Általános Fórumszabályok OLD LEZÁRVA

Itt találod a fórum szabályzatát
Lezárt
Gabesz
Hozzászólások: 3954
Csatlakozott: 2011.05.31. 18:27

Általános Fórumszabályok OLD LEZÁRVA

Hozzászólás Szerző: Gabesz » 2009.12.09. 15:03

Általános Fórumszabályok

1. Egyetemes Szabályok minden fórumhoz
2. Aláírások Behatárolása
3. Kereskedelmi Felület
4. Keresési Funkció


1. Egyetemes Szabályok

● Mindig jusson eszedbe, hogy minden felhasználónév mögött egy valós személy áll. Tiszteljétek egymást és viselkedjetek egymással úgy, ahogy azt ti is elvárnátok.
● Az üzeneteidet tartalmas címmel lásd el - az olyan címek, mint pl. "Segítsetek!" vagy "Segítség kell azonnal" nem adnak számunkra elég információt arról, hogy miről szólhat a kérdésed.
● Ne idézz privát üzeneteket vagy belső üzeneteket a nyilvános fórumon. Annak okán, hogy annak tartalma ellenőrizhetetlen, és félreértésekre adhat okot az olvasók körében.
● Ne hozz rossz hírbe más játékost, se nyilvános téma alatt, se aláírásban, se pedig azáltal, hogy bárhol közzé teszed a saját 'fekete listádat'!
● Lehetőleg mindig add meg a kerted nevét, különösen akkor, ha a Kereskedelmi Felületre írsz. A legjobb az, ha eleve beleteszed az aláírásodba.
● Ha egy adott téma vagy esemény (pl. egy verseny) inaktívvá vált, kérjük, add hozzá valamilyen formában a címhez, hogy (LEZÁRVA), az eredeti tartalom módosítása nélkül.
Így a moderátorok biztonságosan le tudják zárni a témát, ami a későbbiekben is olvasható marad.
● Az üzeneteken moderátorok által végzett módosításokat rendszerint egy általában piros színű megjegyzés is kíséri. Ezek utasításokat tartalmaznak, vagy kommentárt, hogy miért kellett az üzenetet módosítani.
● Kérjük, ne tégy közzé Feladatgyilkosokat a fórumban!
Ha egy felhasználó szeretné tudni, hogy mi lesz a következő feladathoz kapcsolódó termék, akkor üzenetet küldj neki, vagy add a [FELADATGYILKOS] címszót az üzenetedhez úgy, hogy a feladatleírás szövege fehér legyen!
Ezáltal az információ rejtve marad, de aki nagyon kíváncsi rá, megnézheti úgy, ha kijelöli a szöveget.
Feladat Példa írta: [FELADATGYILKOS]
Feladat 1 ... csak az Aratósegéd szint után érhető el
● Nem engedélyezett semmilyen olyan link közzététele, amely nem az upjers tulajdona vagy nem a Kertbirodalomhoz tartozik. Ez az aláírásokra is vonatkozik.

2. Aláírásokra Vonatkozó Korlátozások

Kérjük, ügyelj az aláírással kapcsolatos alábbi tudnivalók betartására:

- Az aláírás maximum 4 soros lehet (beleértve az üres sorokat vagy a képeket tartalmazó sorokat).
- Bármely kép teljes magassága nem lehet nagyobb, mint 150Px.
- Az aláírásba tett képek teljes adatmérete nem lehet nagyobb, mint 100kB. Gondolnunk kell azokra is, akik esetleg még betárcsázós internetet használnak.
- Bármely kép teljes szélessége nem lehet nagyobb, mint 550 pixel.
- Kérjük, ne használj nem upjers által üzemeltetett weboldalakhoz köthető reklámot az aláírásodban!

A szabályokat be nem tartók aláírásait töröljük.

Megjegyzés: Az adminisztráció, moderáció és szerkesztői csapat tagjainak aláírása (mértékkel) tartalmazhat további, támogatási linkkel ellátott gombokat is.
További szabály hozzáadva (5) 28/07/08
-Therian


3. Kereskedelmi Felület

● A kereskedésre szolgáló fórumrészben minden játékos egyszerre egy aktív témát tarthat fent.
● Ha a korábbi ajánlatod már nem érvényes, add hozzá ad {LEZÁRVA} kifezezést a téma címéhez, az eredeti tartalom módosítása nélkül.
● Az úgy nevezett "BUMP"-ok (téma aktualizálására használt konkrét cél nélküli üzenet) postázása 24 óránként egyszer engedélyezett.
● Kérjük, add meg a pontos vételárat vagy eladási árat a Vásárlás vagy Eladás témákban. Ha csak annyit mondasz, hogy "Salátát vennék", attól még mások nem fogják tudni, mennyit szánsz rá.

Árveréssel Kapcsolatos Tudnivalók

● Nem engedélyezettek az úgy nevezett 'Poénos Árverések', ill. ezeket spamként kezeljük. Ne indíts árverést, ha nem áll szándékodban eladni!
● Az árverés Befejezésének Dátumát és Időpontját világosan tüntesd fel a téma címében; ugyanígy tegyél az eladni kívánt dolog nevével!
● Mindig adj meg az első üzenetedben egy szállítási határidőt, amely elárulja, hogy az árverés lezárta után kb. mennyi idővel várható a termék szállítása!
● Az összes terméket egyben kell eladni, kivéve, ha külön 'árverési tételeket' adsz meg. Árverési 'tétel' az, ha 4,000 salátát adsz el, de úgy, hogy kétszer vesznek 2,000 darabot.
● Mindig add meg az ajánlatod pontos összegét! Az nem elég, ha csak annyit mondasz, hogy "emelem a minimummal".
● Az árveréseknek kötelező minimum 24 óráig zajlani, kivéve, ha elérhető az úgynevezett Vedd-Meg-Most opció (lásd alul)!

Opcionális
● Minimális Ajánlat - Állíts be egy minimális ajánlatot, amivel az árverést lehet kezdeni! Ez megvédhet téged attól, hogy olyan alacsony áron kelljen eladnod a termékedet, ami számodra elfogadhatatlan.
● Minimális Emelés - Beállíthatsz egy minimális emelést. Az új ajánlattevő legalább ennyivel kell emelje az ajánlatot a legutolsó ajánlattevő után.
Például; az aktuális ajánlat 25,00 gyT, a minimum emelés 0.50 gyT. Ez azt jelenti, hogy a következő ajánlatnak legalább 25,50 gyT-nek kell lennie.
● Vedd-Meg-Most - Megadhatsz egy 'vedd meg most' árat is, amelyért valaki, ha hajlandó annyit fizetni, ajánlattétel nélkül is elviheti a termékeket.
Ezen dolgokat az első közzététel során meg kell adnod, ha az azt követő üzenetekben adod meg, úgy érvénytelenek.

Privát Ajánlattétellel Kapcsolatos Tudnivalók

Privát Ajánlattételnek az minősül, ha a felhasználó játékon belüli üzenetben tesz ajánlatot az árverőnek.

● Az árverőnek minden privát ajánlattételt nyilvánosan is közzé kell tenni minimum 6 órával az árverés befejezése előtt!
Minden nyilvános közlésre kerülő privát ajánlat, illetve a játékon belüli ajánlatok is automatikusan érvénytelenek ha a hat órás határidő nem lett betartva.

4. Keresési Funkció

Gyakorta előfordul, hogy a kérdésedet már előzőleg megválaszolták egy régebbi, vagy éppen futó témában.
Alkalmanként az is előfordul, hogy a kérdésedre a válasz ott van a játékon belüli Súgóban; vagy a Molepedia Wiki-ben http://www.molepedia.coolix.com

Ha egy új téma nyitása előtt használod a keresési funkciót, azzal magadnak is és a támogató csapatnak is megspórolod azt az időt, amibe a válasz kerülne.

Kattints a Keresés gombra a fórum felső részén és válogass a számos elérhető lehetőség közül!

● Kulcsszavas keresés - Ez nagyjából egyértelmű; a kereséshez gépeld be a kívánt kulcsszót, vagy kulcsszavakat!
● Szerző keresése - Ezt akkor használd, ha egy bizonyos felhasználó által közzétett üzenetekre szeretnél rákeresni!
● Keresési opciók menü - Ezekkel az opciókkal leszűkítheted a keresést egy bizonyos fórumra, kategóriára, vagy a közzététel idejére.
Választásod szerint megnézheted a a téma címét is, vagy az adott üzenet első pár sorát az keresés eredményei között.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gabesz 2010.01.19. 19:30-kor.
Ok: új fórumszabályzat lépett érvénybe
Az admin is csak ember, túlnőtt rajtam a levéláradat:(. Ezért nem tudsz nekem üzenetet küldeni. Kérlek, szükség esetén kérdezz a megfelelő fórum Kérdések rovatában, fordulj a moderátorokhoz, vagy írj a Támogatásra! Megértésed köszönöm!

Lezárt

Vissza: “Fórumszabályzat”