Hatékonyság, fejlődés

Itt tedd közzé, ha arra vonatkozó ötleted van, hogy hogyan lehetne a játékot vagy annak következő verzióit jobbá tenni! Tudj róla, hogy nem tudunk az itt lévő bejegyzésekre reagálni, ill. nem tudunk minden új ötletet megvalósítani a játékban.
Iseus
Hozzászólások: 37
Csatlakozott: 2013.04.28. 11:07

Hatékonyság, fejlődés

HozzászólásSzerző: Iseus » 2013.04.28. 13:11

Sziasztok,

Gyors észrevétel kezdőknek - én is az vagyok, tehát az adataim a 7 -es szinten tapasztaltak alapján gyűltek:

Összegezve azoknak, akiket nem érdekelnek a részletek:
A legjobb fejlődési arány megtartásához az elérhető legfejlettebb jármű legjobb állapotú példányait bontsátok, és ürítsétek ki rendszeresen a Feketepiacot.

Kicsit bővebben:

Ha hírnévre hajtasz, akkor mindegy, milyen járművet bontasz, minimális szórással közel azonos mennyiségű hírnevet kapsz, de alapvetően a legmagasabb szintűeket bontsd.
Pénznél természetesen egyértelmű, hogy az elérhető legmagasabb szintű járműveket kell bontani. A Feketepiac használata kötelező legalább 24 óránként.
Ha kis alkatrészekre gyűjtesz, akkor viszont a legkisebb tiptop állapotú (piros) roncsokat vásárold.

És jöjjön a spojler:
A bontási idő itt nem tétel, ezért nem is vettem számításba, az lényegesen magasabb szinten fogja egyre jelentősebben éreztetni a hatását (30+).

Ugye egy autót megvenni, rámpára rakni, bontani, és végül összeszedni kell. Ezekből a bontás pontértéke változik csak.
A fix energia szükséglet tehát: 1 megvenni, 1 átrakni, 8 felszedni, összesen 10 pont.
A kapott hírnév a bontáshoz szükséges energia szükséglet fele lefele kerekítve.

Jelenleg 7 -es szinten ezt látom, a legjobb állapotú roncsok alapján (1 alkatrész hiányzik):
Piros autó: összesen 42 energia (32+10), 16 hírnevet kapsz, kb 100 G-dollár haszon
Sárga autó: összesen 57 energia (47+10), 23 hírnevet kapsz, kb 300 G-dollár haszon

Természetesen a hiányosabb járműveknél az energia szükséglet ponttal alacsonyabb.

És akkor egy kis matek, az energia szükségletek már az összesített értékek alapján számolva:
168 energiáért bontasz 4 piros autót 64 hírnév pontért - kb 400-450 G-dollár haszon - 4-4 kis alkatrész
171 energiáért bontasz 3 sárga autót 69 hírnév pontért - kb 900-1000 G-dollár haszon - 3-3 kis alkatrész

Tehát jól látszik, hogy 3 további energia felhasználásával 5 extra hírnevet, és több, mint kétszeres profitot lehet összeszedni. Ugyanakkor nem elhanyagolható, hogy 25% -kal magasabb a kis alkatrész hozam.

Hiányosabb autóknál:
164 energiáért bontasz 4 piros autót 60 hírnév pontért
168 energiáért bontasz 3 sárga autót 69 hírnév pontért

Ha a két számítást egyszerre nézzük, akkor hiányos piros autóról tökéletes sárgára váltás során 7 energiáért 9 hírnévvel kapsz többet.
Lévén 1-2 pontos eltérésekről van szó, ezért is írtam fentebb, hogy szinte teljesen elhanyagolható, hogy mit bontasz, ha a hírnév / energia felhasználás a szempont.

Extra:
Ahogy észrevettem, a feketepiacról vásárlás nem igényel energiát. Tehát azért is érdemes onnan megvenni minden nap a 6 autót, mert bár nem sokat, de ezzel is lehet spórolni.


Ez egy témaindító hozzászólás, mely a GYIK "Járművek, járműfajták, eladás, profit" részét hivatott bővíteni. Bárki megoszthatja itt nem titkolt "gazdasági" taktikáját, ha szeretné. Magasabb szintekről is szivesen várom az észrevételeket, legalább tudjuk, mire számítsunk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Iseus 2013.04.28. 17:00-kor.
Iseus

Avatar
csipkebogyo
Hozzászólások: 6444
Csatlakozott: 2010.07.01. 07:48
Tartózkodási hely: Magyarország

Re: Hatékonyság, fejlődés

HozzászólásSzerző: csipkebogyo » 2013.04.28. 14:22

Azért ez nem ilyen egyszerű. Először is 7-es szinten, mikor még csak négyféle járművet hozhat a vontató, könnyű dolgod van a szelektálással. De az általad említett 30-as szinten már 18 féle jármű lesz, ötféle járműfajtából (már ha elérted a harci verdáddal a szükséges harci értéket és fel tudtad építeni a hozzájuk szükséges garázst, mert roncsteleped is van akkora), és ha ott nekiállsz válogatni, lehet, hogy fél nap is eltelik, mire jön egy neked kellő jármű. A GYIK megírásánál nem maximális eladási árra kellett sokat várni, azt megoldotta a zsozsóért felvett kereskedő, hanem hogy hozza már végre a vontató azt az űrhajót, ami nekem kell :mrgreen: :D
Másik dolog, hogy minél több alkatrész hiányzik egy járműből, az annál olcsóbb, annál kevesebb idő és energia kell a szétszedéséhez, de az alkatrészeit ugyanolyan magas áron tudod eladni, mintha csak egy alkatrésze hiányzott volna. Tehát azt az összeget, amit esetlegesen a hiányzó alkatrészek miatti raktáros eladás-kiesésen vesztenél, a garázsban visszakapod (még többet is).
A feketepiacos rész stimmel, azt érdemes mindig megpróbálni.
A megszerezhető profitot is elnézted kicsit, mert kiskategóriás autó esetében a legmagasabb vételár mellett is össze lehet szedni 130 GDollár körüli hasznot, szóval a 400-450 GDollár 4 kisautóért elég kevés. 520 már jobban hangzik. A limuzinok profitja kb. stimmel.
Azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy a járművekhez tartoznak sikerek, tehát 15 darabot minden járműtípusból meg kell venned, ha ezeket teljesíteni akarod. Ha az megvan, utána azt csinálsz, amit akarsz :D
Talán nem kellene ennyire szételemezni a játékot, és általánosítani sem, mert magasabb szinteken minden más lesz. Inkább csak játszani kellene wink nicesmile
MLF - interactiv - a Szerény kis TSZ elöljárója
Tagfelvétel VAN, ha jelentkeznél, írj nekem itt, vagy a My Little Farmies játékban!
Jó játékot mindenkinek!

Hzoli1983
Hozzászólások: 117
Csatlakozott: 2010.05.29. 11:10

Re: Hatékonyság, fejlődés

HozzászólásSzerző: Hzoli1983 » 2013.04.28. 14:31

Nem baj az, sokan szeretik az elemzéses játékot. :) Pl. engem is foglalkoztat, hogy hogyan lehet a lehető leggyorsabban fejlődni ráadásul úgy, hogy napi több órát is eltöltök itt a játékkal ... most még. :) Legalább leköt ez az elmélkedés is. :)

Avatar
csipkebogyo
Hozzászólások: 6444
Csatlakozott: 2010.07.01. 07:48
Tartózkodási hely: Magyarország

Re: Hatékonyság, fejlődés

HozzászólásSzerző: csipkebogyo » 2013.04.28. 14:50

Hírnévpontokat nem csak a járművek szétszedéséért lehet kapni, hanem mindenért, ami itt van:

viewtopic.php?f=333&t=18581

és nagyon sokat lehet kapni pénz- és zsozsóbeadásért is a klubba!

Amit ez a téma boncolgat, az csak egy kis szelete a fejlődési lehetőségeknek. Amíg nem kell építkezni, roncstelepet bővíteni, arénaverdát tuningolni, addig lehet a hírnévre koncentrálni, de ami igazán fontos a fejlődéshez, az a GDollár. Mert ha nincs GDollárod, amiből fejleszd az arénaverdát, akkor hiába éred el a 15. szintet, addig nem fogsz hajókat kapni, míg az arénaverda harci értéke 1000 nem lesz, és fel nem építed a dokkot.
MLF - interactiv - a Szerény kis TSZ elöljárója
Tagfelvétel VAN, ha jelentkeznél, írj nekem itt, vagy a My Little Farmies játékban!
Jó játékot mindenkinek!

Iseus
Hozzászólások: 37
Csatlakozott: 2013.04.28. 11:07

Re: Hatékonyság, fejlődés

HozzászólásSzerző: Iseus » 2013.04.28. 15:08

Csipkebogyó, alapvetően egyet kell értsek a válaszoddal, van benne igazság bőven, de azért reagálnék néhány dologra. :)

csipkebogyo írta:Azért ez nem ilyen egyszerű. Először is 7-es szinten, mikor még csak négyféle járművet hozhat a vontató, könnyű dolgod van a szelektálással. De az általad említett 30-as szinten már 18 féle jármű lesz, ötféle járműfajtából (már ha elérted a harci verdáddal a szükséges harci értéket és fel tudtad építeni a hozzájuk szükséges garázst, mert roncsteleped is van akkora), és ha ott nekiállsz válogatni, lehet, hogy fél nap is eltelik, mire jön egy neked kellő jármű. A GYIK megírásánál nem maximális eladási árra kellett sokat várni, azt megoldotta a zsozsóért felvett kereskedő, hanem hogy hozza már végre a vontató azt az űrhajót, ami nekem kell :mrgreen: :D


Igen, ezért is emeltem ki, hogy alacsony szinten. Ebből van tapasztalatom.

csipkebogyo írta:Másik dolog, hogy minél több alkatrész hiányzik egy járműből, az annál olcsóbb, annál kevesebb idő és energia kell a szétszedéséhez, de az alkatrészeit ugyanolyan magas áron tudod eladni, mintha csak egy alkatrésze hiányzott volna. Tehát azt az összeget, amit esetlegesen a hiányzó alkatrészek miatti raktáros eladás-kiesésen vesztenél, a garázsban visszakapod (még többet is).


Alacsony szinten pár G-dollár az eltérés az 1-3 hiányzó alkatrészes autók között, nincs akkora profit különbség. Még a limuzinnál sem.

csipkebogyo írta:A feketepiacos rész stimmel, azt érdemes mindig megpróbálni.


Itt viszont jelentősen nagyobb árrés hozható ki, viszont ahogy észrevettem, minden járműnek 3 kis alkatrésze hiányzik. Persze ez nem baj, ott a hatalmas profit.

csipkebogyo írta:A megszerezhető profitot is elnézted kicsit, mert kiskategóriás autó esetében a legmagasabb vételár mellett is össze lehet szedni 130 GDollár körüli hasznot, szóval a 400-450 GDollár 4 kisautóért elég kevés. 520 már jobban hangzik. A limuzinok profitja kb. stimmel.


Valóban lehetséges, nem vettem figyelembe a maximálisan elérhető profitot, kerekítettem a számokat az átláthatóság miatt. Kicsit átlagon aluli lett, igazad van, nagyjából 120 G-dollár átlag profit elérhető darabonként. De ha összeméred a kiskategóriást a limuzinnal, az arányok ígyis megmaradnak.

csipkebogyo írta:Azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy a járművekhez tartoznak sikerek, tehát 15 darabot minden járműtípusból meg kell venned, ha ezeket teljesíteni akarod. Ha az megvan, utána azt csinálsz, amit akarsz :D


Pontosan. De ha azt nézed, hogy ezen a napon ebben a percben a szerveren a legmagasabb szintű játékos 22 -es szinten van, és közel 1600 járművet bontott szét, akkor ahhoz képest a 15-15 autó, hajó, repülő, stb, teljesen elenyésző. A gyorsabb fejlődéshez viszont érdemes úgy priorizálni, hogy a sikerek legyenek meg. De utána is akarsz fejlődni, ahhoz viszont megintcsak jó amit fentebb leírtam.

csipkebogyo írta:Talán nem kellene ennyire szételemezni a játékot, és általánosítani sem, mert magasabb szinteken minden más lesz. Inkább csak játszani kellene wink nicesmile


Valóban nem kötelező. Sőt! De a tapasztalatom az, hogy nagyon sok játékos szeretne minél hamarabb feljebb jutni, főleg a fórumot lapozgatva ezt látom. Toporogni egy szinten sok esetben egyenlő az érdeklődés elvesztésével, pláne hosszú távon. Én nekik szeretnék ezzel segíteni elsősorban. Tehát pont a 10 -es szint alattiaknak, akiknek a legnagyobb áttörés és újítás a játékban az lesz, amikor mehetnek arénába. Viszont azzal mégsem lehet a többi játékos szemét kiszúrni, hogy "Ezt csináld, ez a jó, azért, mert én azt mondom". Levezettem szépen, hogy mire alapozom az állításom. A feljebbi szintek valóban más stratégiát igényelnek. Ha majd eljutok odáig, és addig más nem elemzi ki, akkor úgyis megteszem majd én.
Ha pedig senkit se fog érdekelni, akkor megtartom magamnak. :P

csipkebogyo írta:Hírnévpontokat nem csak a járművek szétszedéséért lehet kapni, hanem mindenért, ami itt van:
viewtopic.php?f=333&t=18581
és nagyon sokat lehet kapni pénz- és zsozsóbeadásért is a klubba!
Amit ez a téma boncolgat, az csak egy kis szelete a fejlődési lehetőségeknek.


Meg is válaszoltad, én szintén pont ezt fűztem volna hozzá. ;)

csipkebogyo írta:Amíg nem kell építkezni, roncstelepet bővíteni, arénaverdát tuningolni, addig lehet a hírnévre koncentrálni, de ami igazán fontos a fejlődéshez, az a GDollár. Mert ha nincs GDollárod, amiből fejleszd az arénaverdát, akkor hiába éred el a 15. szintet, addig nem fogsz hajókat kapni, míg az arénaverda harci értéke 1000 nem lesz, és fel nem építed a dokkot.


Az elemzés elég egyértelműen kimondja, hogy igazán nagy eltérés csak a G-dollár bevételben van. Sem az energia felhasználáson, sem a hírnév szerzésen nem tudsz különösebben optimalizálni. Néhány pontos eltérés van, amivel lehet, de nem érdemes ügyeskedni. És pont ezt a minimális ügyeskedést rúgja felül az, amikor bejön a többi fajta jármű, a szállító pedig összevissza hoz mindent.

Mert az viszont igaz marad, hogy minél magasabb szinten elérhető járművet bontasz, annál nagyobb lesz a G-dollárban mérhető profitod. Az a GYIK -ban is tökéletesen látszik.
Iseus

Iseus
Hozzászólások: 37
Csatlakozott: 2013.04.28. 11:07

Re: Hatékonyság, fejlődés

HozzászólásSzerző: Iseus » 2013.04.28. 17:01

csipkebogyo: ha lesz majd egy fél perced, engedd ki légyszives a válaszomat moderálásból. Köszönöm.
Iseus

Avatar
csipkebogyo
Hozzászólások: 6444
Csatlakozott: 2010.07.01. 07:48
Tartózkodási hely: Magyarország

Re: Hatékonyság, fejlődés

HozzászólásSzerző: csipkebogyo » 2013.04.28. 17:07

Kiengedtem :) Bocsi, külön nem kakukkol semmi, ha ilyen van, én meg egy ideje nem néztem be oda :) :oops:
MLF - interactiv - a Szerény kis TSZ elöljárója
Tagfelvétel VAN, ha jelentkeznél, írj nekem itt, vagy a My Little Farmies játékban!
Jó játékot mindenkinek!

Iseus
Hozzászólások: 37
Csatlakozott: 2013.04.28. 11:07

Re: Hatékonyság, fejlődés

HozzászólásSzerző: Iseus » 2013.04.28. 17:11

csipkebogyo írta:Kiengedtem :) Bocsi, külön nem kakukkol semmi, ha ilyen van, én meg egy ideje nem néztem be oda :) :oops:


Semmi baj, köszönöm szépen. :)
Iseus

Avatar
csipkebogyo
Hozzászólások: 6444
Csatlakozott: 2010.07.01. 07:48
Tartózkodási hely: Magyarország

Re: Hatékonyság, fejlődés

HozzászólásSzerző: csipkebogyo » 2013.04.28. 17:19

Megállapítható, hogy alapvetően egyetértünk :) Csak itt még belevetted a profitot:

És akkor egy kis matek, az energia szükségletek már az összesített értékek alapján számolva:
168 energiáért bontasz 4 piros autót 64 hírnév pontért - kb 400-450 G-dollár haszon - 4-4 kis alkatrész
171 energiáért bontasz 3 sárga autót 69 hírnév pontért - kb 900-1000 G-dollár haszon - 3-3 kis alkatrész


de itt már nem:

Hiányosabb autóknál:
164 energiáért bontasz 4 piros autót 60 hírnév pontért
168 energiáért bontasz 3 sárga autót 69 hírnév pontért

Ha a két számítást egyszerre nézzük, akkor hiányos piros autóról tökéletes sárgára váltás során 7 energiáért 9 hírnévvel kapsz többet.
Lévén 1-2 pontos eltérésekről van szó, ezért is írtam fentebb, hogy szinte teljesen elhanyagolható, hogy mit bontasz, ha a hírnév / energia felhasználás a szempont.


és ebből úgy éreztem, hogy a minél gyorsabb és gazdaságosabb hírnévszerzésre összpontosul a téma, pedig már 10. szinten is egy elég komoly összeget ki kell adni a műhelyre.
MLF - interactiv - a Szerény kis TSZ elöljárója
Tagfelvétel VAN, ha jelentkeznél, írj nekem itt, vagy a My Little Farmies játékban!
Jó játékot mindenkinek!

Hzoli1983
Hozzászólások: 117
Csatlakozott: 2010.05.29. 11:10

Re: Hatékonyság, fejlődés

HozzászólásSzerző: Hzoli1983 » 2013.04.28. 17:25

csipkebogyo írta:A feketepiacos rész stimmel, azt érdemes mindig megpróbálni.


Itt viszont jelentősen nagyobb árrés hozható ki, viszont ahogy észrevettem, minden járműnek 3 kis alkatrésze hiányzik. Persze ez nem baj, ott a hatalmas profit.Én azt tapasztaltam, hogy van, amikor csak 1 alkatrész hiányzik a feketepiacos kocsiknál... szerintem ez totál véletlen lehet.


Vissza: “Javaslatok és Ötletek”