Állatok és állati termékek

Itt találod a leggyakrabban feltett kérdések és az arra adott válaszok listáját. Kérjük, mielőtt közzétennél egy kérdést, mindig itt nézz szét először!
pearlbay
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2010.05.25. 08:54

Állatok és állati termékek

HozzászólásSzerző: pearlbay » 2010.04.07. 14:28

Bizonyos szint elérése után állattartó épületeket emelhetsz. Ehhez felszabadított építési területre lesz szükséged, egy építési terület megtisztítása persze pénzbe kerül.
Ha ráklikkelsz az építési területre, láthatod az eléhető épülettípusokat és azok árait. Az építkezés árát rögtön a kívánt épület kiválasztása után levonja a rendszer, és máris van egy termelésre kész épületed, ugyanis az első állat benne van a vételi árban - a tyúkól esetén rögtön kettő tyúkot is kapsz.

További állatokat a faluban vehetsz az állatkereskedésben vagy a méhésznél. Persze, csak akkor, ha már elérted az adott állat tartásához szükséges szintet és az óladban is van még hely további állatok számára. Ha vásárláskor azt az üzenetet kapod, hogy a termelőegységed már tele van, akkor vásárlás előtt bővítened kell azt. Az épületek bővítése szintén szintfüggő és krumplitallérba vagy érmébe kerül. Ha egy (sárga) pluszjelet látsz az épület mellett, akkor az az épület továbbfejleszthető (amikor éppen nem zajlik benne termelés), így több állatot tarthatsz majd. Állatokat egyébként csak akkor vehetsz, amikor az adott épületben nem zajlik termelés.

Kép

A piros Kép az épület vagy szántó lebontására szolgál. Ha a biztonsági kérdésre is megerősítő választ adsz, minden, ami az építési területen van (szántó növényekkel és dísztárgyakkal, ólak az állatokkal és az éppen zajló termeléssel) visszavonhatatlanul eltűnik! Az építési költségeket nem kapod vissza. Ezután tetszés szerint berendezhetsz a területen egy másik épületet vagy szántót.

A termelés akkor kezdődik el, ha megetetted az állataidat. Ehhez az egérrel húzd az állatok eledelét az ól polcáról az etetőbe. Megjelenik egy zöld sáv, ide kell helyezni az eledelt. Ha van prémiumtagságod, pontosan megadhatod az etetősegédnek, hogy milyen mennyiségű eleséget adjon az állatoknak.

Kép


Etetés által termelési időt takaríthatsz meg. Minden állatot két eleséggel lehet etetni, szinttől függően.
A termelés azonnal megkezdődik, ahogy eleséget adtál az állatoknak.
A hátralévő idő az ólón kívül, attól jobbra lent találod, ha az egeret a tojástartóra vagy a tejeskannára húzod. Ha elkészült a tojás, a tojástartó ugrál, ha a tej kész, mozog a tejeskanna, stb. Ekkor menj be az ólba és gyűjtsd be a terméket.

Az állati termékeket természetesen fel is dolgozhatod, készíthetsz majonézt, sajtot, gombolyagot és bonbont, amint megvan az ehhez szükséges termelőegységed. Erről az Épületek / Épületbővítés menüben tudhatsz meg többet.

Ha több ólad is van egy adott állatfajtához, akkor lehetőséged van arra, hogy állatokat helyezz át egyik ólból a másikba.

Ehhez az szükséges, hogy a fogadó ólban legyen elég hely az áthelyezni kívánt állatoknak, illetve egyik ólban se folyjon éppen termelés!

Az állatok egyik ólból a másikba való áthelyezéséhez egyszerűen kattints a Kép-jelre, add meg az áthelyezni kívánt állatok mennyiségét, majd kattints az "Áthelyez"-re.
Az állatok áthelyezésének az ára attól függ, hogy mennyi állatod van már, az állatkereskedés árképzési metódusához hasonlóan.

Az állatok áthelyezésének funkciója akkor jöhet jól, ha pl. csak egy ólat akarsz vagy áll módodban fejleszteni, vagy ha szeretnél egy épületet lebontani, hogy valami mást építhess helyette.


<<< vissza a Tartalomjegyzékhez >>>

Vissza: “GYIK - Segítség Kezdőknek”