Oldal: 1 / 1

Most a szeder

Elküldve: 2013.02.21. 08:22
Szerző: rapapa
Szervusztok.
Bocsánat de megint elakadtam. 4-es szerver, "rapapa" Explorer,
A számitógépen fellelt remélem ide vonatkozó adatok: Zotc Zbox, Pentium (R) 4 CPU
A hiba ideje: utóljára 2013.02.21. 7.50 kor.
A hiba leírása: A megtermelt terményeimet (szeder), nem tudom begyűjteni. Üzenetet kapok."Nem volt elég hely minden termék számára a polcon" A második polcom félig üres.
Hasonló hibát észleltem kb. két hete, amikor ketcuppot akartam vásárolni a piacon.
Akkor az a hiba pár nap alatt megoldódott, a vásárolt kechuppok és a pénzügyi egyensúly helyreállt. Igaz tesztelni nem mertem, újabb kechupp vásárlásba nem bocsátkoztam, így azt sem tudhatom biztosan, hogy most működik e a kechupp forgalmam.
Minden esetre a szeder beállt. Ha az segít, a megoldásig nem is próbálkozom semmivel.
Csak jelzem, hogy napok óta kélnyelmetlenséget okoz egy a bejelentkezés után kétszer is, a képernyő aljára odatolakodó reklámfelület. Elviselhető, mert csak két kattintás, mégis ha van rá lehetőpség ( és tudnám a módját) eltávolítanám véglegesen.
Szíves segítségeteket előre is köszönöm.
Utólag/ szerkesztve/ jelzem, hoigy a javasolt frissítés a fájlok és cokik törlése sem hozott eredményt.
Tisztelőtök:"rapapa"

Re: Most a szeder

Elküldve: 2013.02.21. 10:23
Szerző: csipkebogyo
Ha ezt írja ki a játék, akkor biztos, hogy nincs elég hely a polcodon. Kehet, hogy akkor van, ha bekapcsolod a szűrőt a polcod mellett, és csak a növényeket nézed, de a játék nem így veszi figyelembe a polcokat, hanem az állati és növényi termékeket egybe veszi, és úgy vizsgálja a helyeket. Az olajoknak és pikniktermékeknek ez nem számít, mert azoknak külön polcuk van.
Csak azt tudom javasolni, mint a ketchupnál is: küldj el magadnak szerződésben termékeket teljes darabszámmal, hogy felszabaduljon a helyük, és utána próbáld meg a szedret betakarítani, fogadok, hogy sikerülni fog.
A polcodhoz pedig ne használd a szűrőt, mert sosem fogod tudni, ténylegesen mennyi helyed van. Ha tele vannak a polcaid, akkor pedig ezzel a szerződésküldős módszerrel csinálj rajta mindig helyet, és ami épp nem kell, azt ott tárold.

Az alsó részen megjelenő reklámot nem mi küldjük, hanem a gépeden lehet valami program, ami ezeket megjeleníti nálad, ha kell, ha nem.
A géped Start menü -- Vezérlőpult -- Programok telepítése és törlése részében le tudod törölni a gépedről az ilyen programokat, amiket leginkább nem ellenőrzött oldalakról történő programletöltéssel lehet összeszedni. Lehet, hogy te csak egy letöltésvezérlőt akarsz leszedni, közben meg rejtetten bele vannak építve ilyen kis vackok.

Re: Most a szeder

Elküldve: 2013.02.21. 11:33
Szerző: rapapa
Szervusz "csipkebogyó", köszönöm a gyors tájékoztatást.
Legközelebb megpróbálok logikusan gondolkozni, hogy mérsékeljem terheidet.
Megvettem a harmadik polcot és minden rendben.
He nem túlzás részemről, a tolakodó reklám ügyében kérek még egy kis segítséget. A start menüben megjelenő program listában mire figyeljek, ha fel akarom ismerni a betolakodót?
Köszönettel tisztelőd: "rapapa"

Re: Most a szeder

Elküldve: 2013.02.21. 16:18
Szerző: csipkebogyo
Ezt nehéz megmondani látatlanban. Vannak alapvető programok, ilyenek a microsoft (office, silverlight, Net Framework, stb.) , a windows (Media plaxer, Winamp, Messenger), a java, az adobe (flash player, active-X, flash player pluginok) programjai, a codek(ek), a böngészők, skype, MSN, ICQ, vírusirtók, képszerkesztők, íróprogramok (pl. Nero), ezeket nem kell bántani.
De ha olyanokkal találkoztál internetről való letöltés közben, hogy az általad letölteni kívánt tartalom letöltéséhez még valami kis nevenincs programot le kellett tölteni, az már gyanús. Szerintem futtass le egy átfogó víruskeresést, és szigorítsd meg a biztonsági beállításokat a gépeden (pl. cookie-k fogadása).

Re: Most a szeder

Elküldve: 2013.02.21. 20:41
Szerző: rapapa
Szervusz "csipkebogyó"
A kéretlen reklámot,- ha nem is mertem kitörölni,- de letiltani sikerült.
Köszönöm az útmutatást.
Tisztelőd:"rapapa"