Új állatfajok

Itt tedd közzé, ha arra vonatkozó ötleted van, hogy hogyan lehetne a játékot vagy annak következő verzióit jobbá tenni! Tudj róla, hogy nem tudunk az itt lévő bejegyzésekre reagálni, ill. nem tudunk minden új ötletet megvalósítani a játékban.
Zoo mester
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2015.08.17. 12:26

Új állatfajok

HozzászólásSzerző: Zoo mester » 2015.08.30. 14:18

Sziasztok!
Minap nézegettem az állatokat, és észrevettem milyen kevés akváriumi halfajta van. Ezzel kapcsolatba jutott eszembe néhány új állatfaj, de jorunna parva megjelenése is nagyon jó ötlet volt.
Halak:
-Papagájhal (Scarus coeruleus)-
Képek:
Kép
Kép
Leírás:
A Scarus a valódi csontoshalak főosztályának a sugarasúszójú halak osztályába, ezen belül a sügéralakúak rendjébe és a papagájhalfélék családjába tartozó nem. A Scarus nem fajai az Atlanti-óceán, az Indiai-óceán és a Csendes-óceán trópusi vizeiben élnek korallzátonyok mentén. Táplálékuk a zátonyon élő algák, kiegészítve korallpolipokkal.

-Blobfish (Psychrolutes marcidus)-
Képek:
Kép
Leírás:
A Psychrolutes marcidus mélytengeri halfaj angol neve blobfish. Az állat a 2013-ban az Ugly Animal Preservation Society (Egyesület a Ronda Állatok Megmentéséért) és a newcastle-i British Science Festival közös szavazását a legrondább állatok körében megnyerte. Ez a hal a Csendes Óceánban, Ausztrália vizeiben, 100-2800 méteres mélységben él. Alapvetően sodródik, így más halaknál kevesebb táplálékra van szüksége. A tengerfenék közelében tartózkodva mindent fogyaszthatót megeszik ami a szája elé kerül. Gyomortartalma alapján leginkább a rákokat kedveli.

Egyebek:
A tengeri csillagnak is jó lenne ha lenne, de nem mint dekoráció pl. az akváriumban, hanem önálló fajként saját akváriumban.
Medúzák is lehetnének, azok is nagyon látványosak lennének, mert gyönyörű színük van.
Íme néhány medúzakép:
Kép
Kép
Kép

És egy kis leírás a medúzákhoz:
A csalánozók törzséhez tartozó állatok testének több mint 98%-át víz alkotja, rendkívül sok színben és formában léteznek. A medúzák planktonnal, a nagyobb fajták esetleg kisebb rákocskákkal táplálkoznak oly módon, hogy karjaikkal vizet áramoltatnak testük fő része felé,amely egy korong alakú test, ebben található emésztőszervük , amely beszippantja és kiszűri a táplálékul szolgáló planktont.

Leírások forrásai (ahol még több érdekes állat van):
DEL


U.i.:A leírások és a képek nem csak azért vannak ,hogy jobban megismerjétek ezeket az élőlényeket (szerintem mondjuk, mindegyik ismert :D), hanem szeretném megkönnyíteni az adminok dolgát, hogy könnyebben dönthessék el, hogy ezek az állatok bekerüljenek-e a játékba, anélkül, hogy utána kéne keresniük.

Jó játékot mindenkinek!
Zoo mester
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Hanga 2015.08.30. 15:08-kor.
Ok: Külső linkek törlése, képek szerkesztése, szövegszín módosítása

Vissza: “Javaslatok és Ötletek”