A vásárlókkal, illetve érkezésükkel kapcsolatos tudnivalók

Ha a GYIK-ben nem találtad, itt biztosan megtalálod a kérdésedre a választ. Kérdés közzététele előtt mindig nézz be ide is!!
kleve
Hozzászólások: 576
Csatlakozott: 2010.06.25. 11:45

A vásárlókkal, illetve érkezésükkel kapcsolatos tudnivalók

HozzászólásSzerző: kleve » 2010.03.31. 10:01

Vásárlók
A kerítésed mellett várakozó vásárlók növényeket szeretnének vásárolni tőled. Alapesetben napi négy érkezik a kertedhez, de számuk függ a dekorációs pontszámodtól.

Amint a vásárlókra rákattintasz, megláthatod, milyen növényekre van szükségük. A kék színnel jelölt tételek már a rendelkezésedre állnak, de amelyek piros színnel jelennek meg, azok még nem, tehát vagy meg kell termelned vagy meg kell vásárolnod azokat.
A bevásárlólista alján láthatod azt az árat, amelyet a vásárlók ajánlanak. Három választási lehetőséged van:
- Amennyiben a "Nem"-re kattintasz, a vásárló elmegy - ez semmilyen negatív hatással nem lesz sem a kertedre, sem a játékodra nézve.
- Ha az "Igen"-re kattintasz úgy az üzlet létrejön: te megkapod az ajánlott összeget, a vásárló pedig elviszi a kért növényeket. Ráadásul ezért néhány pontot is kapsz, melyek az aktuális Pontszámodhoz adódnak hozzá.
- Ha még nincs meg minden szükséges növényed, kattints a "Később"-re. A vásárlóid türelmesen várnak, egészen addig, míg ki nem szolgálod vagy el nem küldöd őket - de arra ügyelj, hogy a kerítés mellett maximum 14 vásárló fér el.

Hogyan tudhatom meg, hogy a bevásárlólistán melyik növényért mennyi gyökértallért kapok?
Sehogyan sem, mivel az ajánlott összeg a listán szereplő összes növényre összesen vonatkozik.

Hogyan adhatnék el a kért növények közül csak néhányat?
Ez nem lehetséges. A vásárló vagy mindent visz, vagy semmit.

Szeretnék többet kérni a vásárlótól, lehet vele alkudozni?
Sajnos nem, csak annyi választási lehetőséged van, hogy eladod-e neki a kért növényeket az általa megszabott áron, vagy nem.

A vásárlók érkezése
Alapesetben minden nap 4 vásárló látogatja meg a kertedet. A vásárlók között mindig legalább egy órának el kell telnie, illetve alkalmanként csak egy új vásárló érkezik. A dekorációs pontszámodtól (Deko) függően változhat a vásárlók száma: minél nagyobb pontértékű dísztárgyak ékesítik a kertedet, annál több vevő érkezhet Hozzád (erről bővebb információt itt találhatsz: viewtopic.php?f=174&t=1512).

A vásárlók csak olyankor érkeznek a kertedhez,
- amikor belépsz a játékba,
- ha ellátogatsz Vakondvölgyébe,
- amennyiben több kerted van, a kertek közötti váltáskor is.

Abban az esetben, ha több kerted van, alapesetben minden kertedhez 4-4 vásárló érkezik. Mivel a dekorációs pontok kertenként külön számítanak, így az adott kerthez ellátogató vásárlók száma is kertenként eltérő lehet.

Csak három vásárló jött ma hozzám, mi történt?

Ez azért lehet, mert valószínűleg nem töltöttél annyi időt a kertedben/Vakondvölgyében, vagy nem léptél be annyiszor, hogy a megfelelő számú vásárló megérkezzen hozzád. Amennyiben kevesebb vásárlód jött, úgy a hiányzók a következő belépéskor megjelennek - természetesen most is egyesével, legalább egy óra különbséggel jönnek.

Ma öt vásárlóm jött, pedig nincs is dekoráció a kertemben :)
Ez csak azért történhetett, mert az előző napon kevesebb vevő érkezett a kertedhez. Az elmaradt vásárlók pedig a következő belépések során megjelennek.

Vissza: “GYIK II. - Nem hivatalos, de roppant hasznos GYIK-kiegészítés”