Wellness-központ

Itt találod a leggyakrabban feltett kérdések és az arra adott válaszok listáját. Kérjük, mielőtt közzétennél egy kérdést, mindig itt nézz szét először!
Avatar
csipkebogyo
Hozzászólások: 6444
Csatlakozott: 2010.07.01. 07:48
Tartózkodási hely: Magyarország

Wellness-központ

HozzászólásSzerző: csipkebogyo » 2013.03.12. 13:50

A könnyebb átláthatóság érdekében egy videót is készítettünk a wellness-központról, melyet ITT érhetsz el.

Wellness-központ

A wellness-központ 30. szinttől (Hipochonderek réme) kezdve vásárolható meg 1.500.000 hT-ért, és teljesen lomtalanítva. A wellness-központ beszerzésével nem csak új kezelőket és lehetőségeket szabadítasz fel a betegeid számára, hanem a Központi Gyógyászati Hivatalt is. Itt találsz egy áttekintést az összes rendelkezésre álló feladatról, valamint jelenlegi fejlődésedről a következő feladatszintre való lépéshez. A betegek kezeléséért a wellness-központban wellness-pontokat kapsz. Ezek szükségesek ahhoz, hogy a következő feladatszintre léphess.

Hogy egy betegnek wellness-igényei legyenek, előbb teljesen ki kell kezelni. Ezt azt jelenti, hogy a nővérnek az összes minikezelést is el kell végeznie a betegen. De nem minden betegnél jelennek meg wellness-igények, aki teljesen elégedett, ez véletlenszerű.
A beteg wellness-igényeinek kielégítésére különféle eszközöket vásárolhatsz a törjelábodi wellness-templomban. A wellness-eszközöket nem lehet gyógyszerkutatás útján fejleszteni.
Azokat a betegeket, akik már felkerültek a wellness-központba, többé nem lehet sem más orvosokhoz beutalni, sem betegbörzére tenni!
Minden beteget, akinek az elégedettsége eléri a 100%-ot, kasszához vihetsz fizetés céljából; mindegy melyik emeleten van, és az is mindegy, hogy vannak-e még wellness-igényei (ezt ying-yang jel mutatja a kórlapján). Egy 100%-os elégedettségű beteg már nem utalható be sehová.
Ha nem akarod a beteg minden wellness igényét kielégíteni, akkor egy kezelés befejezése után a kasszára húzva hazaküldheted. Ha a beteg épp valamelyik kezelőben van, akkor a kezelés végét meg kell várni. A megkezdett kezelés idő előtti megszakítása nem lehetséges. Ilyenkor azonban nem kapod meg a betegért a teljes wellness-pontot, csak egy csökkentett mennyiséget.
A wellness-termekben sorozatos kezeléseket nem lehet elvégezni. A beteget mindig ki kell venni, majd visszatenni a szobába, ha egy kezelés véget ért, de még van olyan igénye, amit abban a szobában kell kezelni. Ehhez fogd meg a beteget, emeld fel picit, majd tedd vissza a szobába.
A wellness-emeleten is vehetsz igénybe segítséget, ha gyorsan szeretnéd a beteg igényeit kielégíteni. Egyszerűen csak hívnod kell a gurut, akit megtalálsz a beteg megnyitott kórlapjának bal alsó sarkában. A csodapirula itt nem használható. A guru ugyanannyi érmébe kerül, és pont úgy működik, mint a normál betegségeknél a csodadoktor.

Úszómedence:

A wellness-központ megvásárlásakor rendelkezésedre áll egy úszómedence, mellyel a betegek első szükségletei már kezelhetők. A medence fejlesztésével akár egyszerre 4 beteg számára is lesz benne hely. Új betegek számára helyet megfelelő számú kezelés elvégzésével, vagy érme ellenében szabadíthatsz fel. A teljesen kezelt betegeket fizetés előtt nyugágyakra kell tenni. Ehhez kattints a medencére, majd a megfelelő betegre. Ekkor megnyílik a wellness-kórlapja, melynek jobb alsó sarkában a nyugágy szimbólumra kattintva kiteheted őt napozni. A medence fölé húzva az egeret ez nem fog megjelenni, mivel több beteg is úszkál benne.

Kezelők

Az úszómedencén kívül még különféle kezelők is berendezhetők a wellness-központ területén. Ezek tervrajzát a törjelábodi építészirodában lehet megvásárolni (szépészet, trakciós kezelő, fényterápia, ergoterápia, fango pakolás, elektromos kádfürdő, és természetesen a kikapcsolódáshoz és a betegek tárolásához nyugágyak).

- Elektromos kádfürdő -- 30. szinttől elérhető --
- Fango pakolás -- 31. szinttől elérhető --
- Ergoterápia -- 34. szinttől elérhető --
- Fényterápia -- 37. szinttől elérhető --
- Trakciós kezelő -- 41. szinttől elérhető --
- Szépészet -- 45. szinttől elérhető --
- Nyugágyak -- 30. szinttől elérhető --
A sorozatos kezelések ezen az emeleten nem lehetségesek!
A csodapirula ezen az emeleten nem alkalmazható!


Wellness-templom

Törjelábodon a wellness-templomban lehet mindenféle eszközöket vásárolni a betegek igényeinek megfelelően. Az eszközre húzva az egeret az eladó megmondja, mennyibe kerül, és milyen igényhez használható. Vásárláshoz húzd az eszközt a polcról a bevásárlókocsiba, írd be a darabszámot, majd az asztalon lévő pénz ikonra kattintva fizesd ki az eszközt.

Központi Gyógyászati Hivatal

A Központi Gyógyászati Hivatalt a játékmező bal oldalán lévő lázmérőre kattintva éred el. Itt láthatsz egy áttekintést a rendelkezésre álló feladatokról, valamint a jelenlegi fejlődésedről a következő feladatszintre lépéshez. Valamint itt tudod megnézni azt is, milyen feladatokat fejeztél már be, és itt tudod teljesíteni is őket. Az egyes feladatokért járó jutalmak a teljesítés pillanatában íródnak jóvá. Itt is lehet érméket használni a feladat megváltoztatásához, vagy naponta több feladat elérhetővé tételéhez, mint amennyit a játék ad az egyes szintekhez.

Feladatszint

Feladatszinteket wellness-pontokkal érhetsz el. Ezek a feladatszintek több feladatot is elérhetővé tesznek a Központi Gyógyászati Hivatalban. A feladatok napi meghatározott száma bizonyos szintek elérésével emelkedni fog. Magasabb szinteken a feladatokat nehezebb lesz teljesíteni, de a jutalmak is jobbak lesznek.

A feladatszintek listáját, és a hozzájuk tartozó ponthatárokat a játék súgójában találod!Ismételt Kérdések


Ki építhet wellness-központot?
* Mindenki, aki elérte a 30. (Hipochonderek réme) szintet, és rendelkezik az emelet megvásárlásához szükséges 1.500.000 hT-vel.

Mit kapok ezért az árért?
* Egy új emeletet, mely csak wellness-igények kielégítésére szolgál. Vásárláskor található rajta egy úszómedence és egy nyugágy.

Mi teszi az úszómedencét különlegessé?
* Az úszómedencében lehetőség van több beteg egyidejű kezelésére is - ez egyedülálló újdonság a játékban! A medencét megfelelő számú kezelés elvégzésével, vagy érme ellenében bővítheted, és ezután egyszerre több beteget is kezelhetsz benne. Maximum 4 beteg kezelhető egyszerre.

Tudom fejleszteni a többi wellness-szobát is?
* Nem, ilyen lehetőség nincs. Azonban ezek a szobák nem tűnnek el, ha lebontod őket. A tervrajzok megmaradnak, így újra fel lehet építeni őket, anélkül, hogy másik tervrajzot kellene vásárolni. A nyugágyak fejlesztése csak optikai előnyöket jelent.

Hogyan válik egy beteg wellness-beteggé?
* Átlagosan minden 5. betegből véletlenszerűen válik wellness-beteg. Ezt akkor látod csak, ha a beteg teljesen kezelve lett, és 100%-osan elégedett. Prémium-mouseover funkcióval a beteg felett egy jing-jang jel látható, általánosan pedig a beteg kórlapján wellness-kövek jelennek meg. A kövekre kattintva a beteget a wellness-emeletre helyezed át.

Járványos betegekből is lehetnek wellness-betegek?
* Nem, mivel a járványos betegek a veszély elmúltával a lehető leghamarabb el akarják hagyni a kórházat.

Beutalt betegekből is válhatnak wellness-betegek?
* Igen, ez lehetséges.

Muszáj kezelnem a wellness-beteget?
* Nem, a kezelés szabadon választott. Ha nem kívánod a beteget wellness-kezelésekben részesíteni, akkor lehetőséged van egyenesen a fizetőkasszához vinni. Nem szükségszerű, hogy a beteg minden igényét kezeld. A wellness pontok az elvégzett kezelések arányában járnak.

Mennyi wellness igénye lehet egy betegnek?
* Egy betegnek legfeljebb 3 különböző wellness igénye lehet egyszerre.

Hogyan tudok feladatokat teljesíteni?
* Miután elegendő wellnesspontot gyűjtöttél (1500 pont), elérhetővé válik az első feladatszint. Itt két feladatot lehet elvégezni (egyidejűleg, egymással párhuzamosan). Ha egy feladat befejeződött, megkapod érte a jutalmat (naponta 1 alkalommal több feladatot is tudsz vásárolni). Magasabb szinteken több feladat és több napi jutalom lesz elérhető.

A prémium felhasználóknak nyújt valamilyen előnyt a wellness-emelet?
* Igen, a prémium-mouseover funkciót, ami a normál emeleteken is működött eddig. További előnyöket a wellness-emelet nem biztosít.
MLF - interactiv - a Szerény kis TSZ elöljárója
Tagfelvétel VAN, ha jelentkeznél, írj nekem itt, vagy a My Little Farmies játékban!
Jó játékot mindenkinek!

Vissza: “Gyakran Ismételt Kérdések”