ha nem vettél rengeteg rámpát, parkolót és díszt ezelőtt.

20. Szint - A Teherautó: Eljött az utolsó közúton közlekedő jármű is! Fontos, hogy minél előbb meg tudd venni, éppen ezért ezt részesítsd előnyben, ne a 19. Szinten lévő telepnövelést!

- Haladó energia, haladó hírnév: A játék időközben óriási változáson megy át azon, hogy mennyi hírnevet kér szintenként és azon, hogy mennyi energia áll rendelkezésedre. Ne aggódj, ha az eddigi 5-7 napról 10-12 napra növekedett egy-egy szint teljesítése, mert ezt nem baj. Ez annak a jele, hogy haladsz előrébb és egyre nehezebb lesz ezeket minél gyorsabban elvégezni!

21. - 30. Szint - Haladó játék - Helikopter, Repülőgép

- Várható: Ezek a szintek hasonlók lesznek az előző 10-hez, csak elkezdünk felszállni a magasba ;) Lesznek helikopterek, repülőgépek és egy telepnövelés.

21. - 23. Szint - Le kell küzdeni: Ezeken a szinteken bizony nagyon gyorsan zajlik az élet. Szintenként jönnek az újabb teherautók! Fontos, hogy a kocsidat közben folyamatosan fejleszd a pénzed harmadából! Egyre fontosabbá válik az, hogy mekkora a harci értéke. Közben viszont a másik kétharmad részt félre kell tenned, mert nagyon gyorsan elérkezik az első légi jármű.

24. Szint - A Helikopter: A játék gyors menete miatt itt már fontos, hogy ne csússz el szinteket a következő jármű hangárjának megvásárlásához. Ha itt elcsúszol, számíts rá, hogy később több szintet (Akár 10-et is) fog csúszni az az idő, mire meg tudod venni. A helikopter érdekes jármű, csak ajánlani tudom mindenkinek a megvásárlását! :)

25. - 28. Szint - Spórolás a végtelenségig: Jön a talán legutolsó fontos spórolási - harckocsi fejlesztési szakasz. Itt is csak annyit költs, amennyit kötelező!

29. Szint - Ismételt terjeszkedés: Az utolsó előtti telepnövelés 250.000 G-dollár-ba kerül. Ezt jó, ha azonnal megveszed, mivel a mérete igen nagy, sokáig hasznát fogod venni a nagyságának.

30. Szint - A Repülőgép: A repülőgép a tank elődje. Nagyon fontos a megvétele, mivel a következő pár szintre különösen fontos lesz az eddig megtakarított pénz és a repülőgépek jó eladásával rengeteget tudsz keresni.

31. - 40. Szint - A Páncélos erő

- Zsozsó vásárlás: Innentől kezdve sajnos az eddig megszokott normál haladáshoz némi pénzt kell beleölni a játékba. Természetesen nem kötelező és nem áll szándékomban senkinek sem pénzt termelni. :) Ezt csak a körülöttem lévő játékosokkal és a saját telepemmel szerzett eddigi tapasztalataim alapján mondom.

- Mire használjam a zsozsót? A zsozsót a legérdemesebb energia feltöltésre használni - [Hírnevet és pénzt is szerzel], valamint a páncélostól kezdve érdemes ügynököt is felfogadni.

- Energia feltöltés: Energiát akkor érdemes feltölteni, ha jelenleg nullán van a szintje és a telepeden van lebontandó jármű. Azt viszont vedd figyelembe, hogy minden egyes energia feltöltés után 1 zsozsóval többe kerül. Tehát, ha Pl.: 1 nap 3-szor töltesz, akkor az 3+4+5=12 Zsozsóba kerül, amit ha naponta csak egyszer teszel meg 3 napig, akkor 3 zsozsót = 1 töltést spórolsz.

- Ügynök felfogadása: Ügynököt páncélostól érdemes felfogadni, mert a továbbiakban dupla annyit kell költened, mint eddig.

37. Szint - A Páncélos: A páncélos az egyik legkedveltebb és legvártabb jármű a játékban. A megvételéhez 1 millió G-dollár és minimum 4000 Harci érték elérése szükséges. Itt látszódik meg a legjobban, hogy mennyit tudtál spórolni. Ne csüggedj ha nem tudod azonnal megvenni a depót! Innentől kezdve zsozsó vásárlása nélkül sajnos nem nagyon lesz esélyed arra, hogy minden járműfajtát pontosan azon a szinten meg tudd venni, amelyen érkezik. :(

41. - 50. Szint - Szárnyaló bontó - Sugárhajtású

- Harci érték duplázódás: A harci értékre igen nagy hangsúlyt fektet a játék ez alatt a pár szint alatt. Míg a páncéloshoz csak 4.000-t, a Sugárhajtásúhoz 8.000 egységet kér. Ajánlom, hogy fokozatosan fejleszd a harckocsid annak érdekében, hogy közben lásd, hogy kb. hol is állsz és azért, hogy legyen egy erős képességű autód ;)

- Fejlődés... Hogy is van ez? Szintről szintre egyre több és több hírnevet kér a játék. Ehhez természetesen egyre több energiaszintet is kínál. Ezeken a szinteken zsozsó vásárlása nélkül már nem ritka a minimum 3 hét alatti szintlépés.

- Az energia maximalizálódása: Negyven valahányadik szinten az energia eléri maximális szintjét és beáll 2300-ra. Innentől kezdve érdemes a legjobban energiát feltölteni!

45. Szint - Gigászi roncstelep: A gigászi roncstelep az utolsó telepnövelési lehetőség. Nem ajánlatos rögtön megvenni, előtte érdemesebb a sugárhajtásúra és a tengeralattjáróra koncentrálni!

50. Szint - A Sugárhajtású: A Páncélos után a sugárhajtású meglepően nehéz prédának tűnik. A 8000 Harci érték elérése igen sok időbe telhet és a 2 millió G-dollár összegyűjtése sem egyszerű. Kitartás! Lesz ez még így se :D ;)

Kép

Kép

51. - 60. Szint - Mélyvízben - Tengeralattjáró

- A tengeralattjáró: A tengeralattjáróval nem tudsz sokkal több profitot termelni, mint a sugárhajtásúval, viszont a megvételéhez csak 2.000 Harci értékkel kell növelned a kocsid teljesítményét és az ára sem sokkal több, mint az előző járműfajtáé, mindössze 2.500.000 G-dollár. - Azt figyelembe kell venni, hogy az 50. szinten már meg lehet venni, tehát ugyanakkor adja a játék, mint amikor a sugárhajtásút ÉS AZ ŰRHAJÓT!!!

Kép

Kép

61. - 70. Szint - Ismét a magasban - Űrhajó

- Utolsó telepnövelés elvégzése: Az utolsó telepnövelést érdemes a tengeralattjáró után megvásárolni, mivel addig nem nagyon telik be a teleped és így több pénz marad a járművek megvételéhez!

- Az űrhajó: Az űrhajó az utolsó olyan jármű, amit a játék 50. Szinten ad. 5 Fajtája létezik és elég szépen lehet velük keresni! Igen megterhelő a megvásárlása, ezért nem baj, ha nem tudod 70. Szint előtt megvenni.

Kép

Kép

71. - 90. Szint - Hű, de jó! - Űrsikló

84. Szint - Az űrsikló: Az űrsikló a mozdony előtti utolsó jármű és jól lehet velük keresni! Ajánlom, hogy az űrhajóhoz és az űrsiklóhoz több rámpát és parkolót vegyél, mint bármely előző fajtához, mivel a lebontódási idejük rettentően hosszú. (Természetesen ne annyit, hogy az egész teleped betelítse, mert akkor nem lesz hely a legfontosabbnak ;) )

Kép

Kép

91. - 110. Szint - A végső állomás - Mozdony

105. Szint - A mozdony: A mozdony a játék utolsó járműve. Számíts rá, hogy több helyet fog foglalni mint bármely előző járműfajta, így javaslom, hogy hagyj neki bőven helyet!

- A mozdonyhoz igen borsos áron lehet hozzájutni:

- Garázs: 7 Millió G-dollár
- Rámpa: 90 Ezer G-dollár
- Parkoló: 70 Ezer G-dollár

Kép
Kép

111. - ***. Szint - Hogyan tovább?

- Érdemes még bontani? A válaszom egy határozott IGEN! :) Hisz még csak az alap célod érted el, vagyis az első és egyben a legnagyobb nehézséget teljesítetted. Kitűzhetsz magadnak különböző célokat és hajthatsz tovább a roncskirály címért!

- Mit kezdjek a pénzemmel? A pénzért és a hírnévért bontasz. Amíg hírneved egy helyre megy, addig a pénzed több dologra is költheted. Először kidekorálhatod a teleped ( Ha még van helyed :D ) Aztán jöhetnek a különböző "küldetések". Tovább fejlesztheted a harckocsid, hogy ezentúl több ellenfelet tudj legyőzni! Alapíthatsz klubot, amivel rengeteg sikert érhetsz el (Ha már van meglévőd, akkor azt fejleszted tovább klubpontilag és arénában)

- Fióktörlés: Ha úgy döntesz, hogy már teljesen eleged van a játékból, akkor 2 lehetőséged van: Vagy abbahagyod a bontást és megőrzöd a teleped, mert esetleg később még lehet, hogy visszatérsz... Vagy törlöd a fiókodat, mert többet még a játékra sem akarsz gondolni :)

VIGYÁZZ!!! A döntésed végleges! Ha úgy döntesz, hogy törlöd a munkád, akkor többet soha nem fogod viszont látni!A TÉMA FOLYAMATOS TARTALOM NÖVELÉS ALATT ÁLL! HAMAROSAN KÉPEKKEL KIEGÉSZÍTVE! :)

Ha valamit nem írtam le, amiről többet szeretnél tudni, kérlek írj üzenetet, hogy ki tudjam egészíteni a témát! Köszönöm!
Ha gondod akad bármely Upjers-es játékban, kérdezz bátran, vagy írj a támogatásnak -> Támogatás
:cry: Nyugodj békében Jules Bianchi! :cry:

Válasz küldése

Vissza: “Kérdések, Segítség Kezdőknek”