Tanitás Hiba NAGY

Lezárt
rencsy01
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2013.02.07. 10:36

Tanitás Hiba NAGY

Hozzászólás Szerző: rencsy01 » 2013.02.18. 23:04

Az idegbaj kerülget mikor ki akarok kapcsolódni.
Tanításkor miután hátteret vettem, a boltba küld, vegyek koralt, vagy mi a manót. Majd tízből kilencszer kiírja hogy nincs mani, majd egy próbálkozás után hogy megvettem, az építési menüben meg nem látok ajándék tárgyat. A város meg lakat alatt, se peca, se bolt, se semmi.
Az idegbaj kerülget, mert töröltem a böngészőt, kipróbáltam más böngivel is, és minden próbálkozás után töröltem, majd újra regeltem.
Az eredmény ugyan az.
Még jó hogy a többi online játék műkszik. veryangry veryangry veryangry veryangry iconcry iconcry iconcry iconcry iconcry
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csipkebogyo 2013.02.19. 06:23-kor.
Ok: burkolt káromkodás kimoderálása

Avatar
csipkebogyo
Hozzászólások: 6444
Csatlakozott: 2010.07.01. 07:48
Tartózkodási hely: Magyarország

Re: Tanitás Hiba NAGY

Hozzászólás Szerző: csipkebogyo » 2013.02.19. 06:27

Sajnos, azt kell mondjam, hogy nekem chrome böngészővel kifogástalanul működik a játék, regeltem másik fiókot, megcsináltam az oktatóprogramot, és semmi gubanc.

A bugok alkalmi jelleggel előforduló hibák a játékban. Ezek többnyire megjelenítési hibák szoktak lenni, pl. nem látszik egy korábban már megépített attrakció, vagy elültetett növény, esetleg stand, vagy nem jelennek meg a munkatársak, pedig még nem járt le a szerződésük. Ilyen esetekben gyakran segít az F5 / ctrl F5 gomb megnyomása.
Ha mégsem, akkor végezd el a következő lépéseket:
-Jelentkezz ki a játékból (rendesen, ne csak az ablakot zárd be)
-Töröld a gyorsítótárat (ennek menetét lentebb találod)
-Zárd be a böngésződet
-Nyisd meg újra a böngészőt
-Jelentkezz be a játékba

Gyorsítótár törlése:

FONTOS: A gyorsítótár törlése előtt, kérjük, jelentkezz ki a játékból! Ezután töröld a gyorsítótárat a böngésződ típusának megfelelően az alábbiakban leírtak szerint. Ezután a bongészőt BE KELL ZÁRNI! Ami azt jelenti, hogy a böngészőben, más lapokon megnyitott oldalak is bezáródnak.

Mozilla Firefox: Eszközök -- Előzmények törlése -- válaszd ki a "Minden" opciót -- kattints a Törlés most gombra
Billentyűparancs: Ctrl + Shift + Del

Internet Explorer: Eszközök -- Böngészési előzmények törlése -- Temporary Internet Files (Ideiglenes internetfájlok) -- Törlés megerősítése
Billentyűparancs: Ctrl + Shift + Del

Opera: Menü -- Beállítások -- kattints a Haladó fülre -- bal oldalt válaszd az Előzményeket -- jobb oldalt kattints a Törlés most gombra

Google Chrome: Google Chrome személyre szabása és beállítása -- Böngészési adatok törlése --- válaszd ki a Gyorsítótár ürítése és a Cookie-k és egyéb webhely-, illetve plug-in adatok törlése opciókat -- Kattints a Böngészési adatok törlése gombra
Billentyűparancs: Ctrl + Shift + Del

Safari (WIN): Szerkesztés -- Gyorsítótár törlése -- megerősítés
Safari (MAC): nyomd meg a cmd+alt+E gombokat, és töröld a gyorsítótárat

Ha a hiba továbbra is fennáll, akkor fordulj a Támogatáshoz!
Gabesz írta:Ahhoz, hogy a hibabejelentésed gyorsan, és felesleges visszakérdezések nélkül kezeljük, kérjük, olvasd át az alábbi lista pontjait, és add hozzá őket a hibajelentésedhez.

Megjegyzés: Nyugodtan másold be ezt a listát a hibajelentésedbe, majd egészítsd ki a szükséges információval

a) Szerver, felhasználóazonosító

b) Internetböngésző típusa és verziója

c) Hiba előfordulásának ideje

d) Hiba leírása

d) Megismételhető a hiba? Ha igen, hogy?

Kérjük, megfelelő tárgyat adj az üzenetedhez. Egy ilyen tárgy, mint "Segítsetek", még nem mond sokat. Kérjük, a tárgy tartalmazzon pontosabb leírást, például: "Termékek tűnnek el a polcomról". Kérjük, előtte ellenőrizd, nem volt-e már hasonló hibajelzés közzétéve. Ha igen, kérjük, használd a már meglévő témát a hiba bejelentéséhez!

És most, álljon itt pár megjegyzés a fenti lista pontjaihoz:


a) Játékvilág (szerver), felhasználói azonosító

Kérjük, ügyelj rá, hogy a helyes játékvilágot (szervert) add meg!

A felhasználónevedet teljesen pontosan.


b) Internetböngésző típusa és verziója

A web- vagy internetböngésződ az a program, amit most használsz, hogy ezt az oldalt láthasd. Ha nem vagy biztos benne, melyik böngészőt használod, vess egy pillantást a program (általában) kék fejlécére; ott ott kell legyen a program neve!

Hogy megtudd, melyik verziót használod, nézd meg a böngésző Súgó menüjét!

d) Hiba leírása

A legfontosabb számunkra az, hogy a lehető legpontosabban leírd a problémádat. Ha csak annyit írsz, hogy "Eltűntek a gyógyszereim" az még nem segít sokat, mivel épp a legfontosabb információk hiányoznak. Ehelyett egy olyan leírás lenne jó, mint pl. "XY beteget gyógyítottam éppen, aztán elmentem Fertővásárhelyre és mikor visszaértem, 211 WC-kulcs hiányzott a polcomról, anélkül, hogy én elhasználtam volna őket". Ha így írod le a gondot, sokkal gyorsabban fel tudjuk dolgozni.

e) Megismételhető a hiba? Ha igen, hogy?

Ha a hiba megismételhető, akkor kérjük, írd meg nekünk pontosan, hogy hogyan, hogy mi magunk is elő tudjuk idézni! Ez rendkívül sokat segít nekünk a hiba megtalálásában.
Ha a játékba be tudsz lépni, de nem töltődik be és nem indul el, annak jellemzően betöltési oka van, esetleg a böngészővel és a Flash Player alkalmazással lehet még gond.

Ez a játékunk Flash alapú, tehát előfeltétel, hogy a számítógépeden legyen friss a Flashplayer alkalmazás.
Ha nem töltődik be az oldal, akkor valószínűleg a Flashplayer sajnos nem a legfrissebb a számítógépeden. A legfrissebb verziót az alábbi linken töltheted le és telepítheted:

http://get.adobe.com/de/flashplayer/

Alternatív megoldásként használj Google Chrome böngészőt, melybe eleve be van építve a Flashplayer, mindig önállóan frissül, egész biztosan fogsz tudni vele játszani.
Itt tudod letölteni:

http://www.google.com/chrome/?hl=hu

Természetesen a Flash alkalmazások betöltődése eltarthat néhány másodpercig.

Végül, könnyen lehet, hogy egyszerűen nem tud betöltődni a játék, mert internetes kapcsolati probléma merült fel. Ez leggyakrabban mobilnetes felhasználókkal fordulhat elő. A gprs-es, tehát rendkívül alacsony sávszélességű mobilnettel sok időbe telhet, mire betölt a Flash-alkalmazás, addig jellemzően csak a hátteret látod. Ha erről lenne szó, lépj kapcsolatba az internetszolgáltatóddal további tanácsért. Megeshet, hogy elegendő a mobilneted szoftverének eszközkezelőjében beállítani, hogy csak!!! szélessávon kapcsolódjon a központra, ami sokkal jobbá teheti a játékélményedet. Az internetszolgáltatók ügyfélszolgálata rendszerint szívesen segít a modemek legoptimálisabb beállításában.
MLF - interactiv - a Szerény kis TSZ elöljárója
Tagfelvétel VAN, ha jelentkeznél, írj nekem itt, vagy a My Little Farmies játékban!
Jó játékot mindenkinek!

rencsy01
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2013.02.07. 10:36

Re: Tanitás Hiba NAGY

Hozzászólás Szerző: rencsy01 » 2013.02.19. 23:15

Köszönöm a részletes leírást. Nagyon kedves vagy, nem bántásként, de ezeket a tippeket már olvastam a fórumon és meg próbáltam. Eztán fordultam ide. Megint lenulláztam a böngészőt, és semmi.
Elindultam a megadott link irányába, de DEL
Gondoltam, hogy minek után fórumot olvasva azt láttam, hogy más is találkozott ugyanilyen problémával (konkrétan egy másik szakaszban akadt meg) van már valami sejtés, hogy mi lehet a hiba oka.
Csak azt ne mond, hogy gyaluljak, és telep újra. Annyit nem ér az egész. Az összes többi hibátlanul fut. DEL

Szerk.: Kérlek, tartsd be a Fórumszabályzatot, és kulturált hangnemet használj, még akkor is, ha problémád van! Más cégek játékait pedig légyszíves ne nevezd meg! Köszönöm!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csipkebogyo 2013.02.20. 08:10-kor.
Ok: FSZ-ba ütköző rész moderálása

Avatar
csipkebogyo
Hozzászólások: 6444
Csatlakozott: 2010.07.01. 07:48
Tartózkodási hely: Magyarország

Re: Tanitás Hiba NAGY

Hozzászólás Szerző: csipkebogyo » 2013.02.20. 08:33

Ha a fenti dolgokat már megcsináltad, de a Támogatásra nem vagy hajlandó írni, akkor ne minket hibáztass a hibáért. Az, hogy rajtad kívül még 1-2 játékos észlelt ilyesmit, nem jelenti azt, hogy nálunk van a hiba. Mint mondtam, nálam tökéletesen működik minden, meg annál a pár 100.000 felhasználónál is, akik nem jeleztek ilyen problémát.
Ha mozilla böngésződ van, az is lehet, hogy valamelyik kiegészítője okozza a hibát. Leginkább az adblock plus szokott a ludas lenni. A bejelentésedbe pedig ezeket az adatokat légyszíves feltüntetni, hogy a technikai csapat segíteni tudjon:

http://forum.freeaquazoo.hu/viewtopic.php?f=3&t=2
MLF - interactiv - a Szerény kis TSZ elöljárója
Tagfelvétel VAN, ha jelentkeznél, írj nekem itt, vagy a My Little Farmies játékban!
Jó játékot mindenkinek!

Lezárt

Vissza: “Hibabejelentések Szerver 2”