Kijelzősávok

Itt találod a leggyakrabban feltett kérdések és az arra adott válaszok listáját. Kérjük, mielőtt közzétennél egy kérdést, mindig itt nézz szét először!
Gabesz
Hozzászólások: 3954
Csatlakozott: 2011.05.31. 18:27

Kijelzősávok

HozzászólásSzerző: Gabesz » 2012.01.25. 09:16

Kijelzősávok

Itt olvashatsz egy rövid magyarázatot a fent látható a képernyőn látható kijelzősávokról.

Tartalomjegyzék:
1. Tapasztalati sáv
2. Mannasáv
3. Életerősáv
4. Fáradtságjelző sáv
5. Tudom valahogy üríteni a fáradtságjelző sávomat?
6. Magától is ürül a "fáradtságjelző sávom"?
7. Honnan szerezhetek gyógy-, manna- és energiaitalokat?1. Tapasztalati sáv

Kép

Minden legyőzött ellenfélért vagy elvégzett feladatért "tapasztalati pontot" kapsz. Minden adott ponttal emelkedik a sáv által mutatott érték.
Az érték balról jobbra növekszik, tehát bal oldalon látod, mennyi pontot értél már el, jobbra pedig hogy hány pont hiányzik még a következő szintig.
Egy adott szint elején a sáv mindig teljesen üres és a játékod során lassacskán töltődik fel. Ha túllépted a sáv maximum értékét, akkor szintet ugrasz.
Ha a tapasztalati sáv közepén egy körben egy számot látsz, az azt jelenti, hogy ki nem osztott képességpontokkal rendelkezel, ilyen pontot kaphatsz pl. szintugrás után.


2. Mannasáv

Kép

Majdnem minden "különleges támadás", "löket" és "ellenlöket" mannát fogyaszt. Kezdetben a mannasávod tele van, de ürül, ha egy harc során mannát igénylő képességet használsz.

A sávot a tapasztalati sávhoz hasonlóan balról jobbra kell értelmezni, azaz bal oldalt látod, mennyi mannád van és jobbra, hogy mennyi hiányzik a maximális mannaszintedhez képest. A mannádat csak eddig az értékig töltheted fel. Mannát normál támadással lehet feltölteni.
Vagy használhatsz mannaitalt is, mely egy bizonyos mennyiségű mannapontot ad a mannasávod értékéhez.
Szintugrás után a mannasávod teljesen feltöltődik.


3. Életerősáv

Kép

Minden ütés, amit kapsz a harcok során az ellenfeleidtől, csökkenti az "életerőpontjaid" számát.
Néhány "különleges támadás" is fogyaszt "életet", de "mannapontot" ad helyette.

Balra láthatod, mennyi életerőpontod van aktuálisan, míg jobbra, hogy mennyi lehet összesen.
Ha az életed egy szint alá esik, vörös villogásba kezd, ami azt jelenti, hogy sürgősen igyál valamit, amivel jó hatással van az egészségi állapotodra.
Az életedet gyógyitalokkal töltheted fel. A gyógyitalok egy bizonyos pontszámmal megnövelik az életerődet, de ugyanannyi ponttal növelik a "fáradtságjelző sávod" pontjainak számát.
Ha az életerőpontjaid száma egy csata során eléri a "0"-t, az azt jelenti, hogy kiütöttek, elveszted az öntudatod, majd Háromszél városában térsz magadhoz. Ekkor az életerőd újra maximumon áll, kivéve, ha a fáradtságjelző sávodon már nem volt annyi pontnak hely, hiszen minden pont, ami az életerődhöz íródik fel, az egy az egyben növeli a fáradtságod pontszámát is.


4. Fáradtságjelző sáv

Kép


A "fáradtságjelző sávod" kezdetben mindig üres.
Viszont mikor gyógyitalokkal növeled az életerődet, ugyanannyival növekszik mindig a fáradtságod is.

Ha az életerőpontjaid száma egy csata során eléri a "0"-t, az azt jelenti, hogy kiütöttek, elveszted az öntudatod, majd Háromszél városában térsz magadhoz. Ekkor az életerőd újra maximumon áll, (kivéve ha a fáradtságjelző sávodon már nem volt annyi pontnak hely), és amennyi pontot kaptál az életerőd feltöltéséhez, annyi ponttal emelkedett a fáradtságpontjaid száma is, pl.: +100 pont gyógyítás = +100 pont fáradtság.

Balra látod mindig az aktuális fáradtsági szintedet. A sávon jobbra találod a maximális értéket, ha ezt eléri a fáradtságod, akkor nem használhatsz több gyógyitalt. Illetve, ha ilyenkor veszted el az öntudatod, akkor a Háromszél városában történő feleszméléskor nem tud a rendszer életerőpontokat írni az életerőpontjaidhoz.


5. Tudom valahogy üríteni a fáradtságjelző sávomat?

IGEN, mégpedig "energiaitalokkal", melyek minőségüktől függően felfrissítenek valamennyire, azaz csökkentik a fáradtságodat.


6. Magától is ürül a "fáradtságjelző sávom"?

IGEN! A "fáradtságjelző sávod" magától is ürülni kezd, ha ki vagy jelentkezve vagy ha Háromszél városában tartózkodsz. Ha olyan sokáig vagy kijelentkezve, ill. a városban, hogy a fáradtságod elérte a 0-át, akkor az életerősávod kezd lassan feltöltődni.
A fáradtságod óránként a maximális érték 5,5556%-ával apad!
Ugyanilyen értékkel nő az életerőd is, ha a fáradtságod már nullára apadt.


7. Honnan szerezhetek gyógy-, manna- és energiaitalokat?

Az "Utazóárusnál" vehetsz ilyesmit gyöngyökért vagy kakaóbabért.

Kép
Az admin is csak ember, túlnőtt rajtam a levéláradat:(. Ezért nem tudsz nekem üzenetet küldeni. Kérlek, szükség esetén kérdezz a megfelelő fórum Kérdések rovatában, fordulj a moderátorokhoz, vagy írj a Támogatásra! Megértésed köszönöm!

Vissza: “GY.I.K - Súgó Zöldfülűeknek”