Vevők a kert alatt

Itt találod a leggyakrabban feltett kérdések és az arra adott válaszok listáját. Kérjük, mielőtt közzétennél egy kérdést, mindig itt nézz szét először!
pearlbay
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2010.05.25. 08:54

Vevők a kert alatt

HozzászólásSzerző: pearlbay » 2010.04.07. 14:29


Kik azok a Vevők?


Vevőnek nevezzük azokat az ügyfeleket, akiket a rendszer küld a kerted aljába (rendszerkarakterek).
Nap mint nap felkeresik a gazdaságodat, hogy friss biotermékeket vásároljanak tőled.
Naponta 6 vevőd érkezik függetlenül a tanyáid, szántóid vagy istállóid mennyiségétől. (Ez a Hirdetések feladásával növelhető.)
Ha a kurzort a kertjeidhez vezető út mellett lévő árusító standra húzod (ahol a vevőid is állnak), felnyílik egy információs felület arról, hogy aznap mennyi vevőt szolgáltál már ki vagy küldtél el. Ez a felület mindig csak a faluból visszajövet aktualizálódik.

Ha rákattintasz egy vevőre, megnyílik egy ablak - a vevő bevásárolólistája. Itt nézheted meg, hogy mit szeretne venni az adott vevő, és összesen mennyit hajlandó érte kifizetni. Némelyik vevő jól fizet, mások kevésbé jól. Ha saját magad termeled a termékeid, akkor a vevők kiszolgálása jó kT-szerzési lehetőséget nyújt számodra.
Ha a vevő által kívánt termék nem vagy nem elegendő mennyiségben áll a rendelkezésedre, akkor a hiányzó terméket piros színnel látod a bevásárlólistán, illetve csak a "nem" vagy "később" gombok jelennek meg.

Kép


Ha rendelkezésedre áll a kívánt termék, akkor megjelenik egy "igen"-gomb is, melyre rákattinthatsz.
A vevők nem sértődékenyek. Ha kiszolgálod, ha elküldöd, másnap is pont ugyanannyi vevő jelenik majd meg nálad.

A tanyádra vezető úton maximum 16 vevő gyűlhet össze. Egészen addig várnak, amíg ki nem szolgálod vagy el nem küldöd őket.
Bejelentkezés után, illetve az F5-gombbal való frissítés után a vevők rendszerint óránként jelennek meg. Ha több óráig nem voltál játékban, akkor az összes vevő, aki ez idő alatt feltűnt volna, most egyszerre érkezik meg.

Ha egy vagy több napig nem léptél be a tanyádra, összesen maximum 16 vevő gyűlik össze az úton. Több vevő nem fér el, tehát ha huzamosan nem látogatod a tanyádat, nem fog ennél több vevő érkezni visszamenőleg.

Vevők és az olajipar
A vevők olajipari termékeket is kérhetnek.
Ha felépítetted a sajtolóüzemet, 3 nap múlva kezdik kérni a vevők a kukoricaolajat. (hogy legyen időd gyártani)
Ha felépítetted az olajmanufaktúrát, szintén 3 napod múlva kezdik kérni a vevők az első ott gyártható olajfajtát.
Ha teljesítettél egy feladatot, ami után új olajfajta érhető el, 3 nap múlva kezdik kérni a vevők az újonnan elérhetővé tett olajfajtát.
Ha nem építetted még meg az adott olajtermelő épületet, de a szintállásod erre már lehetőséget adna, akkor a szint elérése után 7 nap múlva kezdik kérni a vevők az elvileg már általad is termelhető (de a gyakorlatban az épület hiánya miatt mégse termelhető) olajat.


<<< vissza a Tartalomjegyzékhez >>>

Vissza: “GYIK - Segítség Kezdőknek”