Általános tudnivalók kezdőknek!

Játékkal kapcsolatos segítségre van szükséged? Tapasztalt játékosaink és moderátoraink örömmel segítenek neked! Kérdésfelvetés előtt, kérjük, vess egy pillantást a GYIK-re!
Lezárt
Avatar
Seth
Hozzászólások: 10573
Csatlakozott: 2010.07.18. 09:34
Tartózkodási hely: Alsó-Egyiptom, Sivatag
Kapcsolat:

Általános tudnivalók kezdőknek!

Hozzászólás Szerző: Seth » 2010.08.13. 09:47

Sziasztok!

Megpróbálok összefoglalni pár fontosabb dolgot. (a topik erősen szerkesztés alatt áll.)

1. Szerverek: A szerverek között nincs átjárhatóság. Kereskedni, klubozni, szerződni, accountot átvinni egyik szerverről a másikra nem lehet.

2. Polc: Betelt a polcod? Csinálj rajta helyet kétféle módon! 3. Második Tanya: 53200 kT

4. Szerződések: ha magadnak küldenéd: A játékban a postaláda melletti, papírokat ábrázoló ikonra kattints. Majd katt az új szerződés feliratra! Ekkor bejönnek a terményeid. Fogd és húz módszerrel a kívánt terményt a platóra húzod. Beírod, hogy mennyit szeretnél elküldeni, alája pedig azt, hogy milyen darabáron. Majd OK gombra katt. A szerződéses ablak legalján a fogadóhoz pedig beírod a saját tanyád nevét, amit a Profilban a Tanyanév sorban tudsz megnézni, és módosítani. Ezután a szerződéses ablakban a fogadó neve melletti küldés gombbal elküldheted a szerződést. Ilyenkor a rendszer megkérdezi: "Küldés ........ játékosnak?" A kérdés alatti küldés gombbal tudjuk véglegesíteni. A szerződés menete akkor is ugyanez, ha másnak akarsz szerződést küldeni (pl. előre megbeszélt adatok alapján), csak akkor nem a Te, hanem a fogadó fél tanyanevét kell beírni. Ha magadnak küldted el, és szükség van a terményre, menj a szerződések részlegben az Áttekintés fülre, és vond vissza a szerződést. Ekkor az újból megjelenik a polcodon, ha van hely neki. A szerződésekről minden esetben értesítést kapsz.

5. Termények eladása a piacon: Menj be a faluba. Balra lent válaszd ki a piacot. Lista alján katt a Piaci standod gombra. Ekkor a zöld színű kosárból a terményeket ugyanúgy mint a szerződéseknél, fogd és húz módszerrel odahúzod az asztalra. (ahová a nyíl mutat.) Hasonló kis ablak jön fel, mint a szerződésnél, beírod mennyit szeretnél eladni, alája pedig a darabonkénti árat. OK gombra kattintasz, majd még egyszer OK gombot nyomsz, a piacos 10%-ot levonó üzenetre. Fontos, hogy a piac a 10%-ot ELŐRE levonja, tehát ügyelj arra, hogy legyen elég pénzed kitenni a piacra a terményeket. Amikor valaki elviszi az árut, akkor kapod meg érte a végösszeget, azonnal, nem pedig akkor, mikor elolvasod erről az értesítő levelet.
Kiegészítés: ha a piacon visszavonod a terményeidet, akkor a 10%-ot NEM kapod vissza! (kösz ssuggi az infót)

6. Barkácsbolt: A piac melletti út túloldalán a kis sátor, ahol az eladó a vonalkódolvasóval írtja a legyeket. (:D) Itt tudsz mindenféle földi jót vásárolni, amivel berendezheted az egyik szántódat látványkertnek.

7. Látványkert elkészítése: Menj be a parasztházba és klikkelj az ablakra! Ekkor az egyik szántódat egy vastag keretben látod majd. A keret színét felül a kereten tudod változtatni. Alul azt látod, hogy "Képernyőképhez választott szántó", itt tudod kiválasztani, hogy melyik szántód szolgáljon egyben látványkertként is. Tegyél egy pipát a jobb oldalt, lent található kis kamera melletti mezőbe, majd kattints a "mentésre" és máris van egy képed a látványkertről, melyet aztán be tudsz linkelni. Pl ide, a látványkertek c. topikba.

8. Parasztház: A parasztházat is be lehet rendezni. Ha bemész a parasztházba, akkor ott található felül egy olyan, hogy: Parasztház linkje. Miután szépen berendezted, ezt a linket is ki lehet tenni pl. ide a fórumra.

9. Feladatok (nem klub): Ha elvállalod a feladatokat, azokat időhatár nélkül teljesítheted. Vagyis midnegy, mikor teljesíted. Teljesítés után pontosan 24 órával kapsz újabb feladatot. Figyelem! Ha gyorsan haladsz a feladatokkal, előfordulhat, hogy olyan terményt kér, amit még nem tudsz termelni. Légy türelmes, fejlődj, gyűjtögess kT-t, és egyszercsak már hozzáférhetsz a kérdéses terményhez.

10. Ez a topik még erősen szerkesztés alatt áll, ha van valami kifogásod vele kapcsolatban, vagy egy olyan téma, amit jó lenne, ha beírnék ide, jelezd nekem Privát üzenet formájában.

11. Ha pedig valami kérdésed van, akkor: 12. Nincs gesztenyém, pedig lehetne!
  • ► Az első 5 gesztenyecserjét a 63, erdészlaki feladat elvégzése után kaphatod csak meg.
Ha nem kaptál választ, nem probléma. Ide tudsz írni: ha:
  • ► Csak EGY kérdésed lenne: http://forum.enkicsitanyam.hu/viewtopic.php?f=10&t=46 Fontos, hogy itt az ÚJ HOZZÁSZÓLÁS gombra kattints.
    Ha összetettebb kérdésed van, akkor lehet neki új topikot nyitni az Új Téma gombbal. Igyekszünk minél előbb reagálni.
Jó játékot mindenkinek!
Seth
A hozzászólást 7 alkalommal szerkesztették, utoljára Seth 2012.08.06. 13:28-kor.
Ok: Utolsó frissítés: 2012-08-06 14:28
"Szentjánosbogarak... Szentjánosbogarak, amik valahogy beleragadtak abba a nagy kékes-fekete izébe."
Kép

Lezárt

Vissza: “Kérdések, Segítség Kezdőknek”