Észrevétel a mai fejlesztéshez

Mi történik a játékban? Ez a szekció a helye minden, a játékra vonatkozó közlésnek.
lapaj67
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2011.05.07. 04:56

Észrevétel a mai fejlesztéshez

HozzászólásSzerző: lapaj67 » 2013.03.13. 16:18

Sziasztok!
Tisztában vagyok vele h ez a TI játékotok és azt fejlesztetek amit csak akartok,de nem ártana néha gondolkodni.
Pl a mai fejlesztés szerintetek kb hány játékost érint?
Mert szerintem nem sokat és a közeljövőben se fog túl sok embert érinteni.

Miért gondolom ezt,jelenleg a 36. szinten vagyok és most a 234.vagyok a ranglistán,mivel nekem még vagy 70 millió pont szükségeltetik a következő szint eléréséig ami még mindig csak a 37. szint TI meg a 38. szintre csináltatok fejlesztést,szerintem kb ha 50 játékos van jelenleg a 38-as vagy az feletti szinten,vagyis csak TI.

Nem ártana elgondolkodni hogy magatoknak akik a játék elején beléptetek csináltok új fejlesztéseket vagy esetleg a tömegek is érdekesek ez a mai fejlesztés csak és kizárólag a már egyébként is csúcson levőknek kedvez,vagyis nektek.

De azért KÖSZI majd ha odaérek Én és többi játékos biztos kipróbáljuk.
Üdv Lapaj67
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csipkebogyo 2013.03.14. 07:55-kor.
Ok: cím szerkesztése nyugodtabb hangvételúre

Avatar
zsuzsamama
Hozzászólások: 31722
Csatlakozott: 2011.03.08. 12:06

Re: A mai fejlesztéshez ismét csak gratulálni tudok.

HozzászólásSzerző: zsuzsamama » 2013.03.13. 17:02

Kedves lapaj, be írtad a véleményed, ezt Te így gondolod, nincs is ezzel semmi baj!
Hagy írjam én is le a véleményem, 2010, június 16.-án regisztráltam ebbe a játékba!
Nem ma volt, azóta ezzel kelek, ezzel fekszem és még sem vagyok az első 10-ben, de fene bánja!
Szórakozni, kikapcsolódni, játszani akarok!
Hű, de írígyeltem a "régi" Játékosok vitrinjeit, helyezéseit, pedig azt hiszem április környékén indult a játék, vagyis pár hónap előnyük volt, de VOLT!
Gondolhatod, hogy elég sok növényt elültettem, locsoltam, fejlesztettem, bontottam, építettem stb.
Kezdett is már unalmassá válni!
Itt jön a lényeg, ha nem találnak ki új és új dolgokat, akkor elfásul a játék!
Képzeld, a 41-es szintemmel is van már olyan növény, amit még nem ültethetek, és akkor mi van, majd el érem azt is!
Az új Játékosokat bőven van mi ösztönözze, a "régiek" fáradnak bele a monoton játékba, ezért van, gondolom én az ilyen irányú frissítés újítás :!:
További jó játékot kívánok Neked, zsuzsamama :P
Kép
"Jól csak a szívével lát az ember"

Avatar
csipkebogyo
Hozzászólások: 6444
Csatlakozott: 2010.07.01. 07:48
Tartózkodási hely: Magyarország

Re: A mai fejlesztéshez ismét csak gratulálni tudok.

HozzászólásSzerző: csipkebogyo » 2013.03.13. 17:14

Ez pontosan így van. A régi játékosok lassan mindent megcsinálnak, amit csak eddig lehetett, nekik kell az újdonság, különben csak malmoznának álló nap. Mármint az ujjukkal, nem Fehértón :)
Az új játékosok előtt ott áll kezdésnek 170 egyéni feladat, és az még csak az első sorozat...

Nagyika, a játék pontosan 2010. április 20-án indult, szerintem ezt a dátumot soha nem fogom elfelejteni :) Kereken egyhetes moderátori pályafutással rendelkeztem akkor, és ezen a fórumon lettem "modik gyöngye" :lol: :lol: :lol:
MLF - interactiv - a Szerény kis TSZ elöljárója
Tagfelvétel VAN, ha jelentkeznél, írj nekem itt, vagy a My Little Farmies játékban!
Jó játékot mindenkinek!

voyage
Hozzászólások: 486
Csatlakozott: 2011.06.11. 00:46

Re: A mai fejlesztéshez ismét csak gratulálni tudok.

HozzászólásSzerző: voyage » 2013.03.14. 00:23

Sziasztok!

Én ritkán szoktam a fórumba írni, de most szeretnék egy véleményt nyilvánítani, ami úgy általában a fejlesztésekhez kapcsolódik. Nekem annyi a gondom, hogy például a szintemhez képest túl sokmindent lehet termelni, és a felének sincs hely. És innentől kezdve nem tudok előre haladni, mivel a szükséges dolgok jó részét nem tudom megtermelni, és megvásárolni, majd a vevőknek eladni nem éri meg. Minekután nincsen hely üzemeket építeni. Ha meg lebontom a szántókat, akkor meg ugye hol fogom megtermelni az alapanyagot? Lehet mondani, hogy majd az újabb tanyán, de kb évek, mire a hozzá vezető feladatsorokat elvégzem, és összegyűjtöm az árát.
Hogy példával illusztráljam. Nagyon sokféle terméket lehet termelni, mégis minden egyes vevő ugyanazt kéri. Mindig azt, amit épp nem tudok megtermelni. Példa: mikor nem volt sajtüzemem, mindegyik vevő sajtot kért. Megvenni piacon, és eladni a vevőnek nem érte meg, így alig volt bevételem. Építettem egy sajtüzemet, feladva egy szántót, azóta nem kérnek a vevők sajtot, csak elvétve, 3-4 naponta egy kb. Aztán mindegyik kecsketejet kért. Majd építettem kecskeólat, azóta nem kérnek kecskét, kérnek helyette joghurtot, amit nem tudok készíteni, mivel nincs hozzá kecsketej, mert a kecskeól prémium helyen van, mivel csak oda volt hely tenni, és most nincs prémiumom, és nem is lesz egy jó ideig, ha azt veszek, nem éri meg, ha a joghurtot veszem meg, azt se éri meg eladni. Szintlépések alapján most pedig mindenki kukoricaolajat és gombolyagot kér, amit nem termelek. Amit termelek, azt nem kérnek. Ha ilyen üzemeket építek, a szántóimat kell törölni, tehát nem fogok tudni növényeket termelni, tehát ugyanott tartok, egy helyben járok. A további területekért olyan megdöbbentő feladatokat kell megcsinálni, amit évek alatt tudnék csak teljesíteni, mivel nincs bevételem. Hosszú ideje spórolok, mégis pár feladat simán elviszi a tartalékomat, és nagyon sok feladat van, mire eljutok egy újabb területig, meg mire összeszedem annak az árát. Tehát nem haladok sehová sem, nem tudok vevőket kiszolgálni. Feladatokat végezni nem tudok, mert nagyon sok és drága dolgot kérnek, amiket nem tudok megtermelni, megvenni pedig csak nagyon sokára tudom. Iszonyú hosszú ideig kell kuporgatni, mire valamit meg tudok venni egy feladathoz.
Hasonló a probléma például a faiskolás feladatoknál. Ha elkezdem őket megcsinálni, olyan előrelépés történik, ami haladás helyett hátránnyal jár, hiszen a fűrészüzemben előállított termékekért nevetségesen kis jutalmat adnak, nem éri meg foglalkozni vele, ugyanez a torkosréten is, nem térül meg az, amit beinvesztálok a termékekbe.
A 32. szinten vagyok, de a jelenlegi állapotban csak akkor tudok előrelépni, ha elkezdek vadul érméket venni. Anélkül sehova se jutok az elkövetkező években. Itt megállt a dolog, és kezd nem tetszeni, pedig nemsoká három éve, hogy elkezdtem játszani. Eddig napi szinten kiszolgáltam a vevőket, most jóformán rá se nézek, mert helyből mind olyat kér, amit nem tudok megtermelni. Ezen a ponton engem nagyon nem tud inspirálni az angóra, meg egyebek, mert az évekre van. És mellesleg helyem se lesz neki.
No, csak ennyit akartam írni.

Avatar
Napcsepp
Hozzászólások: 260
Csatlakozott: 2011.11.05. 05:34

Re: A mai fejlesztéshez ismét csak gratulálni tudok.

HozzászólásSzerző: Napcsepp » 2013.03.14. 04:33

Kedves voyage!
Ne legyél bosszús azért, mert lassan haladsz. A legnagyobb közhellyel élve: "csak játék"!
Sokáig én is ugyanígy voltam vele, mint te. Próbáltam gyorsan haladni, de beláttam, lehetetlen úgy, ahogy szeretném. Lassíts egy kicsit, és kezdj el gyűjtögetni, add fel a feladatokat egy időre.
Ha okosan termelsz, (pl. kiszámolod az idő/pont arányokat, és ráállsz valamire), hidd el, hogy menni fog.
Én így tettem, és összegyűjtöttem az első 1/2 éves prémiumot. Most már ott tartok, hogy bármit meg tudnék venni a szintemhez képest. Sőt. Igaz, most megakadtam a 113-as egyéni feladatnál, de már annyira előre dolgoztam, hogy szintlépés után nem lesz gond a további feladatokkal.
Szóval. Ismerkedj, ne légy rest írogatni a játékosoknak, termelj bérbe valakinek kedvezményes áru érméért stb.... Menni fog, fel a fejjel.
Mielőtt megszólalsz, gondold végig szebb e mint a csend, amit megtörsz vele.

Avatar
csipkebogyo
Hozzászólások: 6444
Csatlakozott: 2010.07.01. 07:48
Tartózkodási hely: Magyarország

Re: A mai fejlesztéshez ismét csak gratulálni tudok.

HozzászólásSzerző: csipkebogyo » 2013.03.14. 07:31

Kedves voyage, te olyan értelmes játékos vagy, nem kellene így elszomorodni. Újonc tanyásként a legtöbben beleesnek abba a hibába (én is anno), hogy mindent szeretnének termelni, amit csak lehetséges, de ebből csak káosz lesz. Ki kell jelölni egy irányt, választani kell egy módot, és aszerint játszani. Eddig kiszolgáltad a vevőket, mert ha nehezen is, de volt rá kapacitásod. Most már annyi minden van a játékban, hogy nincs rá.
Össze se tudnám számolni, mennyiszer alakítottam át a tanyámat...kezdetben vegyes volt, utána szántós-tyúkólas lett, utána csak tyúkólas. Két és fél tanyám van, vagyis 14 terület, abból jelenleg 12-n méhészet van, 1 szántó és egy bonbonkonyha. Ha haladni akarsz, kénytelen vagy ilyen mértékben szakosodni, hogy mire, azt te döntöd el, bár szerintem a szántó a legjobb befektetés, elég, ha csak a falusi versenyeket és az egyéni feladatokat nézzük.
Ha nem a vevőket és a torkosokat szolgálod ki, akkor a sikered elkezd a többi játékos játékmódjától függni, mivel ők lesznek a potenciális felvásárlók. Itt lép be az, amit Napcsepp mondott: írj a többieknek, mindegy, hogy ismered-e vagy sem, hirdesd magad, kerülj fel a térképre.
Azután az eladott dolgok árából megveheted azokat, amelyeket nem tudtál megtermelni egy-egy feladathoz.

Sok sikert! :)
MLF - interactiv - a Szerény kis TSZ elöljárója
Tagfelvétel VAN, ha jelentkeznél, írj nekem itt, vagy a My Little Farmies játékban!
Jó játékot mindenkinek!

Avatar
zsuzsamama
Hozzászólások: 31722
Csatlakozott: 2011.03.08. 12:06

Re: A mai fejlesztéshez ismét csak gratulálni tudok.

HozzászólásSzerző: zsuzsamama » 2013.03.14. 07:38

termelj bérbe valakinek kedvezményes áru érméért stb


Ez egy nagyon jó javaslat :!: :P
Én folyamatosan keresném az olyan Játékosokat, akik szerződésben, valamivel olcsóbban szállítanának nekem termékeket, mert a feladatokba szükséges terményeket, nem bírom kitermelni :!:
Nekem sincs elég helyem, sőt, most épp borszőlőt töröltem, hogy a megkötött sapka elférjen a polcon, no de 3 féle kötödei árú lesz, most még töröljek 2 olyan terméket, amihez nem is fogok hozzájutni :?: :?:
Kedves voyage, ebben a játékban pont ez a lényeg, hogy állandó variáció, számolás, "agyalás", ne hidd, hogy mi nem voltunk abban a helyzetben amiben Te, ahogy a Napcsepp írta "csak játék", "ismerkedj, ne légy rest irogatni a játékosoknak" :P
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsuzsamama 2013.03.29. 17:52-kor.
Kép
"Jól csak a szívével lát az ember"

voyage
Hozzászólások: 486
Csatlakozott: 2011.06.11. 00:46

Re: Észrevétel a mai fejlesztéshez

HozzászólásSzerző: voyage » 2013.03.14. 23:11

Sziasztok!

Köszönöm a javaslatokat. Én nem sietek sehova amúgy, nem vagyok rohanós típus, csak mióta a szintemen elérhető a gombolyag meg főleg a kukoricaolaj, azóta érezhetően megállt a dolog. Lehet, változtatni fogok. Eddig nem piacoztam, csak a vevőket szolgáltam ki, és hatból legalább ötöt mindig kiszolgáltam, és számolgatás nélkül ránézésre láttam, hogy melyiket éri meg kiszolgálni. Főleg időhiány miatt nem piacoltam, és jól elvoltam a vevőkkel, még prémiumra is futotta időnként. Most valahogy nem megy ez a fajta játék. Csak kicsit nehéz elküldeni a vevőket. Annyi csak a gondom, hogy napi egyszer tudok csak belépni, késő este, ezért nehézkes kissé a kommunikáció. De majd kigondolom, hogy is kellene csinálni. A másnak termesztés végül is jó ötlet, van négy szántóm, ráérek termelgetni, csak ne lucernát meg ilyesmit kelljen, hanem hosszabb érésűeket. Hát majd kialakul.

violetta :)
Hozzászólások: 873
Csatlakozott: 2012.05.10. 16:51

Re: Észrevétel a mai fejlesztéshez

HozzászólásSzerző: violetta :) » 2013.03.17. 11:51

Én tavaly április/május környékén kezdtem a játékot, most a 19-es szinten vagyok de már csak 400 valamennyi kell a 20-as hoz. Még csak az első tanyám van meg, de az már tele van(kivéve a prémiumos). Így néz ki:
Szántó(kétcsillagos), tyúkól(egycsillagos), birkakarám(egycsillagos), tehénistálló(kétcsillagos), kecskekarám(kétcsillagos). + a torkosrét: kortyolda(egycsillagos), harapda(egycsillagos). Eleinte én is hajtottam, szinte napi 24 órában ezt csináltam, de rájöttem, hogy nem ez a lényeg. Már nem bosszankodom, ha kevés a kt-m, ha a vásárlóimnak nem tudok adni. Inkább szerződésben küldöm amim van. Mindegy a lényeg, hogy már nem versenyből csinálom, és nem bosszankodom ha egy nap nem birok felmenni.


Vissza: “Általános”