Receptek, Hozzávalók, Sütés, Bónuszbigyók

Itt találod a leggyakrabban feltett kérdések és az arra adott válaszok listáját. Kérjük, mielőtt közzétennél egy kérdést, mindig itt nézz szét először!
Avatar
csipkebogyo
Hozzászólások: 6444
Csatlakozott: 2010.07.01. 07:48
Tartózkodási hely: Magyarország

Receptek, Hozzávalók, Sütés, Bónuszbigyók

HozzászólásSzerző: csipkebogyo » 2010.07.27. 15:24

Recepteket a 2. faluban, Fehértón a receptes néninél lehet venni. Ide mindenki eljuthat, aki elérte a 8., vagyis Paradicsomtorreádor szintet. A receptes néni minden nap 3 receptet kínál fel, melyeket kT-ért vagy érméért lehet megvásárolni. Ha a felkínált receptek nem tetszenek, egy érméért cserébe ki lehet őket cseréltetni, de mivel a receptek véletlenszerűen kerülnek kiforgatásra, a csere után is megjelenhetnek ugyanazok a receptek, mint előtte voltak. Ha ráhúzzátok az egeret a receptekre, láthatjátok az adatait: ár, sütési idő, hozzávalók, és a kész bigyó bónuszának leírása.
Részletes leírást a receptekről itt olvashattok.

A számotokra ideális receptekből érdemes "feltankolni", mert bizonytalan, hogy mikor lesznek újra ott a néni kínálatában, a megvásárolt receptek viszont korlátlan ideig rendelkezésre állnak. Hogy milyen fajta és mennyi receptetek van, azt a néni standjának bal felső sarkában tudjátok ellenőrizni. Ha egy recepthez nincsenek meg a szükséges hozzávalók, akkor nem lehet a malomban kisüttetni.

Kép


Minden recepthez három hozzávaló szükséges, ezeket meg lehet termelni, vagy vásárlással lehet beszerezni: piacon, boltban, szerződéssel más játékosoktól. Nyilvánvalóan egy recept akkor éri meg a legjobban, ha a szükséges hozzávalókat nem kell megvásárolni.

Ha megvan a recept, és a szükséges hozzávalók is, akkor el kell menni a malomba, ott a bal felső sarokban a polcon sorakoznak a receptek. Innen az egér segítségével rá kell húzni őket a molnárlegényre, aki megkérdezi, hogy valóban el szeretnéd-e indítani a kiválasztott recept sütését. Ezzel el lehet kerülni, hogy véletlenül másik receptet kezdj el sütni, mint amit esetleg szerettél volna. Ha a recept megfelelő, csak rá kell klikkelni a sütés gombra, és a sütés, vagyis a bónuszbigyó készítése máris kezdetét veszi. Mivel egyszerre csak egy receptet lehet süttetni, ezért a sütés ideje alatt a malom "zárva tart", a hátralévő időt a malom melletti kis táblán lehet figyelemmel követni. Ha lejárt az idő, a molnárlegény kijön a malomból, és integet, hogy menj be, és vidd el a kész bónuszbigyódat.

Kép
Kép


A bónuszbigyók különböző szinteket követelnek, azok alatt nem lehet őket elkészíteni, egyszerűen azért, mert nem tudod beszerezni a receptjéhez szükséges hozzávalókat. A bónuszbigyók különféle termékeket adhatnak, amit máshogy nem tudna előállítani az, aki megveszi hozzá a receptet, például tojást annak, akinek nincsenek tyúkjai, vagy tejet annak, akinek nincs tehénistállója.
Ezenkívül akinek szántója van, az kaphat az elvetett növényei után hozamnövekedést, vagy plusz betakarítási pontokat meghatározott ideig. Az ilyen típusú bónuszbigyókat célszerű az első betakarítás előtt kevéssel aktiválni, hogy kevesebb idő vesszen kárba a bigyó bónuszából.
Miután a bónuszbigyók kikerülnek a malomból, a tanya polcának jobb oldalából kicsúszó tálcán foglalnak helyet, ezt kell a nyílra klikkelve kihúzni, majd a bigyóra kattintva aktiválni a bigyót. Ekkor a bigyó típusától függően vagy felkerül a termék a polcra, vagy elindul egy visszaszámlálás. A terméket adó bigyó azonnal elvész, a többi akkor szűnik meg, ha lejárt a visszaszámlálás. Egy időben ugyanazon bónuszbigyó csak egyszer aktiválható. A következő az aktivált lejártát követően aktiválható.
A bónuszbigyókkal nem lehet kereskedni, csak az aktiválásuk után általuk adott termékekkel. A hozam- vagy pontbónuszokat adó bigyókat csak az tudja felhasználni, aki a bigyót előállította. A hozamot/pontokat adó bónuszbigyókból egyszerre többet is lehet aktiválni, amennyiben azok különböző bónuszokat adnak!
Kép


<<< vissza a Tartalomjegyzékhez >>>
MLF - interactiv - a Szerény kis TSZ elöljárója
Tagfelvétel VAN, ha jelentkeznél, írj nekem itt, vagy a My Little Farmies játékban!
Jó játékot mindenkinek!

Vissza: “GYIK - Segítség Kezdőknek”