Trafik - sorsjegyvásárlás

Itt találod a leggyakrabban feltett kérdések és az arra adott válaszok listáját. Kérjük, mielőtt közzétennél egy kérdést, mindig itt nézz szét először!
Avatar
csipkebogyo
Hozzászólások: 6444
Csatlakozott: 2010.07.01. 07:48
Tartózkodási hely: Magyarország

Trafik - sorsjegyvásárlás

HozzászólásSzerző: csipkebogyo » 2011.02.10. 19:35

Minden játékos, aki elérte a 8. szintet a játékban, ellátogathat Fehértóra, ahol az eddigi lehetőségek mellett ezentúl egy trafikkal is találkozhat. Itt sorsjegyeket kaphat, illetve vehet magának.

Minden játékos kap naponta 1 darab sorsjegyet, ezt vagy azonnal beválthatja, vagy elteheti későbbre. Ha azonnal beváltja, akkor különböző termékeket nyerhet vele, ha elteszi későbbre, akkor pedig más sorsjegyekkel együtt beválthatja a parasztházba való berendezési tárgyakra. Hogy egy sorsjeggyel ki milyen termékeket nyer, az teljesen véletlenszerű, és az sem biztos, hogy ugyanaz a sorsjegy mindig ugyanazt a terméket adja ki nyereményként. PL. a leggyakrabban előforduló sorsjegy a cseresznye, de lehet, hogy az egyik nap répát ad, a másik nap tojást, satöbbi.

A napi sorsjegyen felül 1 érméért lehet venni bármikor sorsjegyet, ezeket azonban nem lehet azonnali nyereményekre beváltani, hanem a megvásárlást követően rögtön a trafik alsó polcán lévő sorsjegyesdobozba kerülnek, és csak berendezési tárgyakra válthatók be. Érmés sorsjegyek vásárlásakor a trafikos megmutatja, milyen sorsjegyet sikerült venni, és hozzáadja az alsó polcon lévő többi jegyhez. Hogy az egyes sorsjegyekből mennyi van, azt a sorsjegy ikonjának jobb alsó sarkában lévő szám jelzi.

A trafik tetején egy sorban láthatóak azok a berendezési tárgyak, amelyeket meg lehet nyerni. Természetesen először mindegyiket piros X takarja, hiszen csak akkor lehet őket megnyerni, ha megvan hozzájuk a megfelelő számú sorsjegy. Az egér segítségével meg lehet nézni, hogy egy adott berendezési tárgyhoz melyik sorsjegyből mennyi szükséges a megnyeréséhez, csak rá kell húzni a kiválasztott berendezési tárgyra. A szükséges sorsjegyeket kis ikon jelzi, a kellő menyiséget pedig a sorsjegy ikonjának jobb felső sarkában lévő szám jelöli. Pl. a mézecskalács szív megnyeréséhez 3 hold és 2 korona kell. Ha megvan a megfelelő fajtájú és számú sorsjegy, a berendezési tárgy ikonja automatikusan szabaddá válik. Ekkor a tárgyat rá kell húzni a trafikosra, az közli, hogy milyen és mennyi sorsjeggyel egyenértékű a tárgy, és választani lehet a tárgy elvitele, illetve visszautasítása között. A megnyert tárgyak a parasztházban lévő lakberendező segéd fiókba kerülnek, a többi megvásárolt, illetve megnyert berendezési tárgy közé, és szabadon használhatóak a parasztház díszítésére, berendezésére. A lakberendező segéd a parasztház alján található felhúzható fiók.

A trafik alsó polcán lévő sorsjegyeket később nem lehet beváltani azonnali nyereményekre, akkor sem, ha azok korábban nem érméért vásárolt, hanem napi sorsjegyek voltak!

Szerk.: Akinek gondja van a trafik megjelenésével, pl. elsötétül, mikor ráklikkel, az törölje a böngészője gyorsítótárját, vagyis a cache-t, majd indítsa újra a böngészőt, ekkor már rendesen kell látnia az oldalt. A cache űrítéséhez itt találtok segítséget:


Nem jelenik meg rendesen a grafika!

Idézet:
Az ilyen jelenségeknél is érdemes először az F5-gombot megnyomni néha, és kipróbálni pár másik friss és modern böngészőt is.
Ha nem oldja meg a problémát, érdemes törölni a böngésző gyorsítótárját, ez a legtöbbször segít a dolgon.
Ha nem tudod, hogy csináld, kérjük, kövesd az alábbi lépéseket:

- Mozilla Firefox

1. A Firefox ablak felső részében, a menüsorban, klikkelj az "Eszközök" menüre, és válaszd az "Előzmények törlése" (FF 3.5), vagy "Személyes adatok törlése" (FF 3.0.11) funkciót!

2. A 3.5 verziójú Firefox lehetőséget ad arra is, hogy a legördülő menüben kiválaszd, mely időtartományra vonatkozó előzményeket törölje. Válaszd a "Minden" lehetőséget!

3. Most válaszd ki a "Sütik"-et majd mentsd el a beállítást azáltal, hogy az "OK"-ra kattintasz!

4. Ezután zárd be és indítsd újra a böngésződet!
-------------------------

- Internet Explorer:

1. Válaszd ki az "Eszközök" menüt és kattints az "Internetbeállítások"-ra!

2. Az "Általános" fül alatt, a "Böngészési előzmények"-nél kattints a "Törlés" gombra!

3. Válaszd ki azt, hogy "Ideiglenes internetfájlok", majd kattints a "Törlés" gombra!

4. Mentsd el a beállításokat az "OK"-ra kattintva!

-------------------------

- Opera:

1. Válaszd az "Eszközök" menüt, majd kattints arra, hogy "Beállítások"!

2. Kattints a "Haladó" fülre, majd a bal oldali menüből válaszd ki azt, hogy "Előzmények". Kattints arra, hogy "Törlés most".

------------------------

- Google Chrome:

1. Jobbra felül kattints a franciakulcs alakú ikonra, majd a megjelenő menüben kattints a "Beállítások"-ra!

2. A megjelenő ablakban kattints az "A motorháztető alatt"-fülre!

3. Itt kattints a "Böngészési adatok törlése"-gombra, majd pipáld ki a "Gyorsítótár ürítése" lehetőséget. Ezután kattints a "Böngészési adatok törlése"-gombra, és kész is.

------------------------

- Safari:

1. Kattints a beállítások ikonjára!

2. Válaszd a "Reset Safari" opciót, ezután jelöld ki azt, hogy "Empty the Cache", majd kattints arra, hogy "Reset"!

Ezután töltsd be újra az oldalt és próbálj újra bejelentkezni. Elvileg rendesen látnod kell az oldalt.
MLF - interactiv - a Szerény kis TSZ elöljárója
Tagfelvétel VAN, ha jelentkeznél, írj nekem itt, vagy a My Little Farmies játékban!
Jó játékot mindenkinek!

Avatar
csipkebogyo
Hozzászólások: 6444
Csatlakozott: 2010.07.01. 07:48
Tartózkodási hely: Magyarország

Re: Trafik - sorsjegyvásárlás

HozzászólásSzerző: csipkebogyo » 2011.02.24. 13:16

Sok bejelentés érkezett azzal kapcsolatban, hogy a sorsjegy az azonnali beváltáskor nem adja hozzá a nyereményt a többi termékhez, ami már a polcon van. Ehhez álljon itt egy kis információ:

A sorsjegyvásárlás menete:
trafik--"ide a napi sorsjeggyel"--beváltom azonnali nyereményre--ekkor frissíti a polcot, és ekkor adódik hozzá a nyeremény a többihez, ami a polcon van--nyeremény megmutatása---pipa, és kész.

Tehát a nyeremény nem akkor adódik hozzá a polcon lévő termékekhez, mikor már kiírta, hogy mi a nyeremény, hanem egy lépéssel korábban, vagyis akkor, mikor megmutatja, milyen sorsjegyet adott, és az azonnali beváltás lett kiválasztva! Akinek nem frissülne a polc automatikusan, az csinálja végig a sorsjegyvásárlást, majd nyomja meg az F5 gombot még ott, a trafik oldalán!


<<< vissza a Tartalomjegyzékhez >>>
MLF - interactiv - a Szerény kis TSZ elöljárója
Tagfelvétel VAN, ha jelentkeznél, írj nekem itt, vagy a My Little Farmies játékban!
Jó játékot mindenkinek!


Vissza: “GYIK - Segítség Kezdőknek”