Szervezeti kassza és beadási cél - Hova kerül a pénz?

Itt találod a leggyakrabban feltett kérdések és az arra adott válaszok listáját. Kérjük, mielőtt közzétennél egy kérdést, mindig itt nézz szét először!
Avatar
csipkebogyo
Hozzászólások: 6444
Csatlakozott: 2010.07.01. 07:48
Tartózkodási hely: Magyarország

Szervezeti kassza és beadási cél - Hova kerül a pénz?

HozzászólásSzerző: csipkebogyo » 2012.11.30. 09:55

Minden szervezetnek csak EGYETLEN pénztároló helye van: a szervezeti kassza. Mindig minden pénzt oda tesznek be a tagok.
A beadási célhoz beérkező pénzeknél a sáv nem egy külön kassza, csak egy számláló, olyan, mint a kerted jobb felső sarkában a szintjelző sáv. Mikor elindul a beadási cél, akkor a számláló elkezdi számolni a pénzt, amit a tagok beadnak, és addig számolja, míg le nem telik a cél teljesítéséhez rendelkezésre álló 168 óra, utána pedig közli az eredményt, amit rendszerüzenetben láthattok a szervezeti üzenőfalon. Ha túllépitek a beadási célt, az azért van, amit az előbb mondtam: mert a számláló nem áll le addig, míg az idő le nem telik. De ott nincs semmilyen pénz, az a kasszában van.

Ezt a következő egyszerű módszerrel tudjátok ellenőrizni:

Jegyezzétek meg/fel, hogy mennyi pénz van a szervezeti kasszában, mikor épp fut egy beadási cél. Tegyétek be az összeget, amit szeretnétek adni a célhoz, majd nézzétek meg ismét a szervezeti kasszát!
Látni fogjátok, hogy a pénz oda került be, a beadási célnál a sáv pedig hozzáadta az összeget ahhoz, amit már eddig megszámolt. De az csak egy adat, a pénz a kasszában van!
A számláló csak ahhoz kell, hogy a játék meg tudja állapítani, hogy sikerült-e teljesítenetek a célt, vagy nem.

A szervezeti kassza teljesen független a számlálótól, tehát akár költeni is lehet belőle, a beadási cél idejének letelte előtt is! Mert a számláló nem azt nézi, mennyi pénz van a kasszában, hanem azt, mennyi pénzt adtatok be a cél elindítása óta.

A szervezet alapítója és helyettesei nem tudják befolyásolni a számláló működését, és mivel ott nincs pénz gyakorlatilag, ezért onnan semmit elvenni nem tudnak!

Az Alapító és a helyettes(ek) kizárólag fejlesztésekre, és rangerek alkalmazására költheti(k) a szervezeti kasszába beadott dollárokat!
MLF - interactiv - a Szerény kis TSZ elöljárója
Tagfelvétel VAN, ha jelentkeznél, írj nekem itt, vagy a My Little Farmies játékban!
Jó játékot mindenkinek!

Vissza: “Gyakran Ismételt Kérdések”